Home TOP NEWS Απαιτούνται κινήσεις προς τα κοινά σημεία

Απαιτούνται κινήσεις προς τα κοινά σημεία

Σε δέκα μέρες ακριβώς είναι ορισμένη η Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση. Σε αυτήν, μετά και την ανακοίνωση της ΘΥΡΑΣ 9 αναμένεται πως θα περάσουν οι καταστατικές αλλαγές που προτείνει η διοίκηση και πως θα δοθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα επίσημα στον Σταύρο Παπασταύρου και την ομάδα του. Στο τραπέζι είναι βέβαια και η πρόταση του Ρόη Πογιατζιή, αυτή τη στιγμή που μιλάμε όμως, φαίνεται πως δύσκολα θα ανατραπούν τα δεδομένα, αφού πριν ακόμα εκλεγεί ο συνδυασμός του Λώρη Κυριάκου είχε ξεκαθαρίσει πως υποβάλλει υποψηφιότητα για να στηρίξει την πρόταση Παπασταύρου.


Βέβαιο φαντάζει επίσης αυτή τη στιγμή, πως οδεύουμε προς τη διάσπαση. Οι διαφωνούντες τόσο με την σύσταση εταιρείας, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, έχουν αντιδράσει πιο έντονα από ποτέ, έχουν προαναγγείλει ουσιαστικά την αποστασιοποίηση τους και δείχνουν πως δύσκολα θα έρθουν ξανά κοντά. Όσο δεν γίνονται κινήσεις καλής θέλησης πάντως από την άλλη πλευρά, εμείς λέμε όχι δύσκολο, αλλά αδύνατο είναι να δεχθούν έστω να συζητήσουν. Και μπορεί κάποιοι να λένε “είμαστε καλύτερα χωρίς αυτούς”, αλλά η πραγματικότητα είναι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει τους πάντες ανάγκη.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πάνω χέρι έχει προφανώς η διοίκηση. Είναι εκλεγμένη από την Γενική Συνέλευση, φαίνεται πως θα περάσει και τη θέση της για την επόμενη μέρα στο ποδοσφαιρικό. Είναι ακριβώς αυτός που έχει το πάνω χέρι που πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα προς την ενότητα. Ακούγεται κλισέ και χιλιοειπωμένο, κοινά σημεία υπάρχουν όμως, αρκεί κάποιος να θέλει να τα δει και να εστιάσει σε εκείνα. Ακόμα και την υστάτη, αν παρουσιαστούν με διαφάνεια τα οικονομικά, αν παρατεθούν πλήρεις οι δυο προτάσεις, αν γίνει ξεκάθαρο άνοιγμα προς τους οργανωμένους για διάλογο, τα πράγματα θα είναι ελαφρώς καλύτερα από χθες. Σίγουρα όχι τέλεια, αλλά ελαφρώς καλύτερα.