Home TOP NEWS Ανακοίνωση Ρόη Πογιατζή για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Ανακοίνωση Ρόη Πογιατζή για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

 


Ο Ρόης Πογιατζής εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αναλυτικά:

Την Τετάρτη το Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα γίνονται δεκτές επενδυτικές προτάσεις και ότι η συνέλευση των μελών του Σωματείου θα αποφασίσει για αυτές τις προτάσεις σε 20 μέρες. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η ανακοίνωση αυτή δεν περιέχει εκείνα τα στοιχεία και τις εξασφαλίσεις για την διεκπεραίωση μιας σωστής διαδικασίας που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για το Σωματείο, όσο και για τους υποψήφιους επενδυτές.

1. Δεν εξασφαλίζει την Ομόνοια από τον κίνδυνο να βρεθεί χωρίς χρήματα και να μην περάσει τα κριτήρια. Έχω προτείνει τόσο στην επενδυτική μου πρόταση όσο και στην επιστολή μου στο Συμβούλιο πριν δύο μέρες ότι κατά την περίοδο εξέτασης των προτάσεων και των οικονομικών δεδομένων, ο κάθε επενδυτής να δεσμεύσει υπέρ της Ομόνοιας το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Εάν η πρόταση κάποιου δεν επιλεγεί, αυτός να λαμβάνει πίσω τα χρήματά του. Αν στο τέλος της διαδικασίας αποχωρήσουν όλοι οι επενδυτές, αυτοί να επωμιστούν ισομερώς το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ. Το Συμβούλιο δεν έχει περιλάβει αυτήν την εξασφάλιση στην ανακοίνωση του.

2. Επίσης είναι πρωτόγνωρο ότι ένας οργανισμός πάει σε προσφορές χωρίς να καθορίζει τι ακριβώς ζητά και ποιοι είναι οι όροι της προσφοράς. Σε κάθε προσφορά μικρή ή μεγάλη, σε κάθε οργανισμό δημόσιο ή ιδιωτικό σε όλον τον κόσμο όλα τα πιο πάνω είναι καθορισμένα και γνωστά εξαρχής.

3. Δεν έχει ζητηθεί καμιά εγγύηση, ούτε απόδειξη ότι ο επίδοξος επενδυτής κατέχει τα χρήματα που απαιτούνται. Αυτοί που θα αποφασίσουν ποια προσφορά θα επιλεχθεί δε θα ξέρουν αν ο υποψήφιος επενδυτής έχει τα χρήματα για να κάνει αυτό που προτείνει.

Και όχι μόνο δεν έχουν καθοριστεί οι στοιχειώδεις διαδικασίες με τις οποίες ένας οργανισμός συναλλάττεται, επιμένουν με δηλώσεις τους να προωθούν την πρόταση Παπασταύρου για την οποία έχουν δεσμευτεί. Η δική μου πρόταση τους δίνει αισθητά πιο πολλά μαζί με στρατηγική συμφωνία για την ανάκαμψη της ομάδας και δυνατότητα να πάρουν πίσω την πλειοψηφία της εταιρείας διαχείρισης το σωματείο, τα μέλη και οι φίλαθλοι.

Με βάση την απόφαση του Συμβουλίου, η Συνέλευση των μελών θα κληθεί να επιλέξει μια προσφορά για την οποία δεν υπάρχουν, ούτε όροι ούτε εξασφαλίσεις, χωρίς μελέτη και χωρίς εισηγήσεις, μόνο και μόνο για να υλοποιηθεί μια συγκεκριμένη επιλογή.

Χωρίς αυταπάτες, δηλώνω ότι η πρόταση μου παραμένει σε ισχύ νοουμένου ότι τηρούνται τα στοιχειώδη που αφορούν την σαφήνεια και διαφάνεια της διαδικασίας. Πιστεύω ότι η ανάκαμψη της Ομόνοιας, μπορεί να γίνει με τρόπο που να είναι επιχειρηματικά επικερδής για αυτόν που θα φέρει κεφάλαια, τεχνογνωσία και συνεργασίες και ταυτόχρονα να ξαναδώσει περηφάνεια στον κόσμο της Ομόνοιας

Ρόης Πογιατζής, 11/5/2018