Home TOP NEWS Απαιτούνται κινήσεις καλής θέλησης

Απαιτούνται κινήσεις καλής θέλησης

 


Η ενότητα αυτή τη στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ μοιάζει με ουτοπικό σενάριο, μακριά από την πραγματικότητα. Έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο το σκηνικό, που όσους στήριξαν το συνδυασμό Λώρη Κυριάκου φαίνεται να τους χωρίζουν μίλια από αυτούς που στήριξαν την “Πορεία Αλλαγής”. Οι διαφορές τους δεν εστιάζονται τόσο στο θέμα εταιρείας (παρότι υπάρχουν και εκεί), αλλά στις μεθόδους και τον ρόλο του σωματείου. Θεωρούμε πως κάποιες προσπάθειες να γεφυρωθεί η απόσταση πρέπει να γίνουν.

Μια πρώτη, εύκολη, είναι να έρθει η πρόταση για έγκριση σε Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση παρά να επικυρώσει την παραχώρηση του ποδοσφαιρικού στην εταιρεία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα δοθεί έτσι ευκαιρία στα μέλη και το κόσμο να καταλάβουν τι ακριβώς είναι η πρόταση σε λεπτομέρεια. Στη θεωρία από τη στιγμή που η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού Λώρη Κυριάκου στηρίχθηκε αποκλειστικά στην προώθηση της πρότασης, λογικά θα επικυρωθεί. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, είναι να παίρνονται οι αποφάσεις συλλογικά.

Πέραν από το πιο σωματείο και εταιρεία (όταν και αν επικυρωθεί η συμφωνία) πρέπει κατά την άποψη μας να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν πλάνο ενεργειών που να διασφαλίζουν πως το σωματείο θα έχει την κοινωνική δράση που του αρμόζει. Η πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Δράσης της εταιρείας, πρέπει να στηρίζει πλήρως τις αξίες και τα ιδανικά του σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ. Ξέρουμε πως σίγουρα δεν είναι αυτό που έχει στο μυαλό μερίδα του κόσμου μας, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην συμμετέχει η εταιρεία σε αυτά που πρεσβεύει ο σύλλογος.