Home TOP NEWS Πορεία Αλλαγής: «Ιστορικό καθήκον η διαφύλαξη του λαϊκού χαρακτήρα του Σωματείου»

Πορεία Αλλαγής: «Ιστορικό καθήκον η διαφύλαξη του λαϊκού χαρακτήρα του Σωματείου»

 


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο συνδυασμός “Πορεία Αλλαγής” μέσω της οποίας εξηγεί γιατί είναι καθήκον η διαφύλαξη του χαρακτήρα του σωματείου:

«Είναι ιστορικό καθήκον η διαφύλαξη του λαϊκού χαρακτήρα του σωματείου και επιβεβλημένη μια σωστή πορεία αλλαγής προς τον εκσυγχρονισμό και τον επαγγελματισμό. Ψήφος στην Πορεία Αλλαγής, σημαίνει εμπιστοσύνη σε όσους και όσες δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά. Σημαίνει εμπιστοσύνη σε όσους πιστεύουν πως η ιδιοκτησία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να παραμείνει σε Ομονοιάτες ανθρώπους του χώρου της. Υπάρχουν επιλογές και τα μέλη πρέπει να αποκρούσουν οποιαδήποτε εκβιαστικά-ψευδοδιλήμματα τίθενται ενώπιον τους με τη λογική του μόνοδρομου.

Θέλουμε αλλαγές, ωστόσο, κεφαλαιώδους σημασίας για εμάς είναι η σωστή διαδικασία δρομολόγησης των αλλαγών, το περιεχόμενό και το αξιακό τους υπόβαθρο. Σε περίπτωση εκλογής του Συνδυασμού μας, από την επόμενη ημέρα θα δρομολογηθούν διαδικασίες για τη συζήτηση καταστατικών αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας του Σωματείου. Κατόπιν επεξεργασίας από ομάδες εργασίας που θα συσταθούν, οι οποίες θα ανοικτές στα μέλη και τους φιλάθλους, θα τεθούν ενώπιον των μελών τα διάφορα μοντέλα (λαϊκής βάσης, μονομετοχικό, πολυμετοχικό, μεικτό, εκσυγχρονισμένη μορφή του υφιστάμενου). Το κάθε μοντέλο θα αναλυθεί σε λεπτομέρεια με τα υπέρ και τα κατά, με τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν (SWOT Analysis). Θα ζητηθεί, επίσης, η συμβολή εμπειρογνωμόνων.

Ακολούθως, θα έρθουν αναλυτικές-πλήρεις προτάσεις ενώπιον της Συνέλευσης, στη βάση των όρων, προϋποθέσεων και ασφαλιστικών δικλίδων που θα θέσει η Επιτροπή, για να ληφθεί συλλογικά η πιο συμφέρουσα πρόταση. Ο διάλογος, η συμμετοχή και η διαφάνεια είναι το κλειδί για τις οποιεσδήποτε δομικές ή καταστατικές αλλαγές».