Home TOP NEWS Τα σημαντικά από αυτή τη διαδικασία

Τα σημαντικά από αυτή τη διαδικασία

Εδώ και 3-4 εκλογικές το ευχόμαστε, μέχρι στιγμής δεν έγινε. Καταρχάς να υπάρχει συνδυασμός κοινής αποδοχής (που δεν υπάρχει). Και κατά δεύτερον η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει την οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Με τα τωρινά δεδομένα, θα χρειαστεί τρομερή δουλειά, διάλογος και κατανόηση για να γίνει το δεύτερο γιατί οι διαφορές στις απόψεις είναι μεγάλες.


Και για να μην παραξηγηθούμε, οι διαφωνίες είναι λογικές, θεμιτές και φυσιολογικές. Είναι τεράστιο λάθος να σωπαίνει κάποιος όταν διαφωνεί, στο βωμό της ενότητας. Πολλές φορές χρειάζεται η διαφωνία, ακόμα και η ένταση. Αρκεί βέβαια τα δυο άκρα της διαφωνίας, να είναι έτοιμα να ακούσουν την άλλη πλευρά, να υποχωρήσουν όπου αποδειχθεί πως έχουν κάνει λάθος και να καταλάβουν πως δεν χρειάζεται να συμφωνείς στα πάντα με κάποιον για να έχετε κοινή πορεία.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, τα σημαντικά κατά την άποψη μας είναι δύο: πρώτον να προχωρήσει το σωματείο, να μπει σε επαγγελματικές βάσεις, να οργανωθεί σωστά, να μπει ξανά στο δρόμο του πρωταθλητισμού. Και δεύτερον να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του. Το ένα σίγουρα δεν αναιρεί το άλλο, όμως δυστυχώς στην Κύπρο έχουμε γενικώς την τάση να τα βλέπουμε όλα μαύρο-άσπρο.