Home TOP NEWS Αναγνώστης: “Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί”

Αναγνώστης: “Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί”

Φίλοι Χριστός Ανέστη και εύχομαι σύντομα να αναστηθεί και η αγαπημένη μας ΟΜΟΝΟΙΑ.


Γράφω για να εκφράσω την άποψη μου για το θέμα των επερχόμενων εκλογών. Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την μοναδική απτή πρόταση που υπάρχει ως τώρα, αυτήν του κ. Παπασταύρου. Οτιδήποτε άλλο κυκλοφόρησε ως τώρα είτε ήταν ανεπαρκές είτε κινείτο στα πλαίσια δημοσιογραφικών αναφορών. Κάποιες εξ αυτών μάλιστα αποτελούν ανακύκλωση της παρούσας κατάστασης και είναι απαγορευτικές επειδή θα βουλιάξουν το σωματείο ακόμα βαθύτερα μέσα στον βάλτο που ήδη βρίσκεται.

Χρόνια τώρα, σχεδόν όλοι μας, φωνάζουμε για την ανάγκη αλλαγών που θα φέρουν το οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑ σε οικονομική ανεξαρτησία και σε επαγγελματικό δρόμο μακριά από παρεμβάσεις. Τώρα που φτάσαμε να έχουμε μια πρόταση από επενδυτή κάποιοι βρίσκουν προσκόμματα ιδεολογικά κυρίως ή άλλως πως (δεν θα τα αναφέρω απλά επειδή όλοι τα διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δυκτίωσης). Άνθρωποι ή οργανωμένες ομάδες που ζητούσαν αλλαγή επειδή η ομάδα είναι ετοιμοθάνατη, τώρα που ήρθε μια πρόταση με προοπτική φωνασκούν και μας τα αλλάζουν λέγοντας μας τώρα ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι ετοιμοθάνατη. Τώρα μας λεν ότι έχουν εναλλακτικές με καλύτερη προοπτική. Είμαστε όλοι έτοιμοι να τις ακούσουμε, αλλά αμφιβάλλω ποσώς καθότι αν ήταν καλύτερες από την παρούσα σίγουρα θα έβρισκαν έδαφος και ήδη θα είχαν τεθεί ως υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Εξάλλου, αν όντως θέλουν να ‘’επενδύσουν’’ ή να ‘’χαρίσουν’’ τα λεφτά τους στην ΟΜΟΝΟΙΑ νομίζω ότι μπορούν να το κάνουν ενισχύοντας την προσπάθεια του κ. Παπασταύρου και να δώσουν περαιτέρω ώθηση και βοήθεια για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του μοντέλου.

Θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Δεν έχει σημασία πως λέγεται ένα μοντέλο λειτουργίας. Είτε σωματείο είτε εταιρεία είτε μεικτό μοντέλο, δεν είναι πανάκεια. Φτάνει οι άνθρωποι που το διευθύνουν να είναι επαγγελματίες. Μέχρι τώρα η πράξη μας απέδειξε ότι την ΟΜΟΝΟΙΑ καθοδηγεί στρατηγικά το ακελ και οι οποιοιδήποτε διοικούντες είναι τα πιόνια που εκτελούν την στρατηγική. Αυτό δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η στρατηγική καθορίζεται και εκτελείται από μη ειδικούς, και αυτό είναι λογικό. Το ακελ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ κόμμα, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ. Δεν συνάδουν. Και μην μου πείτε για τους άλλους. Εκείνοι φαίνεται ότι λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Τους διοικούν επαγγελματίες λεφτάδες, και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές τους ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ πρασκηνιακά. Έχει μεγάλη διαφορά.

Οπότε, αφού το Σωματείο είναι χρεωκοπημένο (από χρήματα και ανθρώπους) η μόνη μας ΕΦΙΚΤΗ επιλογή είναι η ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για να αποκοπεί το καρκίνωμα που τα τελευταία χρόνια μας δίνει μόνο λύπες και προβλήματα. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα αλλά αξίζει την προσπάθεια. Προσωπικά είναι κάτι που λίγοι το επιθυμούσαμε από τη δεκαετία του ’80 και στο πλήρωμα του χρόνου αυτό έγινε το θέλω όσο και περισσότερων οπαδών και φίλων. Είναι ο μόνος τρόπος να προσελκυθούν χρήματα ώστε να λύσουν τα εγκληματικά υπέρογκα οικονομικά πρόβληματα που συσσωρεύθηκαν και να οδηγήσουν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε δρόμο προόδου και προοπτικής. Όπως είπα πιο πάνω, είναι ευκαιρία και για άλλους που θέλουν να επενδύσουν να το κάνουν μελλοντικά.

Για τον επενδυτή:

1. Δεν γνωρίζω τον κ. Παπασταύρου αλλά δεν νομίζω να έρχεται να βάλει ‘’κάποια εκατομμύρια’’ είτε για να τα χάσει είτε απλά ‘’για να κάνει την πλάκα του ώστε να αποτύχει εσκεμμένα για να οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ στο τέλος της’’.

2. Ο άνθρωπος ήρθε να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ και όχι να χαρίσει. Επένδυση σημαίνει ότι ρισκάρει κάποια χρήματα ώστε να βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ να ορθοποδήσει το συντομότερο και στη συνέχεια να την κάνει κερδοφόρα ώστε η επένδυση αυτή να του ΑΠΟΔΟΣΕΙ (δηλαδή να πάρει πίσω) κατ’ ελάχιστον την αξία των χρημάτων που επένδυσε.

3. Ο άνθρωπος θα βάλει τα λεφτά ΤΟΥ και σίγουρα αυτός είναι που θα έχει τον πρωταρχικό λόγο στην διοίκηση της Εταιρείας.

4. Ο άνθρωπος έκανε μια πρόταση, η πρόταση διαπραγματεύεται ώστε να γίνει όσο το δυνατό πιο ικανοποιητική στα θέλω των 2 πλευρών (win-win situation). Εναπόκειται σε αυτούς που διαπραγματεύονται να το πετύχουν, εξάλλου εμείς έχουμε ανάγκη τον επενδυτή και όχι ο επενδυτής εμάς.

Πιστεύω ότι αν χαθεί αυτή η ευκαιρία πολύ δύσκολα θα ξαναβρεθεί, αφού θα δημιουργηθεί (ακόμα ένα) κακό προηγούμενο στην ήδη κάκιστη εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Ρεαλιστής