Home TOP NEWS Τοποθετήσεις με επίκεντρο την ΟΜΟΝΟΙΑ από Γιώτη Δημητρίου και Νίκο Κατσουρίδη

Τοποθετήσεις με επίκεντρο την ΟΜΟΝΟΙΑ από Γιώτη Δημητρίου και Νίκο Κατσουρίδη

 


Τοποθετήσεις από δύο άτομα που το τελευταίο διάστημα το όνομα τους ακούγεται συνεχώς σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του συλλόγου. Ο ένας δήλωσε πως θέλει να εμπλακεί ενεργά στην ΟΜΟΝΟΙΑ και παρουσίασε μερικές ιδέες του για το πως πρέπει να κινηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ ο άλλος κάνει τοποθετήσει για την ομάδα αλλά μέχρι στιγμής δεν εξέφρασε επίσημα ενδιαφέρον. Ο λόγος για τους Γιώτη Δημητρίου και Νίκο Κατσουρίδη αντίστοιχα, με τον πρώτο να μιλάει σήμερα στο ΣΠΟΡ FM 95.0, ενώ το πρώην στέλεχος του ΑΚΕΛ μέσω γραπτής του δήλωσης κάλεσε σε ενότητα τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του Γιώτη Δημητρίου στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου.

Το αρχικό του σχόλιο: «Ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αυτή την στιγμή έχω δώσει ένα πλάνο για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που κατά την γνώμη μου θα φέρει εκσυχρονισμό για τα επόμενα 20 χρόνια. Κάποιοι με πολεμούν, με αποφεύγουν. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει ένας σκοταδισμός, δεν μιλά κανένας. Ελάτε πείτε μας επίσημα αν σας αρέσει η πρόταση μου. Όσες φορές προσπάθησα να μιλήσω, είτε με αποφεύγουν, είτε δεν θέλουν να μου μιλήσουν. Τοποθετηθείτε. Πιστεύεται ότι αυτός είναι ο δρόμος; Αν νομίζετε ότι αυτός ο δρόμος δεν είναι ο κατάλληλος, πείτε μου το να μην χάνω τον χρόνο μου. Φωνάξετε και τους επενδυτές να κάτσουμε κάτω να συζητήσουμε».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Έχει πολλή κόσμο που θέλει το ποδοσφαιρικό τμήμα να μπει σε εταιρεία, που θέλει η ΟΜΟΝΟΙΑ θα προχωρήσει σε επαγγελματική βάση. Να αποφασίσουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ τι θέλει να γίνει. Να εκλέξει ένα συμβούλιο, να προσθέσουν μια πρόταση στο καταστατικό ότι θα δικαιώματα του ποδοσφαιρικού τμήματος θα τα αναλάβει εταιρεία, και να ξεκινήσουμε δουλειά. Το πλάνο που τους είπα θα πάρει τουλάχιστον ένα χρόνο, δεν μπορεί να γίνει σε 1-2 μήνες. Να μας πουν τι θέλουν. Δεν τα έχω παρατήσει, προσπαθώ και περιμένω την στιγμή να έρθει κάποιος να μου πει θα προχωρούμε ή κύριε δεν θα αλλάξει κάτι. Είναι κρίμα και ο κόσμος, που βλέπει ότι δεν αλλάζει τίποτε. Κάποιος να πάρει την ευθύνη και να μας πει πως θα προχωρήσει αυτή η ομάδα».

Για την γενική συνέλευση: «Ο επόμενος που θα εκλεγεί θα πρέπει να ξέρουμε τι θέλει να κάνει. Τώρα λέμε “ελάτε τα μέλη να ψηφίσετε και βλέπουμε πως θα προχωρήσουμε”; Να μας πουν τι θέλουν».

Αν θα εμπλακεί αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν γίνει εταιρεία: «Να εμπλακώ ενεργά χωρίς να γίνει εταιρεία, όχι. Όμως μπορώ να βοηθήσω σε ότι χρειαστούν. Είναι διαθέσιμος να βοηθήσω».

Αν είναι ανοικτός σε συζητήσεις: «Μιλώ με όλους, με οποιονδήποτε. Προσπαθώ να δω τι θέλουν. Είναι αποδεχτό αυτό που έχω προτείνει; Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Υπάρχει κόσμος, μεγάλη μερίδα που είναι υπέρ της εταιρείας».

Για τον Κατσουρίδη: «Δεν είπαμε λεπτομέρειες με τον Κατσουρίδη. Δεν ξέρω ούτε θέλω να μιλήσω για τα πλάνα του, δεν ξέρω τι θέλει να κάνει. Δεν έχω ακούσει κανέναν να πει “κύριε έχω αυτό να πω”. Αυτή την μυστικοπάθεια δεν την καταλαβαίνω. Αν συμφωνούμε, να το δουλέψουμε όλοι μαζί. Τους είπα από την στιγμή που το σωματείο θα δώσει την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος η εταιρεία θα πληρώνει 1.5 εκ τον χρόνο μέχρι να ξοφλήσει. Δηλαδή σε 15-20 χρόνια το σωματείο παραμένει όπως είναι, και θα ξεχρεώνει. Η εταιρεία θα αρχίσει από το μηδέν. Τους δίνω τρόπο να ξοφλήσει η ομάδα. Μην περιμένετε αποτελέσματα σε 2-3 χρόνια, πρέπει να στηθούν λογιστήρια, συστήματα, να έρθουν οι μάνατζερς, να μιλήσουμε με τον κόσμο. Δεν μπορεί να είσαι οργανωμένος και να μην πετύχεις. Το πλάνο μου είναι για τα επόμενα 20 χρόνια».

Το τελευταίο του σχόλιο: «Προσπάθησα να τους μιλήσω, έκλεισα ραντεβού και μια ώρα πριν που το ακύρωσαν. Θα σας τρέχω εγώ που προσπαθώ να σας σώσω, που θα δώσω τα λεφτά μου; Αυτοί έπρεπε να με προσεγγίσουν. Να έρθουν όλοι, και οι επενδυτές, και ο Κατσουρίδης. Να αποφασιστεί τι θέλουν να κάνουν. Ούτε μας εξηγούν ούτε μας λένε. Έχουμε και τον κόσμο που αγωνιά».

Πως θα προχωρήσει: «Τι μπορώ να κάνω; Σύντομα θα καταθέσω το σχέδιο, πως θα στηθεί η εταιρεία. Ετοιμάζεται από λογιστικό γραφείο και σε λίγες μέρες θα το δώσω στην δημοσιότητα. Είναι λεπτομέρειες για την δομή της εταιρείας».

Διαβάστε την τοποθέτηση του Νίκου Κατσουρίδη, όπως δημοσιεύτηκε στο ΚΥΠΕ:
«Οι στιγμές που διέρχεται το αγαπημένο μας σωματείο η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Πολλά διαδραματίζονται, λέγονται και γράφονται. Πράγματα που αφορούν το χθες, το σήμερα και το αύριο» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Νίκος Κατσουρίδης και υποδεικνύει πως όλα αυτά μπορεί μεν να απασχολούν και να συζητούνται με στόχο να εξευρεθούν οι πιο ορθές λύσεις για το μέλλον, θα καταστούν ωστόσο δυνατά και εφαρμόσιμα μόνο εφόσον καταστεί κατορθωτό να εξευρεθούν τα χρήματα για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ του Μαρτίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, σημειώνει, όλες οι άλλες συζητήσεις, ενασχολήσεις και προβληματισμοί θα φαντάζουν ακαδημαϊκοί.

«Προέχει πρώτα η σωτηρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αμέσως μετά η ανασυγκρότηση της. Γι΄ αυτό όλοι μας ενωμένοι καλούμαστε να βοηθήσουμε να εκπληρωθεί ο στόχος της ανταπόκρισης στα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο μας απασχολεί ως μέλη και οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ» τονίζει.