Home ΛΙΜΠΕΡΟ Λίμπερο: Θα μας κρίνει όλους η Ιστορία

Λίμπερο: Θα μας κρίνει όλους η Ιστορία

 


Σήμερα, για πολλούς ξημερώνει μια μαύρη μέρα που πιθανόν να στοιχειώνει το υπόλοιπο της ζωής τους. Για άλλους, είναι άλλη μια νίκη, που για χάρη της βιάζουν τα ιδανικά που κάποτε πρεσβεύαν. Ας να δούμε ποιοι και με ποια επιχειρήματα πουλούν την Ομόνοια.

Γράφει ο Λίμπερο

Οι ελεγχόμενες εκλογές είναι η χειρότερη μορφή δημοκρατίας. Και στην Ομόνοια είμαστε αναγκασμένοι να το ζήσουμε με τον χειρότερο τρόπο. Πάμε λοιπόν να διαβάσουμε πόσο έχουν αλλάξει τα ιδανικά ανάμεσα στον κόσμο μας και μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες μας.

Πρώτα σε αυτούς που έχει τυφλώσει το χρήμα και τα ψέματα που έχουν ακούσει από την παρουσίαση της πρότασης.

Σχόλιο 1: Βάλτε εσείς 25 εκατομμύρια και πιάστε την. Που είσαστε τόσο καιρό;

Καταρχήν κανείς δεν βάζει 25 εκατομμύρια. Ο επενδυτής αναλαμβάνει τα έσοδα και τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος 100% γιατί πολύ απλά η ομάδα από τη στιγμή υπογραφής συμφωνίας ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ.

Όσον αφορά τα 25 εκατομμύρια από πού προκύπτει αυτό; Το να ξοφλήσει κάποιος τα 9-10 εκατομμύρια σε 15 χρόνια συμφωνίας γνωρίζεται τι σημαίνει; 700-800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ΜΟΝΟ.

Αν μια χρονιά ξοδέψεις κοντά στα 7 εκατομμύρια (όπως έγινε φέτος και κάποιοι ακόμη δεν είναι φυλακή για την απόφαση τους), τότε μπορείς με προϋπολογισμό ανάλογο της ΑΕΚ ή του Απόλλωνα να δίνεις και 2 εκατομμύρια στο χρέος και να το ξοφλήσεις σε 5 αντί σε 15 χρόνια. Καταλάβαμε τα μαθηματικά;

Σχόλιο 2: Ας βάλει τα λεφτά του και ότι θέλει ας κάμει

Κανείς δεν αγοράζει μαγαζί και βάζει άλλους να πληρώνουν τα έξοδα του. Το ίδιο συμβαίνει και στη περίπτωση Παπασταύρου. Η ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ θα του ανήκει οπότε αναλαμβάνει τα έξοδα λειτουργίας και μια μεγάλη δόση των χρεών (ούτε καν ολόκληρη). Αφού θα διαχειρίζεται τα έσοδα, που στην χειρότερη είναι 4-5 εκατομμύρια, τότε πολύ απλά θα επιστρέφει το ποσό για τον προϋπολογισμό της χρονιάς. Σύμφωνα με την συμφωνία θα κυμαίνεται στα 4-6 εκατομμύρια οπότε αν δεν είναι το ίδιο ανίκανος όσο τις διοικήσεις μας, πολύ πιθανόν τα έσοδα του να είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα του και να βάζει και στην τσέπη.

Σχόλιο 2: Από τη στιγμή που θα πληρώνει τα χρέη ποιο είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι πως τα χρέη θα μπορούσαμε και εμείς να τα πληρώνουμε, αν αντί για τους ίδιους ανακυκλωμένους διοικούντες, βάζαμε στις θέσεις τους άτομα ικανά να διαχειριστούν τα τεράστια έσοδα που έχει ο οργανισμός ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν έχεις 5 εκατομμύρια έσοδα και ξοδεύεις 6 δεν φταίει το βάρος των χρεών. Φταίει η μαλακία που μας δέρνει.

Σχόλιο 3: Πόσες ήττες φέτος, πόσο μαύρο χάλι. Μόνο με εταιρία θα δούμε άσπρη μέρα.

Άσπρη μέρα είδαν οι πατεράδες μας που είχαν καθαρό το μέτωπο τους. Εμείς αυτό που θέλουμε σήμερα είναι επιτυχίες και ο λόγος που δεν τις έχουμε δεν είναι το μοντέλο λειτουργίας αλλά η κακοδιαχείριση. Είτε με Σωματείο, είτε με Εταιρία μπορούμε να φτιάξουμε μια ομάδα παντοδύναμη και να επιστρέψουν οι επιτυχίες. Όταν κάποιος γράφει πως μόνο με εταιρία πάμε μπροστά και δεν μπορεί να ακούσει την άλλη επιλογή, είτε εθελοτυφλεί, είτε το κάνει σκόπιμα για την κινδυνολογία που διαδίδουν όσοι θέλουν να την ξεπουλήσουν.

Σχόλιο 4: Αφού δεν θέλετε εταιρία, ποια είναι η άλλη λύση; Η 3η κατηγορία;

Αυτοί που βάζουν τέτοια ερωτήματα είναι απίστευτοι. Πρώτον κανείς δεν είναι κάθετος ενάντια εταιρίας αν αυτή αποφασιστεί από Γενικές Συνελεύσεις και όχι επειδή 3 μέλη του Σωματείου πήραν μια πρόταση στα γραφεία του κόμματος και αποφάσισαν πως αυτή είναι η μόνη λύση και τέλος.

Εταιρία θα συζητούσε οποιοσδήποτε αγαπά την ομάδα, αν το Σωματείο καλούσε τα μέλη του σε Συνελεύσεις να συζητηθούν όλες οι επιλογές και να αποφασίσουμε την επόμενη μέρα.

Επίσης το να υιοθετούν σαν δικό τους επιχείρημα υπέρ της εταιρίας, την 5-6η θέση είναι το λιγότερο γελοίο. Πρώτο γιατί αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτά τα χάλια είναι οι ίδιοι που σήμερα μας λένε να την πουλήσουμε. Δεύτερον γιατί το να έχεις παίκτες απλήρωτους να σέρνονται επειδή δεν μπορείς να μετρήσεις τα μαθηματικά σου και να πληρώνεις τους πάντες στην ώρα, είναι δικό σας λάθος. Τρίτον αν μια ομάδα λειτουργεί επαγγελματικά και μέσα στις οικονομικές της δυνατότητες, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρουσιάζει αυτό τον εμετό που μας πλάσαραν φέτος.

Υπάρχουν δεκάδες άλλα επιχειρήματα που δείχνουν πως ο περισσότερος κόσμος πάει θύμα στην απόφαση του μηχανισμού. Γιατί πολλοί από αυτούς αγαπούν παθολογικά αυτή την ομάδα, απλά δεν γνωρίζουν τις επιλογές που έχει η ομάδα τους για να αναγεννηθεί και να επανέλθει στις επιτυχίες. Πάμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Για το κόμμα, η ΟΜΟΝΟΙΑ τα τελευταία χρόνια παραμένει μια ανοικτή πληγή. Οικονομικά δεν συμφέρει αφού συχνά πυκνά καλείται το κόμμα ή στελέχη ή φίλοι του να πληρώσουν/δανείσουν μικρά ή μεγάλα ποσά. Οπότε για αυτούς η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μέσα στα έξοδα τους που θέλουν να περιορίσουν.

Βρέθηκε κάποιος που μπορεί να αναλάβει το βάρος των εξόδων αυτών και για να γλυτώσουν είναι διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν την ιδιοκτησία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Το τραγικό είναι πως θεωρούν εφικτό μελλοντικά να αγοράσουν πίσω την ομάδα και να συνεχίσει να τους ανήκει, αφού ξοφλήσει τα χρέη της. Το τελευταίο είναι τόσο γελοίο μόνο και που το σκέφτονται. Έχουν αναλυθεί οι αριθμοί και είναι τραγικό που δεν τους βλέπουν. Ίσως γιατί μελέτησαν αυτούς τους αριθμούς οι ίδιοι που έφεραν την ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτή την οικονομική αθλιότητα.

Πάμε παρακάτω. Το κόμμα για να μαντρώσει τον κόσμο, έφερε πριν λίγα χρόνια Τεχνικό Διευθυντή. Πως; Δύο μήνες πριν από εκλογές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αφού ήταν δεδομένο πως οι επόμενοι 15 θα ορίζονταν από αυτούς δεν το θεώρησαν λογικό να χάσουν χρόνο. Αφού λοιπόν δεν κατέχουν ούτε τα βασικά για να διαχειριστούν την απόφαση τους, αποτύχαν και είχαν το θράσος να φορτώσουν στο κόσμο την αποτυχία. Όπως φόρτωσαν το 2008 τον Μιλτιάδη Νεοφύτου, όπως φόρτωσαν πέρσι τον Πάμπο Χριστοδούλου. Κάπως έτσι λειτουργούν οι φωστήρες μας. Φωνάζει ο κόσμος στο διαδίκτυο, και κάποιοι που πληρώνονται για αυτό το ρόλο, βγάζουν φωτογραφίες και τα μεταφέρουν στο κόμμα.

Να θυμάστε πως στον κόσμο θα χρεώσουν και την όποια αποτυχία αν υπάρξει από την εταιρία που αγοράζει το ποδοσφαιρικό μας τμήμα. Αλλά αυτή τη φορά την ντροπή και την ξεφτίλα θα την «λουθούν» όσοι σήμερα θα ψηφίσουν ένα συνδυασμό που φέρνει την ομάδα του 1948 προ τετελεσμένου.

Το μήνυμα προς εσάς είναι ένα. Μπορεί να έχετε καταφέρει να κοροϊδέψετε τον κόσμο πως αυτή είναι η μόνη λύση για να γίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ μεγάλη, αλλά ΕΣΕΙΣ βαθιά μέσα σας ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ. Και θα το κουβαλάτε στην συνείδηση σας μια ζωή.

Πάμε και στη τελευταία κουβέντα.

«Ομόνοια στην ΟΜΟΝΟΙΑ, να μας βρει ενωμένους η επόμενη μέρα. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος πρέπει όλοι να ενωθούμε για το καλό της ομάδας και πολλά άλλα»

Όλα αυτά τα συνθήματα τα καταχράζονται άνθρωποι χωρίς ιδανικά που είναι έτοιμοι να πουλήσουμε την ομάδα μας, γιατί έτσι πιστεύουν πως θα ξεκινήσει η ομάδα να κατακτά τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο. Γιατί στο δικό τους μυαλό ο λόγος που τόσα χρόνια πάμε κατά διαόλου είναι το οικονομικό και όχι αυτοί που μας διοίκησαν. Λες και φέτος που ξοδέψαμε 7 εκατομμύρια πήραμε πρωτάθλημα. Λες και το 2008-9 που ξοδέψαμε 10 πήραμε κάτι. Αν βάλουμε στην πρόσθεση τα τελευταία 10 χρόνια από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου μέχρι σήμερα, αυτή η ομάδα είχε Μέσο Όρο 7 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό και διανύει την χειρότερη φάση στην Ιστορία της.

Τα χρήματα δεν κάνουν τις ομάδες. Τις ομάδες τις φτιάχνει ο κόσμος και η ιδεολογία του. Οι δικοί μας ηγέτες έχουν ξεπουληθεί. Μπορεί στους δρόμους να φωνάζουν κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα το δουν εντελώς ψυχρά. «Να γλυτώσουμε τα έξοδα της και να φέρουμε επιτυχίες του κόσμου μας να τον συσπειρώσουμε».

Με αυτούς για ηγέτες, ότι εταιρία και να φτιάξετε είναι καταδικασμένη σε βάθος χρόνου να αποτύχει.  Και αν έρθουν επιτυχίες, σίγουρα δεν είναι για τις ικανότητες των κομματικών, αλλά γιατί κάποιοι θα διαχειριστούν σωστά τα πολλά εκατομμύρια έσοδα που έχει αυτή η ομάδα. Αν κάποιοι ανίκανοι δεν τα κατάφεραν με τόσα έσοδα, θα σας δείξουν το δρόμο οι αγοραστές.

Καταληκτικά σχόλια.

Από αύριο ίσως δεν υπάρχει η ΟΜΟΝΟΙΑ όπως μας την έμαθαν οι πατεράδες μας. Οπόταν δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος στήριξης μιας καπιταλιστικής εταιρίας που θα ανήκει σε ιδιώτη και όχι στον κόσμο.

Αν ο λόγος που έγινα ΟΜΟΝΟΙΑτης από παιδί ήταν οι επιτυχίες μιας εταιρίας, θα πανηγύριζα κάθε φορά που η Samsung ανακοίνωνε το νέο της κινητό μοντέλο ή κάθε φορά που οι υπεραγορές Lidl, ανακοίνωναν κέρδη ετησίως.

Αν ήμουν ΟΜΟΝΟΙΑτης απλά για τους τίτλους, σήμερα θα στήριζα τους απέναντι. Τα αγοράζουν όλα, δουλεύουν σαν εταιρία. Εξυπηρετούν συμφέροντα παντού και πανηγυρίζουν τίτλους. Άρα μερικοί που ψηφίζουν μόνο με αυτό το κριτήριο έχουν επιλογή.

Εμείς ΟΧΙ. Γιατί ο λόγος που μάθαμε να είμαστε ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είναι οι τίτλοι. Αλλά το γεγονός πως τους κατακτήσαμε με ιδρώτα και καθαρά τα χέρια. Γιατί παίζαμε στο πρωτάθλημα τους και τους κερδίζαμε με την πίστη μας, το πάθος μας και την τρέλα μας για την ΙΔΕΑ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γιατί ακόμη πιστεύουμε πως αν διαχειριστούμε σωστά την δύναμη αυτής της ομάδας, θα πανηγυρίσουμε δεκάδες τίτλους ακόμα. Θα τους βάλουμε όλους στην θέση τους.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μέλη που θέλουν να συνεχίσουμε σαν ΟΜΟΝΟΙΑ μια γροθιά για τα ιδανικά και τις αξίες που μας μεγάλωσαν σήμερα υπάρχει επιλογή.

Να αποτρέπουμε την πώληση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ιδιώτη και πάμε όλοι μαζί να αποφασίσουμε για την μορφή του Σωματείου ή της εταιρίας που θέλουμε. Με ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ στα μέλη και όχι στο κεφάλαιο. Με μια ομάδα του ΛΑΟΥ για τον ΛΑΟ. Μια ΟΜΟΝΟΙΑ που να μυρίζει ΟΜΟΝΟΙΑ. Πάμε να ψηφίσουμε αυτούς που δεν θα μας πουλήσουν αλλά θα ανοίξουν τον διάλογο για να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την επόμενη μέρα.

ΥΓ: Αυτό ενδεχομένως να είναι το τελευταίο άρθρο της στήλης. Σε περίπτωση που κάποιοι αποφασίσουν να πουλήσουν την μάνα τους, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω να γράφω.

ΥΓ2: Μην ανησυχείτε, θα βρεθούν πολλοί να σας χαϊδεύουν τα αφτιά με λόγια που θέλετε να ακούτε. Από αυτά που ακούγονται ευχάριστα στα αφτιά σας όπως τα εκατομμύρια. Ήδη προσπάθησαν να αγοράσουν όσους διαφωνούν μαζί τους. Θέλουν γύρω τους ιστοσελίδες που θα είναι χειροκροτητές του ξεπουλήματος και όχι αντιδραστικοί. Δεν έχω καμία θέση κοντά τους.

ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

1948-2018 ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΑΘΕΣ ΝΑ ΖΩ. ΑΝΤΙΟ