Home TOP NEWS Υπέβαλε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος ο Γιάννος Τραν

Υπέβαλε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος ο Γιάννος Τραν

 


Μέσω επιστολής που απευθύνεται στα μέλη και τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ ο Γιάννος Τραν εξαγγέλλει την υποψηφιότητα του για το Δ.Σ. Ο Τραν που ήταν μέλος του Εμπρός Ομόνοια κατεβαίνει ως ανεξάρτητος. Η επιστολή:

Αγαπητά Μέλη, φίλοι Ομονοιάτες/σσες

Ανακοινώνω την πρόθεση μου για υποβολή υποψηφιότητας, για τις επερχόμενες εκλογές του σωματείου. Η υποψηφιότητα δεν παρατάσσεται με κανένα συνδυασμό και είναι ανεξάρτητη πρωτοβουλία η οποία αφορά τον υποφαινόμενο και μόνο.
Τα τελευταία 3 χρόνια, από την στιγμή που εμπλάκηκα με την όλη διαδικασία εκλογών του σωματείου μας μέχρι και την μέρα που αποχώρησα από τη θέση του διοικητικού συμβουλίου, όλο αυτό ήταν πανεπιστήμιο. Οποιαδήποτε τοποθέτηση μου και πράξεις ήταν κάτω από τη γραμμή και τις ενέργειες συγκεκριμένου συνόλου μέσα από το οποίο μοιραζόμασταν σχεδόν τις ίδιες απόψεις και φιλοσοφία.

Αυτή τη φορά εκφράζω μόνο τον εαυτό μου και σε οτιδήποτε τοποθετούμαι για τα θέματα που αφορούν το κομβικό σήμερα, είναι προσωπικές απόψεις.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου παρουσίας στη συνεδρία του Δ.Σ. μέλος του Δ.Σ. μου είχε πει οτι ζούμε ιστορικές στιγμές. Όντως έχει δίκαιο. Η Ομόνοια όπως την ξέρουμε ή τουλάχιστον όπως ο καθένας θέλει να την αντιλαμβάνεται αλλάζει και η αλλαγή είναι κάτι που φοβίζει τους ανθρώπους. Απολύτος φυσιολογικό. Είναι επίσης φυσιολογικό το γεγονός της αλλαγής.

Η όποια αλλαγή όμως έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Αν όχι πριν 10, τουλάχιστον πριν 5 όταν αρχίζαμε να μπαίναμε σιγά σιγά σε θεματολογία χρέος, κριτήρια, αγωνιστική κάμψη, διαμελισμός ταυτότητας και πολλά άλλα. Το γιατί δεν έγινε είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Θεωρώ οτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οδηγούμαστε σε κάποιου είδους διαφορετικής διαχείρισης ή ακόμα και ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ποδοσφαιρικού. Αναφέρομαι σε εταιρεία και είναι κάτι που θα γίνει. Άποψη μου είναι ότι από τη στιγμή που βρεθήκαμε προ τετελεσμένων και η αλλαγή έρχεται να γίνει ‘επιτακτικά’ και είναι κάτι που συμμερίζοντε όλες η ‘ομάδες’ που είναι γύρω από την Ομόνοια, τότε αυτό φέρνει σύγκρουση και αντίδραση μιας και εδώ και καιρό διαπιστώνω οτι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και φιλοσοφίες ως προς το ποιός είναι ο δρόμος μας και γιατί είμαστε Ομονοιάτες. Η τοποθέτηση μου είναι οτι ο καθένας δικαιούτε να υποστηρίζει αυτή την ομάδα για τους δικούς του λόγους φτάνει να μην στέκετε εμπόδιο και να αντιτίθεται στο οτιδήποτε πιστεύει κάποιος άλλος.

Από τη στιγμή που η επόμενη μέρα λοιπόν που θα μας βρεί σε αυτό το στάτους, τα φώτα του σωματείου -εκτός του ποδοσφαιρικού- θα ατονίσουν. Όλη η λάμψη και η σημασία θα στραφεί στο νέο. Δεν ενδιαφέρομαι σε αυτή την αρχή να εμπλακώ σε οποιδήποτε συμβούλιο μιας νέας ‘εταιρείας’. Προσωπική μου φιλοδοξία είναι η εμπλοκή μου με τα του σωματείου στο κομμάτι που νιώθω αυτοπεποίθηση και κατέχω γνώση να βοηθήσω. Ένα σωματείο με πολλά τμήματα του ευρύτερου αθλητισμού, ένα σωματείο με προοπτικές η τουλάχιστον δικό μου όραμα να μεγαλώσει και να δυναμώσει και σε άλλα αθλήματα, ένα σωματείο που πρέπει να έχει ενισχυμένη ατζέντα και πλάνο κοινωνικής ευθύνης και δραστηριότητες, ένα σωματείο με μέλη τα οποία θα πρέπει να στηρίζουν μέσα από τις συνδρομές τους αλλά και με άλλους τρόπους, ένα σωματείο που οφείλει να ενισχύσει πέραν των εσόδων του, την αξία του, να εκσυγχρονιστεί, να ακολουθά τις αλλαγές των καιρών αλλά το πιο σημαντικό να διαχειριστεί όσο πιο πολύ μπορεί το οικονομικό κομμάτι της νέας μέρας. Μπορώ να γράψω πολλά γύρω από το ‘θα’. Εστιαστείτε στην τελευταία παράγραφο.

Θα τα πούμε στην εκλογική. Φιλικά!