Home TOP NEWS «Μπορεί ο Σύλλογος να περνά δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά δεν επιτρέπεται στον...

«Μπορεί ο Σύλλογος να περνά δύσκολη χρονική συγκυρία, αλλά δεν επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να θεωρήσει ότι είναι αποδεκτό να μην κερδίζουμε»

 


Διαβάστε τα κύρια σημεία των σημερινών ραδιοφωνικών δηλώσεων του Εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου:

Για την αγωνιστική πορεία της ομάδας: Αναμφίβολα η απόδοση και τα αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια προκαλούν απογοήτευση. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για αγωνιστικούς στόχους, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Υπάρχει, ωστόσο, η απαίτηση για νίκες και αξιοπρεπή παρουσία στα εναπομείναντα παιχνίδια. Μπορεί ο Σύλλογος να περνά δύσκολη χρονική συγκυρία, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνονται ανεκτές εμφανίσεις και παρουσίες, κυρίως όπως στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ούτε επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να θεωρήσει ότι είναι αποδεκτό να μην κερδίζουμε. Επιβάλλεται να έχουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα με την ΑΕΚ και επιβάλλεται να κερδίσουμε.

Για την κατάσταση στην ομάδα, μετά τα τελευταία γεγονότα: Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας, καθώς και κάποιες τοποθετήσεις στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ήταν ο λόγος που αντιπροσωπεία της Διοίκησης είχε συνάντηση με τον κ. Πέτεφ την περασμένη Δευτέρα. Το τι ακολούθησε της συνάντησης, είναι γνωστό. Αυτά που πρώτιστα ενδιαφέρουν τη Διοίκηση είναι να επέλθει ηρεμία στην ομάδα, να επιστρέψουμε άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα και επιπλέον, να καταστεί εφικτή η επιτυχής κατάληξη της προσπάθειας για τα κριτήρια Μαρτίου.

Για τους ποδοσφαιριστές που είχαν τεθεί εκτός πλάνων από τον κ. Πέτεφ: Οι Ράφα Λόπες και Άλεξ Σοάρες έχουν επανενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων και είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας πώς θα τους αξιοποιήσει. Ανέκαθεν ήταν αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε τεχνικής ηγεσίας η επιλογή του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας. Ο Ρενάτο Μαργκάσα συνεχίζει να προπονείται ατομικά.

Για τις εξελίξεις και τις εκλογές στην ΚΟΠ: Όπως ανέφερε ο πρόεδρος σε χθεσινές του δηλώσεις, φαίνεται ότι το σκηνικό έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τη διαδοχή στην προεδρία της Ομοσπονδίας και δεν θα έχουμε εκλογική διαδικασία. Έχει δημιουργηθεί ισχυρή τάση υπέρ του κ. Κούμα και υπέρ της καταστατικής ρύθμισης για θητεία 5,5 χρόνων, η οποία δεν φαίνεται να ανατρέπεται. Διαπιστώνεται πως σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι έχουν στραφεί προς την ίδια κατεύθυνση και δεν υπάρχουν περιθώρια για συζήτηση εναλλακτικής κατεύθυνσης. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα συνεχίσει να εκφράζει τις θέσεις της για τα δρώμενα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως τα πρόσφατα παραδείγματα με την κάρτα φιλάθλου, την ταυτοποίηση και το VAR.

Για τα κριτήρια Μαρτίου: Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να περάσει ο Σύλλογος με επιτυχία τα κριτήρια Μαρτίου. Ήδη έχουμε διανύσει αρκετό δρόμο προς τη θετική κατάληξη, ωστόσο χρειάζεται αυτές τις τελευταίες ημέρες του μήνα να συνεχίσουμε ακόμη πιο έντονα αυτή την προσπάθεια. Ο κόσμος μπορεί να συνεισφέρει με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας (έκπτωση 40% μέχρι 17 Μαρτίου και έκπτωση 70 ευρώ στα PREMIUM ΕΔ μέχρι το τέλος του μήνα), με τα επετειακά συλλεκτικά προϊόντα (ελβετικό ρολόι, χρυσό κόσμημα, ασημένιο νόμισμα, επίσημη φανέλα), με την κατηγορία “Χρυσά Μέλη” και μέσω των συνδρομών μελών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (18:00-20:00) θα υπάρχει στον ΣΥ.ΦΙ. Λάρνακας συνεργείο διάθεσης διαρκείας και είσπραξης συνδρομής μελών, όπως και αύριο (18:00-20:00) στον ΣΥ.ΦΙ. Λεμεσού.

Για την εκλογική γενική συνέλευση του Συλλόγου: Όπως έχει ανακοινωθεί, η Εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί 14 ή 15 Απριλίου. Ο Σύλλογος, τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων. Εφόσον ακόμη δεν έχουμε υποβολή υποψηφιοτήτων, δεν θα ήταν χρήσιμο να σχολιάσουμε τις οποιεσδήποτε ενέργειες ή διαβουλεύσεις ή συζητήσεις, ενδεχομένως γίνονται σε σχέση με την Εκλογική Γενική Συνέλευση. Η ουσία για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι, την επόμενη της εκλογικής διαδικασίας, να επικρατήσει η ενότητα και η σύμπνοια και άπαντες να σταθούν στο πλευρό της νέας Διοίκησης.

Μπακρ Αμπντελαουί: Αγωνιζόταν στην Χετάφε Β, είναι ακραίος επιθετικός και κατέχει Φιλανδικό διαβατήριο. Εδώ και δύο ημέρες έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά και θα αξιολογηθεί από την τεχνική ηγεσία.

Όσο αφορά τα αγωνιστικά νέα:

– Μαδούρο: Εδώ και καιρό ταλαιπωρείται από μυϊκή ενόχληση, ωστόσο ακολουθεί κάποιες μέρες ειδικό πρόγραμμα και αγωνίζεται. Με αυτή τη λογική προπονήθηκε μέσα στη βδομάδα. Αναμένεται, εκτός απροόπτου, ότι θα είναι διαθέσιμος.

– Τζαρσίνιο: Αντιμετωπίζει μυϊκή ενόχληση. Θα ακολουθήσει και σήμερα ειδικό πρόγραμμα, αύριο θα αξιολογηθεί και θα διαφανεί το κατά πόσο θα είναι στην αποστολή.

– Δημητρίου: Επέστρεψε από χθες στο κανονικό πρόγραμμα. Μέσα από τις προπονήσεις θα αποφασίσει η τεχνική ηγεσία το πότε θα τον χρησιμοποιήσει ξανά.