Home TOP NEWS Πραγματοποιήθηκε με μαζικό παρών του κόσμου η συγκέντρωση με θέμα την παρουσίαση...

Πραγματοποιήθηκε με μαζικό παρών του κόσμου η συγκέντρωση με θέμα την παρουσίαση της συμφωνίας με τον Παπασταύρου

 


Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στη Λευκωσία με θέμα την παρουσίαση του περιγράμματος συμφωνίας που προτείνει στο σωματείο μας ο Σταύρου Παπασταύρου. Μετά από αρκετές συζητήσεις του επιχειρηματία και των συνεργατών του μαζί με τους Λάμπρο Πιερή, Νικόλα Γεωργιάδη, Μίνω Χαραλάμπους και Λώρη Κυριάκου, κατέληξαν σε μια συγκεκριμένη πρόταση, την οποία έκανε ο πρώτος και παρουσιάστηκε απόψε από τα τέσσερα μέλη που αναφέραμε πιο πάνω.

Τα τέσσερα μέλη του σωματείου που βρίσκονταν για βδομάδες σε διαπραγματεύσεις με τον κ. Παπασταύρου, διοργάνωσαν την αποψινή συγκέντρωση αφού θεωρούσαν υποχρέωση τους να ενημερώσουν τον κόσμο. Από την πλευρά τους, αρκετοί φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έδωσαν το παρών τους, κάνοντας πολλές ερωτήσεις για την πρόταση δημιουργίας εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δόθηκαν όσο το δυνατόν πιο σαφείς απαντήσεις, έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίζει τι προνοεί η πρόταση, ενόψει της εκλογικής συνέλευσης του σωματείου στις 28 Απριλίου

Πιο κάτω επιγραμματικά μερικά από όσα λέχθηκαν:

Λώρης: Τον τελικό λόγο θα τον έχει η γενική συνέλευση. Για αυτό είμαστε εδώ, για να παρουσιάσουμε στον κόσμο την πρόταση.

Λώρης: Ξεκίνησαν οι επαφές πριν ένα τρίμηνο και είπατε ότι πρέπει να έρθει στην Κύπρο για να έχουμε συναντήσεις. Στις συναντήσεις υπήρχαν και άτομα όπως ο Αντώνης Τζιωνής, που βοήθησαν στις διαπραγματεύσεις.

Μήνως: Δεν πρόκειται για συμφωνία, είναι μια τελική πρόταση, που μια ομάδα από ανθρώπους δούλεψε σκληρά για να φτάσουμε εδώ. Σημαντική συμβολή του Αντώνη Τζιωνή, όπως επίσης του Πάμπου και Γιώργου Χαραλάμπους. Ο Χρίστος Νεοφύτου και ο Αρτέμης Αρτεμίου ήταν κάποια άτομα που βοήθησαν στις διαπραγματεύσεις.

Μήνως: Καταφέραμε να βελτιώσουμε την τελική πρόταση, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση σήμερα να πούμε με αυτοπεποίθηση ότι αν υιοθετηθεί θα βοηθήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ να ξεπεράσει τα δύσκολα προβλήματα που έχει μπροστά της.

Μήνως: Τέλος της σεζόν πάντα η ομάδα βρίσκεται 1-1.5 εκατομμύρια ευρώ πίσω στις υποχρεώσεις της, για αυτό δέχθηκε ο επενδυτής να δώσει αυτά τα χρήματα, για να φύγει αυτό το χρέος που μεταφέρετε από χρονιά σε χρονιά. Περίπου 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο είναι οι υποχρεώσεις της ομάδας από τους διακανονισμούς προς οφειλέτες και σε κράτος. Σε 15 χρόνια θα εξοφληθεί το χρέος.

Μήνως: Θα εκδοθούν μετοχές ύψους 5 εκ. ευρώ με συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως θα δείτε στη φωτογραφία πιο κάτω.

-Υπάρχει δέσμευση από τον επενδυτή ότι θα δώσει μέχρι το 40% των μετοχών στα μέλη.

-Η πρώτη πρόταση ήταν στα 20 χρόνια, τώρα πλέον είναι 10+5 και έπειτα το σωματείο εάν διαφωνεί για ανανέωση θα έχει δικαίωμα εξαγοράς της εταιρείας.

-Θα υπάρχει 9μελές συμβούλιο της εταιρείας, έξι από τον επενδυτή και τρεις από το σωματείο.

-Διασφαλίζεται ότι αν ο επενδυτής θέλει να αθετήσει τη συμφωνία πρέπει να καλύψει τα έξοδα μέχρι τις 31/5 της αντίστοιχης χρονιάς. Οι συμφωνίες ποδοσφαιριστών και προπονητών, δηλαδή το μπάτζετ της ομάδας, θα ανέρχεται από 4 μέχρι 6 εκ. ευρώ το χρόνο και θα το αναλάβει το σωματείο σε περίπτωση διακοπής της συμφωνίας. Απλά για ενημέρωση, φέτος αυτό το ποσό ανήλθε γύρω στα 3.5 εκ. ευρώ.

Ερώτηση: Αν θα γίνει γενική συνέλευση εταιρείας…
Απάντηση: Στις γενικές εκλογές της εταιρείας θα πάνε οι μέτοχοι.

-Όσον αφορά το σωματείο, θα μπορεί να εξασκεί έλεγχο μέσω προνοιών. Η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει από την ΚΟΠ και την ΟΥΕΦΑ. Πρέπει να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του σωματείου για να προχωρήσει η συμφωνία από την ΟΥΕΦΑ. Το χρέος που μένει στο σωματείο είναι 5.1 εκ. ευρώ. Το 1.5 εκ. ευρώ θα τα δώσει τώρα ο κ. Παπασταύρου, άρα θα μείνει 3.6 εκ. ευρώ.

Ερώτηση: Το backround του Παπασταύρου είναι Ανορθωσιάτες και δεξιοί, αν θα αντέξει την πίεση, αφού δεν αγαπά την ΟΜΟΝΟΙΑ…
Απάντηση από τη Λώρη: Έφυγε μικρός από την Κύπρο και δεν εκφράστηκε ούτε στηρίζει ομάδα, παρότι οι συγγενείς του και οικείοι του είναι Ανορθωσιάτες. Το βλέπει επιχειρηματικά.

Παρέμβαση από τον Αδάμο Ευσταθίου, γενικό συντονιστή της Θύρας 9: Είτε έρχεται για τη δόξα, είτε για τα λεφτά (που δεν έχουμε), είτε είναι Ομονοιάτης. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν ήρθε για κανένα από τα τρία. Εμείς σαν ΘΥΡΑ 9 διαφωνούμε στη φιλοσοφία της συμφωνίας. Αφήσαμε τους τρεις να δουλέψουν, θεωρούμε πως είναι λάθος να φέρουν μια εκλογική συνέλευση προ τετελεσμένων. Στη συνέλευση θα έπρεπε να αποφασίσουμε για εταιρεία ή σωματείο και μετά να πάμε σε εκλογές. Ο κόσμος θα έπρεπε να αποφασίσει. Είναι ιδιοκτησία και όχι διαχείριση αυτό το πράγμα λόγω χρονικής διάρκειας.

Κύριε Μήνω, εάν δεν δώσουμε την ιδιοκτησία, η ΟΜΟΝΟΙΑ θα κλείσει; Πόσα θέλουμε για τα κριτήρια του Ιούνη; Είναι ή όχι λιγότερα από 1.5 εκ. ευρώ; Εγώ λέω πως είναι λιγότερα και κάποιοι θέλουν να καλύψουν τα εγκλήματα τους. Πάμε στο πιο ακραίο σενάριο εταιρείας. Λέτε ότι διαπραγματευτήκατε σκληρά αλλά κάνατε υποχωρήσεις. Εμείς λέμε θα βρούμε τα λεφτά, θέλουμε αναβολή, πάμε σε κοινά αποδεκτό συνδυασμό. Μην φέρετε προ τελεσμένων μια γενική συνέλευση.

Πείσατε τον κόσμο πως θα κλείσουμε και δεν υπάρχει εναλλακτική και είναι ψέματα. Γιατί προσπαθείτε να φέρετε προ τετελεσμένων τι γενική συνέλευση; Εμείς θέλουμε αναβολή και λέμε πως θα έχουμε εναλλακτική, οπότε θα θα πείτε τώρα που υπάρχει εναλλακτική;

Απάντηση από Μήνω: Οι αριθμοί είναι εκεί. Είναι ηλίθιο να μιλάμε για κριτήρια, αν δεν πληρώσουμε από τώρα ως τις 31/5, το χρέος μας θα είναι 1.5 εκ. ευρώ και δεν έχουμε ούτε σεντ. Όταν θα πληρώσεις τα κριτήρια, υπάρχουν δεδουλευμένοι μισθοί 330 χιλιάδες ευρώ, που λήγει η περίοδος χάριτος των 3 μηνών. Τα έσοδα της Primetel θα πάνε σε χρέη για τις δόσεις προς το κράτος. Μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχουμε άλλα έσοδα.

Απάντηση από τον Αδάμο: Η πρόταση μας θα περιλαμβάνει και φρέσκο χρήμα και θέλουμε αναβολή.

Πιερής: Καταθέστε την πρόταση και να αποφασίσουν τα μέλη. Για χρόνια μιλούσαν όλοι για έλειψη διαφάνειας και εμείς τα μεταφέρουμε όλα στον κόσμο. Αν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πάμε μπροστά ας τον αποφασίσουν τα μέλη.

Ερώτηση από μέλος: Δώστε έγκαιρα την πρόταση στα μέλη. Δεν ξέρουμε τι ψηφίζουμε και λέτε οι ίδιοι για ασάφειες. Το προηγούμενο Δ.Σ να μας πει ξεκάθαρα τα οικονομικά. Η απορία μου είναι πως διασφαλίζεται πως το 40% θα πάει σε μέλη ή φίλους του σωματείου; Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θεωρείτε πως αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας θα εγκριθεί και η πρόταση σας;

Πιερής: Ρωτούν πολλοί για το μετοχικό κεφάλαιο. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει να βάλει κάποιος τα λεφτά του σε αυτή την κατάσταση; Θα υπάρξει συνδυασμός που στηρίζει την πρόταση και αν εκλεγεί θα την περάσει. Κατά την άποψη μου δεν χρειάζεται καταστατική γενική συνέλευση. Η άποψη μας ξεκάθαρα είναι πως αυτό το πράγμα πρέπει να πάει σε συνέλευση. Τα μέλη πρέπει να αποφασίσουν.

Μήνως: Το 40% δεν θα δοθεί απευθείας στον κόσμο, θα γίνει επενδυτική εταιρεία και εκεί η ΟΜΟΝΟΙΑ θα δώσει προς διάθεση στα μέλη της.

Ερώτηση από το Γιώτη Δημητρίου: Στα 15 χρόνια που θα λήξει το συμβόλαιο, εάν το σωματείο θέλει πίσω το ποδοσφαιρικό… Του χαρίζεται την ΟΜΟΝΟΙΑ εφ όρου ζωής; Επειδή έτσι το αντιλαμβάνομαι…

Μήνως: Η εταιρεία θα έχει αξία αν πιάσουμε το Πρωτάθλημα, να μπούμε ομίλους, να πιάσει λεφτά ο επενδυτής και να προκύψει η αξία. Δεν περιμένω πως θα έχει τόσο μεγάλη αξία, το Αποέλ για παράδειγμα είναι στο μηδέν. Αν έχει αξία σημαίνει έγινε μέσω των επιτυχιών και δεν έπιασε καν κέρδη ο επενδυτής.

Πιερής: Είναι λανθασμένος ο τρόπος σκέψης σου. Στα δέκα χρόνια δικαιούται άλλα πέντε. Στη λήξη τους θα γίνει εκτίμηση από δύο από τα τέσσερα μεγάλα λογιστικά γραφεία.

-Αν δεν πληρώνει τα κριτήρια  επενδειτής, το συμβόλαιο σπάζει και ισχύουν οι όοει για να φύγει.

Ερώτηση: Επενδύσεις στο “Ηλίας Πούλλος” ποιος θα κάνει;
Απάντηση: Όλα τα έξοδα συντήρησης, αναβάθμισης κλπ, είναι δικά του.

Ερώτηση: Όταν θα κάνουμε ενέργειες της ιδαιολογίας μας εναντίον του ΝΑΤΟ αυτός θα είναι εντάξει;
Απάντηση από το Λάμπρο: Είναι ενημερωμένος και θα αποφασίζει το σωματείο για αυτό. Θα υπάρχει ρητές διατάσεις.

Ερώτηση: Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν θέλαμε εταιρεία και βρεθήκαμε με τρεις. όπως και να έχει, ο Παπασταύρου θα παρευρεθεί στη συνέλευση για να μιλήσει στον κόσμο ή θα λειτουργεί μέσω αντιπροσώπου; Οι διοικητικοί σύμβουλοι του Παπασταύρου γνωρίζουμε ποιοι είναι;

Απάντηση: Ο Σταύρος Παπασταύρου τώρα είναι στη Νέα Υόρκη. Θα μπορούσαμε να τον είχαμε στο ξενοδοχείο Σεμέλη, ήταν στην αναμονή και ήθελε να γνωρίζει τον κόσμο, θα δούμε εάν θα είναι εφικτό.

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στα Λατσιά:

Επόμενες συγκεντρώσεις:

Λεμεσός – Πάφος. Τρίτη 17 Απριλίου και ώρα 19.00, Αίθουσα εκδηλώσεων “Κωστας Σοφιανός” , Δημοτικό Μέγαρο Αγ Αθανασίου.

Λάρνακα – Αμμόχωστος. Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμόχωστου, Λάρνακα.