Home TOP NEWS Ρόης Πογιατζής: “Είμαστε έτοιμοι για να συζητήσουμε και να ολοκληρώσουμε την επένδυση...

Ρόης Πογιατζής: “Είμαστε έτοιμοι για να συζητήσουμε και να ολοκληρώσουμε την επένδυση στην ΟΜΟΝΟΙΑ”

 


Νωρίτερα ενημερώσαμε για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Ρόη Πογιατζή για να επενδύσει στο τριφύλλι. Δημοσιεύουμε πιο κάτω γραπτή δήλωση του που στάλθηκε για δημοσίευση:

«Ονομάζομαι Ρόης Πογιατζής, γεννήθηκα στην Αμμόχωστο και κατοικώ στην Νέα Υόρκη. Eίμαι ο ιδρυτής και διαχειριστής της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας “Platinum Capital Partners Inc”, με επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, τεχνολογίας, ακινήτων και επιλεγμένες συμμετοχές σε ιδιωτικές εταιρείες.

Βρίσκομαι στην Κύπρο για συγκεκριμένο λόγο που δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ όμως τα γεγονότα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, τα οποία επηρεάζουν πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου στον τόπο μας και σίγουρα απασχολούν καλούς μου φίλους που παθιάζονται με αυτήν την ομάδα. Από μικρό παιδί θυμάμαι την ΟΜΟΝΟΙΑ μονίμως να μεγαλουργεί και να είναι η βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι τώρα, αντιμετωπίζει χρηματικές και διαχειριστικές δυσκολίες.

Εφόσον η ηγεσία και τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αποφασίσουν ότι πρέπει να υπάρξει επιχειρηματική συμμετοχή στην ομάδα και λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση από άλλους για διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος και του franchise, θα ήθελα και εγώ να έχω τη δυνατότητα να υποβάλω πρόταση.

Πιστεύω ότι, θα παρουσιάσω μια συγκριτικά καλύτερη πρόταση που σε γενικές γραμμές στοχεύει τα εξής:

1)Να είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά για το Σωματείο.

2) Να περιλαμβάνει συμφωνία με επιφανή ομάδα του εξωτερικού για συνεργασία σε διοικητικό, ποδοσφαιρικό και εμπορικό επίπεδο ώστε με επαγγελματική οργάνωση, να πετύχουμε γρήγορα την ανάκαμψη της ομάδας.

3) Να συμπεριλαμβάνει τον στόχο της ανέγερσης σταδίου που θα είναι το σπίτι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

4) Να διατηρεί σε σημαντικό βαθμό τον λαϊκό και μαζικό χαρακτήρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

5) Να υπάρχει ομαλή σχέση με το Σωματείο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, θα περιλαμβάνει μέλη από όλα τα τμήματα, συνδέσμους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο.

Πιο αναλυτικά οι άξονες πάνω στους οποίους προτίθεμαι να διαρθρώσω την πρόταση μου περιλαμβάνουν τα εξής:

Α. Συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ η οποία θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά τεχνογνωσίας και την παροχή συμβουλών στους εξής τομείς:

1) Οργάνωση και λειτουργία της Εταιρείας.

2) Οργάνωση, ανάπτυξη και λειτουργία υποδομών( προπονητικό κέντρο, στάδιο κτλ).

3) Εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης δικαιωμάτων.

4) Λειτουργία και στελέχωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

5) Θέματα scouting.

6) Οργάνωση και λειτουργία ακαδημιών και ανάπτυξη ποδοσφαιριστών.

7) Συνεργασία στην ανάπτυξη και εξέλιξη ποδοσφαιριστών.

8) Διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών και ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Έχω ήδη υπογράψει το σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) με την ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε εμένα και την ΟΜΟΝΟΙΑ (αντίγραφο της σχετικής συμφωνίας είναι στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ).

Β. Μετατροπή της εταιρείας που θα αναλάβει την ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ σε δημόσια εταιρεία στα επόμενα τρία χρόνια, ως τρόπο για να επιστρέψει η πλειοψηφία της ιδιοκτησίας της εταιρείας (50%+) στα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εάν το ποσοστό αυτό δεν συμπληρωθεί, να υπάρξει πρόσκληση στο ευρύτερο κοινό. Τα χρήματα που θα προκύψουν από την έκδοση νέου κεφαλαίου θα πάνε, στην ενίσχυση των κεφαλαίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο.

Γ. Παραχώρηση προς το Σωματείο ποσού ως αμοιβής, για την παραχώρηση του franchise, αποπληρωμής των δανείων που αφορούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, ποσοστού επί των εμπορικών εισπράξεων και ποσοστού επί των εισπράξεων από τους ευρωπαϊκούς αγώνες τουλάχιστον ισόποσα ή και καλύτερα από την πρόταση που έχει ήδη υποβληθεί.

Δ. Η πρόθεση μου είναι να υπάρξει συνεργασία και με τα άλλα τμήματα του σωματείου( Futsal,Volleyball,Basketball) σε περίπτωση που θα το θελήσει το Σωματείο.

Ε. Συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας εκπροσώπων του Σωματείου, των οργανωμένων φιλάθλων – Θύρας 9 και των παλαίμαχων, ώστε όλα τα σύνολα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να γνωρίζουν τα δεδομένα και να λαμβάνουν μέρος στις συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων.

Ζ. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια κατασκευής ιδιόκτητου γηπέδου κατά προτίμηση στον χώρο που είχε επιλεγεί αρχικά και στην περίπτωση που ο χώρος αυτός ή μέρος του μπορεί να επιστραφεί από την τράπεζα σε λογική τιμή. Ένα τέτοιο γήπεδο πρέπει να περιλαμβάνει πολλαπλές ψυχαγωγικές και επαγγελματικές χρήσεις, για να εξασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα του σημαντικού αυτού έργου που θα είναι σημείο αναφοράς για τους φιλάθλους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Θ. Έχω ήδη καταθέσει το αρχικό ποσό των $2.000.000 USD (δύο εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής) για να καλυφθούν άμεσα οι απαιτήσεις που προκύπτουν από τα κριτήρια της UEFA, σε δεσμευμένο λογαριασμό (escrow account) του δικηγορικού γραφείου Tarter Krinsky& Drogin LLP, στην Νέα Υόρκη σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης μου. (Aντίγραφο του αναφερόμενου εγγράφου είναι στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ).

Θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πιστεύω ότι, μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. συμφέρει και στα νέα μέλη του να ανοίξουν τη διαδικασία για την υποβολή και άλλων προτάσεων για μια περιορισμένη χρονική περίοδο ώστε να επιλέξουν στο τέλος την καλύτερη πρόταση.

Η ομάδα μου και εγώ, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε συζητήσεις και γρήγορα να ολοκληρώσουμε την επένδυση στην ΟΜΟΝΟΙΑ, σε περίπτωση που το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει να δεχτεί και άλλες προτάσεις.

Με εκτίμηση,

ΡΟΗΣ ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ».