Home TOP NEWS «Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια»

«Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια»

 


Ένα θέμα που συζητιέται πάρα πολύ στις τάξεις του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι τι προνοεί το καταστατικό γι’ αυτή την μεγάλη αλλαγή που ίσως να γίνει στο σωματείο, όπου η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα ανατεθεί σε εταιρεία, όπως προνοεί η πρόταση Παπασταύρου, την οποία θα προωθήσει ο συνδυασμός Λώρη Κυριάκου εφόσον εκλεγεί. Η ιστοσελίδα sport-fm.com.cy επικοινώνησε με τον Λάμπρο Πιερή, δικηγόρο, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα που κάνει τις επαφές με τον κ. Παπασταύρου και πιο κάτω μπορείτε να διαβάστε τις τοποθετήσεις του:

Για να γίνει εταιρεία τι προνοεί το καταστατικό του σωματείου;
«Το καταστατικό του σωματείου είναι προσβάσιμο στα μέλη του σωματείου το ίδιο και ο σχετικός νόμος. Η δική μου άποψη, όπως και της ομάδας, έγκριτων νομικών που βοηθά την όλη προσπάθεια, είναι ότι δεν χρειάζεται καταστατική αλλαγή. Αν υπάρχουν μέλη που θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη καταστατικών αλλαγών μπορούν να θέσουν τους προβληματισμούς τους και να συζητήσουμε ώστε να βρεθούν λύσεις, εφόσον χρειαστεί».

Χρειάζεται καταστατική συνέλευση;
«Απάντησα στο ερώτημα σας».

Πώς θα γίνει η όλη διαδικασία αλλαγής διαχείρισης από σωματείο σε εταιρεία;
«Πρώτα πρέπει να παρουσιαστούν οι όποιες εισηγήσεις – προτάσεις. Η παρουσίαση περιγράμματος οικονομικής πρότασης δεν είναι ολοκληρωμένη πρόταση. Πρόθεση μας είναι σε κάθε στάδιο που υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση να το γνωρίζουν πλήρως και απόλυτα τα μέλη ώστε να αποφασίσουν στη Γενική Συνέλευση».

Όταν εκλεγεί το Δ.Σ. ποσό καιρό θα πάρει για να γίνει αυτή η διαφοροποίηση;
«Αντιλαμβάνομαι η ερώτηση σας αφορά στα θέματα αδειοδότησης, άποψη μου είναι ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ σωματείου και επενδυτή υπάρχει τρόπος για ομαλή μετάβαση και συνέχιση της λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η πληροφόρηση μας είναι ότι η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει 3-6 μήνες».

Δεν είναι μια πολύ σημαντική απόφαση για την οποία θα πρέπει να αποφασίσουν τα μέλη κ όχι το νέο Δ.Σ;
«Σαφέστατα είναι πολύ σοβαρή απόφαση η οποία ακόμα και να μπορούσε να ληφθεί μόνο από το ΔΣ πρέπει να ληφθεί από την ΓΣ. Είναι υψίστης σημασίας θέμα και άποψη μου είναι ότι τέτοιας σημασίας αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από ΓΣ. Το θέμα είναι κύρια ουσίας, ηθικό και ακολούθως νομικό. Είναι το πλέον δημοκρατικό και κοινά αποδεκτό. Επιπλέον, ασχέτως τι θα αποφασίσει η ΓΣ, από τις προτάσεις που θα έχει τελικά μπροστά της, στη διαδρομή για την ΓΣ έχουν κατατεθεί από μέλη – συνδυασμούς ή οργανωμένα σύνολα προτάσεις εισηγήσεις που κατά την άποψη μου πρέπει να υιοθετηθούν, δεν πρέπει να υπάρχει αφορισμός. Σε αυτή την πορεία ακούστηκαν και απόλυτες απόψεις, κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη όλων για την ΟΜΟΝΟΙΑ. ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς την ιστορία της και το Λαό δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και ΟΜΟΝΟΙΑ με την σημερινή ή παραπλήσια εικόνα δεν θα παραμείνει για πολλά χρόνια ΟΜΟΝΟΙΑ. Κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Πρέπει με διάλογο και σύνεση να ληφθούν αποφάσεις που ακολούθως θα υλοποιηθούν. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα».