Home TOP NEWS Υποβολή επενδυτικής πρότασης από Ρόη Πογιατζή

Υποβολή επενδυτικής πρότασης από Ρόη Πογιατζή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΗ ΠΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ


Υπέβαλα σήμερα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας πρόταση ανάληψης της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος και των εμπορικών δραστηριοτήτων του Σωματείου

Η επίσημη και ολοκληρωμένη αυτή πρόταση:

-Είναι ποσοτικά καλύτερη. Επενδύει αρκετά περισσότερα χρήματα στην Ομόνοια από ότι η πρόταση Παπασταύρου και πληρώνει πιο ψηλό τίμημα για την ανάληψη της διαχείρισης.

-Δίνει τη δυνατότητα στο Σωματείο και στον κόσμο της Ομόνοιας να αποκτήσουν άμεσα το δικαίωμα κτήσης του 51% της εταιρείας διαχείρισης και όχι 40% που προβλέπει η ανταγωνιστική πρόταση.

-Αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους της Ομόνοιας. Επιπλέον, περιέχει πρόνοιες που θα βοηθήσουν το σωματείο να αντιμετωπίσει το χρέος που θα παραμείνει σε αυτό.

-Περιέχει συμφωνία συνεργασίας σε πολλά θέματα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, συνεργασία που θα βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια της να ανακάμψει γρήγορα

Έχω εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο να υπάρξει μια σύντομη περίοδος δύο εβδομάδων ώστε να εξετάσουμε λεπτομερώς τα δεδομένα (due diligence) για να καταλήξουμε στην τελική συμφωνία. Για την περίοδο αυτή θεωρώ σωστό κάθε επενδυτής να δεσμεύσει προς όφελος
της Ομόνοιας 600 χιλιάδες ευρώ ούτως ώστε το Σωματείο να μην βρεθεί εκτεθειμένο σε καμία περίπτωση.

Θεωρώ ότι η πρόταση αυτή υπερέχει σημαντικά από την άλλη πρόταση που έχει στα χέρια του το Διοικητικό Συμβούλιο. Εκείνο πρέπει να αποφασίσει στο τέλος με διαφάνεια βέβαια και αντικειμενικές διαδικασίες. Παραμένω στη διάθεση τους για περαιτέρω πληροφορίες και διαβουλεύσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επισυνάπτω συγκριτικό πίνακα των δύο προτάσεων καθώς και την αναλυτική πρόταση που εστάλη στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ρόης Πογιατζής

7 Μαΐου 2018

Η πρόταση:

Platinum Capital Partners, Inc.
1325 Avenue of the Americas, 28th Floor, New York, NY 10019
Tel: 212 763 8494 Fax: 646 365 276

www.PlatinumCapitalPartners.net

07/05/2018

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΗ

ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Mέσω του Εκτελεστικού Διευθυντή κ. Παύλου Νικολαΐδη
Email: [email protected]

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕ EMAIL ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αγαπητοί κύριοι,

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙ ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.

Κατ’ αρχήν επιτρέψετε μου να σας συγχαρώ για την εκλογή της στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου, και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου ημερομηνίας 30 Απριλίου 2018, με την οποία εκδήλωνα την πρόθεση μου να υποβάλω πρόταση για ανάληψη της διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου, επανέρχομαι με την επίσημη πρόταση μου και παρακαλώ όπως αυτή τεθεί προς συζήτηση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου άμεσα.

Πριν παρουσιάσω τις λεπτομέρειες επιτρέψετε μου προκαταρκτικά να ενημερώσω επίσημα το Διοικητικό Συμβούλιο για δύο ζητήματα που είδαν
το φως της δημοσιότητας, μετά την εκδήλωση του αρχικού ενδιαφέροντος μου, και τα οποία θεωρώ σημαντικό να σχολιάσω.

Το πρώτο αφορά το λόγο για τον οποίο επέδειξα ενδιαφέρον για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο λόγος είναι προφανής. Θεωρώ ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει το μεγαλύτερο και καλύτερο «Βrand Νame» στη Κύπρο. Οι φίλαθλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι κατά τη γνώμη μου παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι εξαιρετικά παθιασμένοι με στην ομάδα τους ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο λαοφιλέστερος οργανισμός του τόπου μας. Θεωρώ επομένως ότι διαθέτει τεράστιες προοπτικές. Το γεγονός ότι το σωματείο έχει εκατομμύρια χρέη και αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα ρευστότητας που το καθιστούν μία προβληματική επιχείρηση είναι για εμένα μία τεράστια πρόκληση να προσπαθήσω να το μετατρέψω σε ένα κερδοφόρο και υγιή οργανισμό. Για εμένα ήταν φυσιολογικό να ενδιαφερθώ να υποβάλω πρόταση από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το σωματείο συζητούσε αυτό το ενδεχόμενο με άλλο πρόσωπο. Στην επενδυτική μου καριέρα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων μου αφορά την ανάκαμψη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Περιττό να τονίσω ότι πιστεύω ειλικρινά ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να ανακάμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την σωστή οργάνωση, διοίκηση και χρηματοδότηση.

Το δεύτερο αφορά το χρονικό σημείο υποβολής της πρότασης μου και ειδικότερα γιατί αυτή υποβλήθηκε καθυστερημένα. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ήμουν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Ολυμπιακό Πειραιώς με σκοπό να καταλήξω σε συμφωνία συνεργασίας. Θεωρώ τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ως κρίσιμης σημασίας αφού αυτή θα προσδώσει στην νέα εταιρεία την απαραίτητή τεχνογνωσία, υποδομές και εμπειρία ούτως ώστε να είναι επιτυχής η νέα προσπάθεια. Χωρίς την συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν θα υπέβαλλα τη πρόταση μου.

Έχοντας διασαφηνίσει τα πιο πάνω, παραθέτω πιο κάτω τους όρους της πρότασης μου.

1 Άμεση κατάθεση σε «escrow account» του ποσού των USD 5
εκ. δολαρίων.

Έχω την πρόθεση να αυξήσω το ποσό που βρίσκεται στο escrow account των δικηγόρων μου σε 5 εκ δολάρια αντί 2 εκ δολάρια που είναι τώρα, αμέσως με την έναρξη διαπραγματεύσεων και ως ένδειξη της σοβαρής θέλησης μου για να καταλήξω σε συμφωνία με το σωματείο.

2 Παραχώρηση στο σωματείο ποσού €1,5 εκ. άμεσα.
Με την υπογραφή της συμφωνίας διαχείρισης θα εισφέρω στο σωματείο το ποσό των €1,5 εκ άμεσα για κάλυψη των κριτηρίων και άλλων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.

3 Καταβολή στο κεφάλαιο της νέας εταιρείας ποσού ύψους €6,5
εκ πέραν του αναφερόμενου στην παράγραφο 2. ποσού.

Θα καταβάλω ως κεφάλαιο στη νέα εταιρεία ποσό €6,5 εκ. ως εξής:

• Με την υπογραφή της συμφωνίας διαχείρισης: €2,5 εκ.
• Μέχρι το τέλος του 2019: €2 εκ.
• Μέχρι το τέλος του 2020: €2 εκ.

Συνάγεται από τα πιο πάνω ότι η συνολική κεφαλαιακή εισφορά μου μέχρι το τέλος του 2020 θα ανέλθει σε €8 εκ.

4 Κάλυψη χρέους κριτηρίων ΟΥΕΦΑ ύψους €9,3 εκ.

Θα καλύψω το χρέος των κριτηρίων ύψους €9,3 εκ. ΟΥΕΦΑ με βάση το χρονοδιάγραμμα των 180 δόσεων.

5 Συνεισφορά στην εξόφληση του ομολόγου και του χρέους προς εμπορικούς πιστωτές.

Για να βοηθήσω το σωματείο, θα δώσω τη δυνατότητα στους κατόχους του ομολόγου ύψους €1 εκ περίπου και σε άλλους εμπορικούς πιστωτές (χρέη ύψους €3.5 εκ) ανταλλαγής του χρέους με μετοχές της νέας εταιρείας.

Ειδικότερα, η πρόταση μου είναι όπως αυτοί οι πιστωτές έχουν το δικαίωμα ανταλλαγής του χρέους του Σωματείου προς αυτούς με προνομιακές μετοχές που θα εκδώσει η νέα εταιρεία και οι οποίες θα μετατραπούν σε κανονικές μετοχές σε 3 χρόνια. Αυτή η μετατροπή δε θα επιβαρύνει το Σωματείο.

Με αυτό το τρόπο δίδεται βοήθεια στο Σωματείο να εξοφλήσει πιστωτές του χωρίς να χρειάζεται να προβεί σε αναδιαρθρώσεις ή να εξεύρει νέα κεφάλαια.

6 Συμμετοχή Σωματείου και των μελών του στη νέα εταιρεία με ποσοστό 51%.

Η πρόταση μου είναι όπως η νέα εταιρεία μετατραπεί σε δημόσια μετά την λήξη των 3 πρώτων ετών από τη λειτουργία της.
Για αυτό το σκοπό θα προβεί σε δημόσια πρόσκληση για αγορά μετοχών.

Αν δεν γίνει δημόσια πρόσκληση, τότε ποσοστό 51% του μετοχικούς της κεφαλαίου θα παραχωρηθεί στο σωματείο.

Αυτό θα επιτευχθεί ως εξής:

Η νέα εταιρεία θα έχει δύο τάξεις μετοχών. Μετοχές Τάξης Α οι οποίες θα έχουν δικαίωμα ψήφου και μερίσματος και Μετοχές Τάξης Β οι οποίες θα είναι προνομιούχες μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου ή μερίσματος.

Οι μετοχές Τάξης Β οι οποίες θα εκδοθούν προς όφελος του Σωματειου μόλις υπογραφεί η τελική συμφωνία θα είναι μετατρέψιμες σε 3 χρόνια από τη σύσταση της νέας εταιρείας σε μετοχές Τάξης Α σε περίπτωση που δεν υπάρξει δημόσια πρόσκληση.

Η τιμή μετατροπής θα γίνει με διαδικασία που θα συμφωνήσουν δύο από τους τέσσερις μεγάλους λογιστικούς οίκους.

7 Πληρωμή franchise fee κατά 10% περισσότερα από την πρόταση Παπασταύρου.

Η νέα εταιρεία θα καταβάλλει στο σωματείο franchise fee ποσό ίσο με 10% περισσότερο από την υφιστάμενη πρόταση Παπασταύρου. Δηλαδή η πρόταση μου είναι για €198,000 το πρώτο έτος το οποίο θα αυξηθεί σε
€308,000 το 15ο έτος.

8 Πληρωμή προμήθειας επί των πωλήσεων προϊόντων.

Θα καταβάλω ποσοστό €5.5% από τη πώληση προϊόντων με ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το ποσό των €110,000 το πρώτο έτος και το ποσό των €210,000 το 11ο έτος.

Αυτή η πρόταση εγγυάται έσοδα κατά 10% περισσότερα στο σωματείο από την υφιστάμενη πρόταση Παπασταύρου.

9 Έσοδα από αγώνες σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.

Συμφωνώ η νέα εταιρεία να καταβάλει προμήθεια στο σωματείο από συμμετοχή σε αγώνες στους ευρωπαϊκούς ομίλους ύψους 11% αντί 10% που προτείνει ο κ. Παπασταύρου.

10 Συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας εταιρείας.
Προτείνω ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο με 3 θέσεις συμβούλων στο Σωματείο, 1 θέση για τους οργανωμένους και 1 θέση για τους παλαίμαχους.

11 Συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με Ολυμπιακό Πειραιώς.

Όπως γνωρίζετε, έχω ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Το εν λόγω μνημόνιο θα είναι στη διάθεση σας με την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Θεωρώ ύψιστης σημασίας αυτή τη πτυχή αφού δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ άμεσα η τεχνογνωσία, εμπειρία και εξειδίκευση που έχει ο Ολυμπιακός Πειραιώς στο ποδόσφαιρο.

Η συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία θα συμπεριλαμβάνει μεταφορά τεχνογνωσίας και την παροχή συμβουλών στους εξής τομείς:

1. Οργάνωση και λειτουργία της νέας εταιρείας.

2. Οργάνωση, ανάπτυξη και λειτουργία υποδομών( προπονητικό κέντρο, στάδιο κτλ).

3. Εμπορικής πολιτικής και διαχείρισης δικαιωμάτων.

4. Λειτουργία και στελέχωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος.

5. Θέματα scouting.

6. Οργάνωση και λειτουργία ακαδημιών και ανάπτυξη ποδοσφαιριστών.

7. Συνεργασία στην ανάπτυξη και εξέλιξη ποδοσφαιριστών.

8. Διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών και ενεργειών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

12 Ιδιόκτητο στάδιο.

Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, θα αρχίσω συζητήσεις με την τράπεζα για αγορά του χώρου που προοριζόταν για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα διερευνήσω εναλλακτικές επιλογές τοποθεσίας. Η αγορά της γης θα γίνει από ξεχωριστή εταιρεία
που θα συστηθεί και την οποία θα χρηματοδοτήσω. Για την ανέγερση του γηπέδου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες τεχνοοικονομικές μελέτες ούτως ώστε να τεθούν στέρεες βάσεις για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Το γήπεδο θα περιλαμβάνει πολλαπλές ψυχαγωγικές και επαγγελματικές χρήσεις, για να εξασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα του σημαντικού
αυτού έργου που θα είναι σημείο αναφοράς για τους φιλάθλους της
ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

13 Χρονική περίοδος συμφωνίας διαχείρισης.

Η χρονική περίοδος της συμφωνίας θα είναι 10 συν 5 χρόνια.

14 Καταβολή ποσού €600,000 ως εξασφάλιση προς Σωματείο για τη περίοδο των διαπραγματεύσεων.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια. Αντιλαμβάνομαι επίσης το προβληματισμό που υπάρχει στο σωματείο ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύεται ατέρμονα διότι υπάρχει ο κίνδυνος να παραμείνει εκτεθειμένο σε ότι αφορά τα κριτήρια Μαΐου 2018.

Κατά συνέπεια προτείνω και είμαι διατεθειμένος να καταθέσω σε τραπεζικό λογαριασμό στη Κύπρο το ποσό των €600,000 ως εξασφάλιση προς το σωματείο για τα κριτήρια Μαΐου 2018 νοουμένου ότι ίδιο πράξει και ο έτερος επενδυτής κ. Παπασταύρου ή και οποιοσδήποτε άλλος επενδυτής.

Ο επενδυτής που δεν θα επιλεγεί στο τέλος της σύντομης διαδικασίας θα πάρει πίσω τα χρήματα του. Αν το Σωματείο δεν επιλέξει κανένα εκ των δύο επενδυτών τότε θα δικαιούται να κρατήσει το ποσό των €300,000 από τον κάθε ένα. Με αυτό το τρόπο θα υπάρχει ένα κεφάλαιο-δωρεά ύψους
€600,000 για πληρωμή των κριτηρίων.

15 Άλλοι όροι που δεν καλύπτονται στη παρούσα.

Διευκρινίζω ότι όπου δεν κάνω ειδική αναφορά στη παρούσα σε συγκεκριμένους όρους αυτό συνεπάγεται ότι αποδέχομαι τους όρους που προτάθηκαν από τον κ. Παπασταύρου όπως αυτοί έχουν δημοσιευθεί.

16 Διαδικαστικά.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία, η πρόταση μου είναι ως εξής:

Εάν το σωματείο αποδεχθεί να εξετάσει και να συζητήσει σοβαρά τη πρόταση μου ζητώ όπως μου δοθεί χρόνος 15 ημερών για εξετάσω τα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα του Σωματείου. Νοείται ότι θα δοθεί πλήρης πρόσβαση στους οικονομικούς μου συμβούλους για αυτή την εργασία.

Ακολούθως θα μεταβώ προσωπικά στη Κύπρο με την ομάδα μου ούτως ώστε να γίνει η τελική διαπραγμάτευση και κατάληξη σε συμφωνία.
Θεωρώ ότι η πρόταση μου υπερέχει τόσο στο οικονομικό όσο και στο τεχνοκρατικό μέρος της πρότασης του κ. Παπασταύρου και ότι ελπίζω να τύχει μελέτης και προσοχής.

Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επιτύχουμε την ανάκαμψη της Ομόνοιας εργαζόμενοι μαζί για τον κοινό σκοπό

Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία αλλά και για να ακούσω τυχόν δικές σας εισηγήσεις..

Με εκτίμηση,

ΡΟΗΣ ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ