Home TOP NEWS Όσα λέχθηκαν στην παρουσίαση της τελικής πρότασης Παπασταύρου

Όσα λέχθηκαν στην παρουσίαση της τελικής πρότασης Παπασταύρου


Παρουσιάστηκε απόψε η τελική πρόταση που έκανε ο Σταύρος Παπασταύρου για δημιουργία εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Οι Μίνως Χαραλάμπους, Νικόλας Γεωργιάδης και Λάμπρος Πιερή, που ήταν διαπραγματευτές με τον επενδυτή, όπως επίσης οι Στέλιος Στυλιανού και Μάριος Αργυρίδης, μέλη του συνδυασμού Λώρη Κυριάκου, έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τη συμφωνία, ενώ απάντησαν και σε απορίες που είχε ο κόσμος.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση του εγγράφου από το Μίνω Χαραλάμπους:
Είναι σαφώς βελτιωμένη. Η πρόταση έχει χωριστεί σε τρία μέρη. Αρχικά το οικονομικό μέρος. Είναι συμφωνία εκχώρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος για περίοδο 10 χρόνια και υπάρχει δικαίωμα επέκτασης για τα επόμενα 5 χρόνια. Με τους ίδιους ή καλύτερους όρους. Σε περίπτωση μη συμφωνίας, το ποδοσφαιρικό τμήμα επιστρέφει το σωματείο. Αν το επιθυμεί η ΟΜΟΝΟΙΑ, μπορεί να μπει σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία σε τιμή μετοχής που θα καθοριστεί από τους 4 μεγαλύτερους οίκους.

-Το Δ.Σ. θα αποτελείται από 9 μέλη (εταιρεία: 6 + σωματείο: 3)

-Τα 5 εκατομμύρια θα είναι ως μετοχικό κεφάλαιο σε κάποια χρονικά σημεία. Η ομάδα θα πάρει 1.5 εκ στις 10/6, 500.000 στις 31/12, 1.5 στις 30/6 και 1.5 στις 31/12.

-Δεσμεύεται πως θα δώσει σε μέλη μέσα σε 3 χρόνια ποσοστό μέχρι 40% του μετοχικού κεφαλαίου είτε με νέα έκδοση είτε με πώληση των δικών του μετοχών.

Το όφελος του σωματείου:
1.5 εκ έναντι των χρεών μέχρι τις 31/5, αυτό το ποσό αποτελεί και διαφωνία μας με τους φίλους μας, τη Θύρα 9. Αυτό δυστυχώς όπως είπε είναι το ποσό για τις τρέχουσες υποχρεώσεις του σωματείου. Πέραν από τα κριτήρια που είναι γύρω στις 650.000, υπάρχει για παράδειγμα το ποσό των 250.000 που οφείλονται στον ΦΠΑ και ποσό 700.000 ευρώ (για τα 530.000 έχει γίνει διευθέτηση) που πρέπει να δοθούν στο ΓΣΠ για να μην βγάλουν την Ομόνοια έξω από το γήπεδο. Θα πρέπει επίσης, να πληρωθεί η εταιρεία Τεχνοδομική η οποία μας διορθώνει το γήπεδο. Τέλος θα πρέπει να πληρωθούν οι δανειστές που μας έχουν δώσει λεφτά για να πληρώσουμε τα προηγούμενα κριτήρια.

-Σταδιακή αποπληρωμή από την Εταιρεία του ποσού 9.3 που αφορά τις υποχρεώσεις του σωματείου.

-Πληρωμή ετήσιου δικαιώματος στο Σωματείο το οποίο αυξάνεται από 180.000 ευρώ το 2018 σε 280.000 ευρώ το 2032. Σύνολο 3.4 σχεδόν ευρώ σε 15 χρόνια.

-Πληρωμή δικαιωμάτων 5% στις πωλήσεις των προϊόντων του Σωματείου με ελάχιστο ποσό 100.000 τα πρώτα 10 χρόνια και 200.000 ευρώ σε 15.

-Πληρωμή 10% από έσοδα συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργανώσεις.

-Ελάχιστο οικονομικό όφελος στα 15 χρόνια: 16.2.

-Υπάρχει προείσπραξη ποσού 1.8 εκ για τη νέα χρονιά το οποίο ποσό έχει αποδεχθεί ο κ. Παπασταύρου.

-Ελάχιστος προϋπολογισμός ποδοσφαιρικής ομάδας 4 εκ.

Σε περίπτωση πρόωρης διακοπής συμβολαίου:
Να μην μείνουν υποχρεώσεις στο Σωματείο αν τυχόν επιθυμεί να αποχωρήσει. Είναι υπόχρεος να καλύψει τον προϋπολογισμό μέχρι το τέλος Μαΐου.

Δικαιούται να μεταφέρει στο Σωματείο μέχρι 4 εκ, αυξανόμενο κατά 5% ετησίως με μέγιστο τα 6 εκ.

Πώληση μετοχικού κεφαλαίου:
Δεν μπορεί να πωλήσει σε υπόκοσμο, σε στοιχήματα κτλπ. Δεν μπορεί να πωλήσει πριν τα 3.5 χρόνια. Ζήτησε ένα 20% να διαθέσει τις μετοχές σε συγγενείς ή σε συνδεδεμένα πρόσωπα με αυτόν. Απαγορεύεται να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα, ή σε άτομα άλλης ομάδας ή σε άτομα με ποινικό μητρώο.

-Προσωπικές εγγυήσεις υπάρχουν από τον κ. Παπασταύρου σε κάθε παράγραφο της συμφωνίας.

-Αν θέλει να πωλήσει τις μετοχές του, το Σωματείο έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης και εξάσκησης μέσα σε δύο μήνες και περιθώριο 8 μηνών εξαγοράς στην τιμή της πρότασης.

Ειδικοί όροι:
-Εντός δύο ετών το Σωματείο και Εταιρεία θα μπουν σε συζητήσεις με καλή πίστη με σκοπό την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου.
-Εντός δύο μηνών θα μπουν σε συζητήσεις με σκοπό την αναβάθμιση/ανάπτυξη του «Ηλίας Πούλλος», οι οποίες μένουν στο Σωματείο.

-Θα σέβεται το έμβλημα και τον ύμνο της ομάδας.

-Η Εταιρεία δεν έχει το δικαιώματα να τοποθετηθεί για πολιτικά ζητήματα, το Σωματείο έχει.

-Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα σέβεται το καταστατικό της υποχρεώσεις της ΚΟΠ.

-Ο μόνιμος εκπρόσωπος της ΚΟΠ θα διορίζεται από το Σωματείο.

-Ο εκπρόσωπος του ΓΣ θα είναι εκ μέρους της εταιρείας.

-Το χρέος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι περίπου 16 εκ, θα πάρουμε το 1.5 τώρα, άρα μένει 14.5 στο οποίο υπάρχουν προεισπράξεις.

Το πραγματικό ποσό που παραμένει ως χρέος στο Σωματείο είναι 3.6 και είναι «χωρισμένα» σε 4 μέρη:
-Δάνεια 400.000 αποπληρωμή 4.000 τον μήνα.
-800.000 σε πιστωτές που πρέπει να δούμε πως του πληρώνουμε και να γίνει διευθέτηση.
-Γραμμάτιο, 1.2 εκ με τους τόκους το οποίο η λύση είναι να μιλήσουμε με τον ομολογιούχους και να ζητήσουμε την κατανόηση τους, και να το μακροχρονίσουμε. Μετά το 2020 αρχίζουν οι αποπληρωμές.
-1.2 παλιοί πιστωτές που πρέπει να γίνει ένα παζάρεμα για περεταίρω μείωση.
Έρχεται στις 9 του μήνα ο Σταύρος Παπασταύρου

-Ο Σταύρος Παπασταύρου ερχεται στις 9 του μήνα και θα συζητήσει με το Δ.Σ., ήδη έχει συναντηθεί με τον Λώρη Κυριάκου ο οποίος είχε σημαντική παρέμβαση στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων

Άλλες προτάσεις δεν υπάρχουν:
Δεν υπάρχει άλλη επίσημη πρόταση. Ότι έχουμε δει, το έχουμε δει στον Τύπο. Εξάλλου, δεν υπάρχει ούτε χρόνος. Από την στιγμή που πιστεύουμε πως αυτή η συμφωνία μας ικανοποιεί, θα προχωρήσουμε. Αν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη επίσημη πρόταση, το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να την δει.

Πρόσληψη Γ.Δ., έτοιμος ο Τ.Δ:
Σύμφωνα με τον Μίνω Χαραλάμπους η εταιρεία έχει ήδη προσλάβει Γενικό Διευθυντή επαγγελματία και είναι έτοιμη να προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η πρόσληψη του προπονητή ώστε να δημιουργηθεί η νέα τεχνική ομάδα. Δεν θα υπάρχει εφορία ποδοσφαίρου.

-Τα δικηγορικά γραφεία τα οποία εργάστηκαν για την ετοιμασία του σχεδίου συμφωνίας ήταν τα εξής: Σκορδής και Παπαπέτρου, Αρτέμης και Πιερή και Χρίστος Νεοφύτου.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την παρουσίαση, όπως επίσης τη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων:

Φωτογραφίες από την παρουσίαση:

Πηγή δηλώσεων: www.24sports.com.cy / Πηγή βίντεο: www.kerkida.net