Home TOP NEWS Λώρης Κυριάκου: «Μαζί με κάποιους συνεργάτες θα δημιουργήσουμε συνδυασμό, στον οποίο θα...

Λώρης Κυριάκου: «Μαζί με κάποιους συνεργάτες θα δημιουργήσουμε συνδυασμό, στον οποίο θα ηγηθώ»

 


Στην αποκάλυψη πως θα ηγηθεί ενός συνδυασμού στις εκλογές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε ο Λώρης Κυριάκου, μιλώντας στον Super Sport fm 104.0 και θα έχει άμεση σχέση με την πρόταση του Σταύρου Παπασταύρου για τη δημιουργία εταιρείας. Αναλυτικά:

Για την πρόταση του Σταύρου Παπασταύρου:
«Θα ήταν καλό να πούμε δύο πράγματα για το που είμαστε. Εδώ και κάποιους μήνες έγιναν επαφές με τον κ. Παπασταύρου. Όταν προχωρήσαμε, είπαμε να έρθει στην Κύπρο για να έχουμε και μια προσωπική επαφή. Ήρθε στην Κύπρο, τον είδαν τα τρία άτομα και είχαν επαφές. Από τη Δευτέρα είχα εμπλακεί και εγώ στις επαφές. Χθες καταλήξαμε σε μια καλή συμφωνία, συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές. Πλέον πάμε σε γενική συνέλευση για να την εγκρίνει και να αποφασιστεί πως προχωρούμε παρακάτω. Υπάρχει μια εκλογική συνέλευση. Ναι, εγώ μαζί με κάποιους συνεργάτες, θα δημιουργήσουμε συνδυασμό, θα συνεχίσουμε επαφές για να τις υλοποιήσουμε».

Αν θα ηγηθεί του συνδυασμού:
«Ναι… Όλος ο κόσμος γνωρίζει πως η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Ο άνθρωπος, το βλέπει καθαρά με επιχειρηματική άποψη. Τον έχω γνωρίσει από κοντά. Είναι πολύ επιτυχημένος στην Αμερική και η συμφωνία που έχουμε καταλήξει είναι συμφέρουσα και για τα δύο μέρη. Θα είμαστε δίπλα του για να τον βοηθήσουμε. Έχει πεθάνει ο εθελοντισμός, υπάρχει μόνο ο επαγγελματισμός. Θα στελεχώσει την εταιρεία με επαγγελματίες. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετυχημένες επιχειρήσεις. Και στην ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να φέρει επιτυχίες».

Για το ότι υπάρχουν αντιδράσεις για τη δημιουργία εταιρείας:
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μπροστά μας μια άλλη εισήγηση ή συμφωνία για να κρίνουμε αν το ένα ή το άλλο είναι πιο συμφέρον. Η συμφωνία είναι αρκετά συμφέρουσα. Θα βγάλει την ΟΜΟΝΟΙΑ από την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Ο κ. Παπασταύρου, είπε ότι στα μάξιμουμ τρία χρόνια, θα ανοίξει το μετοχικό κεφάλαιο για να μπει και ο κόσμος και να αγοράσει μετοχές. Θα είναι και ο κόσμος μέσα σε αυτό».

Για το ποσά που θα βάλει ο κ. Παπασταύρου:
«Μέχρι τις 31 Μαΐου θα κάνει δωρεά 1.5 εκ. ευρώ για τα κριτήρια. Στις 10 Ιουνίου θα βάλει ακόμα 1.5 εκ. ευρώ. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Από τη μια θα ξοφληθούν τα κριτήρια και ακολούθως θα μπορέσει και να στελεχωθεί η ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα.

Το σωματείο θα έχει κάθε χρόνο ένα πάγιο έσοδο από την εταιρεία 180.000 ευρώ και τον τελευταίο χρόνο θα φτάσει στις 280.000 ευρώ. Το όνειρο του είναι να βρεθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ στους ομίλους. Το 10% από τα έσοδα που θα προκύψουν θα πάνε στο σωματείο. Επίσης, το σωματείο, θα έχει έσοδα και τυχόν πωλήσεις ποδοσφαιριστές, από την εκμετάλλευση του σήματος.

Πάθαμε και μάθαμε. Γίνονταν ανεξέλεγκτοι προϋπολογισμοί και δαπάνες εκτός δυνατοτήτων μας. Συμφωνήσαμε ότι ο προϋπολογισμός μας δεν θα υπερβαίνει τα έσοδα μας. Αν θέλει ο κ. Παπασταύρου να κάνει αύξηση προϋπολογισμού, θα είναι λεφτά που θα τα βάλει ο ίδιος».

Αν αποφασίστηκε ο προϋπολογισμός για τη νέα περίοδο:
«Όχι. Θα είναι περίπου τα έσοδα που θα έχουμε κάθε χρονιά. Περίπου 4 εκ. ευρώ. Αν θέλει να τον αυξήσει θα πρέπει να τον συμπληρώσει».

Για την ανάγκη που υπάρχει για επιτυχίες:
«Δεν θα επιτύχουμε από την μια μέρα στην άλλη. Αυτό που θέλουμε είναι να μπαίνει στο γήπεδο και να χαίρεται την ομάδα ο Ομονοιάτης».

Αν είναι έτοιμος ο συνδυασμός:
«Όχι, δεν είναι έτοιμος. Δεν θα πούμε ονόματα. Όταν θα είναι έτοιμος, θα πούμε».

Για το ότι ο ίδιος είναι αποδεκτός στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:
«Ο λόγος που έχω αποφασίσει να εμπλακώ, είναι γιατί έχω γνωρίσει τον άνθρωπο. Θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία μαζί του. Μια εξαιρετική συνεργασία προς όφελος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ιδίου. Ο άνθρωπος θέλει να κερδίσει και ταυτοχρόνως να κερδίσει και η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει να ενωθούμε όλοι. Κανένας δεν είναι αντι-Ομονοιάτης. Για αυτό κάναμε επαφές με άτομα και θα κάνουμε και με σύνολα. Θα έρθουμε όλοι κοντά γιατί δεν αντέχει το DNA του Ομονοιάτη να βλέπει αυτό που βλέπει. Αυτή τη στιγμή η πρόταση που υπάρχει είναι μια πολύ συμφέρουσα πρόταση να βγει η ομάδα από αυτή την κατάσταση».

Για το ότι θα βρίσκεται στην Αμερική:
«Τα άτομα που θα είναι στο συνδυασμό δεν έχουν να κάνουν με την εταιρεία ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ. O κ. Παπασταύρου είναι οργανωτικός και πειθαρχημένος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να οργανώσει τις δουλειές του χωρίς να είναι ο ίδιος παρών. Το ίδιο θα κάνει με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα στελεχώσει την ΟΜΟΝΟΙΑ με επαγγελματίες ανθρώπους. Η ομάδα θα πρέπει να περάσει από τον εθελοντισμό στον επαγγελματισμό. Με αυτό τον τρόπο θέλει να δουλέψει. Όπως η κάθε εταιρεία».

Για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αποκτήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ ξανά τη χαμένη της αίγλη:
«Δεν μπορώ να δώσω απάντηση. Θέλει χρόνο. Οι στόχοι είναι δύο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ να παρουσιάζεται όπως πρέπει και ο Ομονοιάτης να είναι χαρούμενος. Το δεύτερο είναι το οικονομικό. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να διορθώσουμε τα οικονομικά προβλήματα. Δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα. Θέλει χρόνο».

Για το χρέος:
«Ο κ. Παπασταύρου έχει αναλάβει τα 9.3 εκ. ευρώ για τις οφειλές στο κράτος. Θα αναλάβει ο ίδιος να τα ξοφλήσει. Έτσι, φεύγει ένα μεγάλο βάρος. Επαναλάβω μόνο μια λέξη: Ενότητα. Ελάτε κοντά. Έχουμε μια πρόταση να έρθουν στη συνέλευση να τα πούμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Πηγή δηλώσεων και ηχητικού: www.sport-fm.com.cy