Home TOP NEWS Αδάμος Ευσταθίου: «Δεν θα πάρουμε απόφαση εν βρασμώ ψυχής»

Αδάμος Ευσταθίου: «Δεν θα πάρουμε απόφαση εν βρασμώ ψυχής»

 


Για τα αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη μέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ μίλησε στον Super Sport fm 104.0 ο Αδάμος Ευσταθίου, που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό “Πορεία Αλλαγής”. Ο Γενικός Συντονιστής της Θύρας 9 είπε τα πιο κάτω:

«Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο και όταν πήραμε την απόφαση να κατέβουμε σαν συνδυασμός γνωρίζαμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Έγραψα ένα κείμενο τις προηγούμενες μέρες που εξηγώ γιατί έχουμε κερδίσει από πριν τις εκλογές. Εμείς θέλαμε να ακουστούν οι αλήθειες. Ακόμα και αυτοί που ψήφισαν ξέρουν τις διαδικασίες και θα γραφτεί στην ιστορία ότι δεν θέλαμε όλοι να ξεπουληθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ. Σε μια γενική συνέλευση που είναι συγκεκριμένο το εκλογικό σώμα πήραμε το 40% των ψήφων και καταλαβαίνουμε από αυτό τι συμβαίνει στο σύνολο των Ομονοιατών» ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για το θέμα των καταστατικών αλλαγών: «Ήταν το κομμάτι που αρκετός κόσμος φώναξε, έγινε συζήτηση και προχωράμε μέσω ενός επενδυτή αφήνοντας όλες τις άλλες προτάσεις και επενδυτές».

Γιατί θεωρείς ότι είναι ξεπούλημα η πρόταση Παπασταύρου: «Εμείς διαφωνούμε το να δοθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ σε έναν και μόνο επενδυτή που δεν είναι Ομονοιάτης αλλά και Ομονοιάτης να ήταν δεν μπορούσε να γίνει αυτό με την ομάδα του λαού. Συζητούσαμε το πώς θα μπορούσε να αλλάξει το μοντέλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και εκεί που λέγαμε για πολυμετοχική ή σωματείο με εταιρική δομή ήρθε από την εξωτερική ή καλύτερα από το εξωτερικό με τις ευλογίες του μηχανισμού του κόμματος για να αναλάβει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι ξένος προς την ιστορία και τα ιδανικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τον λαϊκό χαρακτήρα. Ουσιαστικά νίκησε η δεξιά».

Γιατί θωρείς ξεπούλημα την πρόταση Παπασταύρου;
«Ίσως να υπήρχε μοντέλο εταιρείας που να σύναδε με τα ιδανικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Είναι ο τρόπος που πάει να γίνει αυτό και προτείναμε τις σωστές διαδικασίες. Θα γινόταν αποδεκτό το αποτέλεσμα αν πηγαίναμε σε συνέλευση και αποφασιζόταν αυτό και τότε να βγαίναμε σε προσφορές. Είναι ξεκάθαρο ότι για κάποιους δεν είναι η έγνοια να σωθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά να πάμε σε έναν συγκεκριμένο επενδυτή».

Πλέον η ψήφος τους δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουν με την πρόταση Παπασταύρου: «Αυτοί που έγραφαν το καταστατικό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν φαντάζονταν ότι θα πηγαίναμε σε ξεπούλημα και δεν έβαλαν ποτέ καμιά πρόνοια. Γιατί κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάναμε σε αυτό τον πάτο όχι αγωνιστικά και οικονομικά αλλά στο θέμα ιδανικών. Ηθικά χωρίς καταστατική αλλαγή δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν αυτό το πράγμα. Η καταστατική αλλαγή προνοεί το 75% και εμείς πήραμε περισσότερο από 25% στην συνέλευση. Εννοείται ότι θα προχωρήσουν και δεν θα λάβουν κανέναν υπόψην».

Πλέον η επόμενη μέρα, πως προχωράτε σαν συνδυασμός ή άτομα ή σαν Θύρα 9;
«Συνδυασμός παύει να υφίσταται, ήταν εκλογικός συνδυασμός. Μπορώ να σου πω τι θα κάνει η ΘΥΡΑ 9. Δεν θα πάρουμε απόφαση εν βρασώ ψυχής, δεν θα πάρουμε απόφαση στον θυμό μας. Θα αφήσουμε τα πράγματα να ηρεμήσουν, να δούμε τι θα φέρουν οι επόμενες μέρες και θα πάμε σε συνέλευση για να πάρουν απόφαση τα μέλη. Μάλιστα η γραμματεία της Θύρας 9 δεν θα πάει με πρόταση για να μην επηρεάσει τα μέλη».

Είναι σεβαστό το εκλογικό αποτέλεσμα;
«Το αποτέλεσμα ελάχιστη σημασία είχε γιατί αυτά που θέλαμε να εκθέσουμε το κάναμε. Τους αναγκάσαμε ένα ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό με τα εκατομμύρια πίσω τους. Εμείς δεν το κάναμε για να νικήσουμε τον μηχανισμό αλλά για να τους εκθέσουμε και να τους αναγκάσουμε να σηκώσουν τα τηλέφωνα και να αυξήσουν το εκλογικό σώμα. Ήμασταν κερδισμένοι πολύ πριν τις εκλογές. Από τότε που άρχισαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις του και ήρθαν και αλλάξαν αυτά που έλεγαν».

Κάποιοι ανησυχούν για την πολεμική κατάσταση, δεν θα πρέπει να κάτσετε να τα βρείτε, υπήρχαν και προπηλακισμοί: «Όσοι ήταν εκεί ήταν τι έγινε και είδαν ότι μέλη τους συνδυασμού μας μπήκαν στην μέση και προσπάθησαν να σταματήσουν κάποια πράγματα. Όσοι μιλούν για ενότητα θα πρέπει να κάνουν και τις απαραίτητες κινήσεις. Όσοι αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες και λένε ψέματα για να μπει το πιστόλι στον κρόταφο δεν μπορούν να έρχονται και να μιλούν για ενότητα. Αν θέλαμε ενότητα έπρεπε να εμπλέξουμε στην κουβέντα όλα τα μέλη του σωματείου και ακόμα και τώρα να πάμε σε ένα κοινά αποδεκτό συμβούλιο με τις σωστές διαδικασίες. Κάποιοι όμως δεν το θέλουν αυτό, θέλουν να επιβάλουν συγκεκριμένο επενδυτή και αυτό θα κάνουν. Μπορούσα αυτά τα όμορφα λόγια να τα πω κι εγώ αλλά δεν τα νιώθω γιατί δεν είμαι ψεύτης, άλλοι είναι οι ψεύτες».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy