Home TOP NEWS Επιστολή προς το Δ.Σ με έξι… απαιτήσεις

Επιστολή προς το Δ.Σ με έξι… απαιτήσεις

 


Πριν τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων προς το Σύλλογο, μέλη του Σωματείου απέστειλαν επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, θέτοντας τα πιο κάτω σημεία, ζητώντας τη γραπτή απάντηση του Συλλόγου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως κι άλλα μέλη να προχωρήσουν με σχετικές επιστολές.

Πιο κάτω τα σημεία, αναφορικά με τη σύγκληση καταστατικής και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης:

1. Διευκρινίσεις σε σχέση με τη λήψη απόφασης επί των προτεινομένων τροποποιήσεων του Καταστατικού και συγκεκριμένα τη θέση του ΔΣ του Σωματείου σε σχέση με την πλειοψηφία που απαιτείται για τις τροποποιήσεις, καθώς και την τεκμηριωμένη νομική αιτιολόγηση της θέσης του Δ.Σ στη βάση της νομοθεσίας και του παρόντος Καταστατικού του Σωματείου.

2. Ενημέρωση για την πρακτική που ακολουθήθηκε σε όλες τις προηγούμενες Καταστατικές Συνελεύσεις του Σωματείου για την τροποποίηση του Καταστατικού.

3. Διευκρινίσεις σε σχέση με την διαδικασία ψηφοφορίας επί των προτεινομένων από το ΔΣ τροποποιήσεων και επί ενδεχόμενων άλλων τροποποιήσεων του Καταστατικού που θα προταθούν από τα μέλη. Ζητούν ψηφοφορία επί κάθε προτεινόμενης τροποποίησης ξεχωριστά και ειδικότερα μυστική ψηφοφορία σε ότι αφορά τα άρθρα που αφορούν την εκχώρηση τμημάτων του Σωματείου.

4. Κοινοποίηση όλων των όλων των προτεινομένων τροποποιήσεων του Καταστατικού που θα υποβληθούν στα Μέλη του Σωματείου αμέσως με τη λήξη της προθεσμίας και δημοσιοποίηση όλων των προτεινομένων τροποποιήσεων όπως ακριβώς έγινε με τη δημοσιοποίηση. των προτεινομένων τροποποιήσεων που υπέβαλε το Δ.Σ του Σωματείου στην ανακοίνωση της 10ης Μαΐου 2018.

5. Την αποστολή στην ολότητητα τους στα μέλη του Σωματείου όλων των προτάσεων για το μέλλον του Συλλόγου και/ ή του ποδoσφαρικού τμήματος επί των οποίων τα μέλη θα κληθούν να ψηφίσουν στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος μελέτης τους. Απαιτείται πλήρης, συνολική και έγκαιρη ενημέρωση των Μελών που θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον του σωματείου.

6. Την έγκαιρη, με προθεσμία τουλάχιστον μιας εβδομάδας πριν την Καταστατική και Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 29ης Μαΐου , υποβολή προς τα Μέλη του Σωματείου μελέτης-εκτίμησης της αξίας του Ποδοσφαιρικού Τμήματος και όλων των περιουσιακών στοιχείων του Σωματείου που θα τεθούν υπό οποιαδήποτε μορφή υπό την πλήρη ή μερική διαχείριση του οποιουδήποτε επενδυτή, από δύο (2) από τα τέσσερα μεγάλα ελεγκτικά γραφεία με έδρα την Κύπρο ή/και το εξωτερικό, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν και επί των οποίων τα Μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν. Το Δ.Σ ως Γενικός Διαχειριστής της περιουσίας του Σωματείου οφείλει να διασφαλίσει ότι τα Μέλη έχουν ενώπιον τους τα βασικά εργαλεία αξιολόγησης των υποβληθείσων προτάσεων για τη λήψη απόφασης προς το συμφέρον του Σωματείου. Η απουσία μιας τέτοιας μελέτης δεν δημιουργεί τις συνθήκες για πλήρη ενημέρωση των Μελών και κατά τη συνέπεια τις συνθήκες για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν.