Home TOP NEWS Λώρης Κυριάκου: «Αν δεν υπάρξει αλλαγή του καταστατικού, δεν θα μπορούμε να...

Λώρης Κυριάκου: «Αν δεν υπάρξει αλλαγή του καταστατικού, δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε»

 


Δηλώσεις στο Ράδιο Πρώτο παραχώρησε ο Λώρης Κυριάκου, μιλώντας για την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τέλος Μαΐου. Όπως ανέφερε, οι καταστατικές αλλαγές που θα ζητηθούν χρειάζονται απλώς την πλειοψηφία, ενώ συμπλήρωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου δεν θα μπορεί να συνεχίσει εάν δεν περάσει η πρόταση Παπασταύρου. Διαβάστε αναλυτικά τα κυριότερα σημεία από όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΙΑΣ:

«Είχαμε τη ΓΣ πριν λίγες ημέρες, η οποία έχει εκλέξει τον συνδυασμό του Λώρη Κυριάκου. Το είπαμε ότι το πλάνο μας ήταν να υλοποιήσει την πρόταση Σταύρου Παπασταύρου. Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις ενότητας. Τώρα πήγαμε σε δύο ανεξάρτητα δικηγορικά γραφεία, που δεν έχουν καμία σχέση με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το καταστατικό δεν προνοεί το οτιδήποτε. Για να είμαστε πλήρως νομότυποι, καλύτερα να γίνει αλλαγή του καταστατικού. Θα προχωρήσουμε σε καταστατική συνέλευση, για να εναρμονιστεί το σωματείο. Αν δεν υπάρξει αλλαγή του καταστατικού, δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε, χωρίς αμφιβολία. Θέλουμε όλα να είναι πλήρως νομικώς καλυμμένα, για να μην έχουμε προβλήματα στην πορεία. Στην καταστατική συνέλευση θα γίνουν οι καταστατικές αλλαγές, είτε προχωρήσουμε με Παπασταύρου είτε με εταιρεία για τα εισιτήρια, όλα να είναι καλυμμένα από λες τις απόψεις. Με το τέλος θα προχωρήσουμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Εμείς ανακοινώσαμε ότι μέχρι τις 16 Μαΐου, όποιος θέλει να στείλει πρόταση να την στείλει στο σωματείο, για να την εξετάσουμε. Η σοφία των πολλών είναι μεγαλύτερη από τη σοφία των λίγων. Δεν υπάρχει δημοκρατικός τρόπος για να αποφασιστεί το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Από τη στιγμή που δεν παρθεί το οκ για εταιρεία, σημαίνει ότι δεν είμαστε εναρμονισμένοι με τη νομοθεσία. Εάν η ΓΣ αποφασίσει πως πρέπει να λειτουργήσουμε με άλλη πρόταση, δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να είμαστε εκεί».

Για τον προγραμματισμό: «Θα καθυστερήσει από τη στιγμή που δεν έχουμε μπροστά μας το μέλλον, δεν θέλουμε να πάμε να φέρουμε τον οποιοδήποτε. Για να είμαστε ειλικρινείς, γίνονται κάποιες διεργασίες».

«Το ποσοστό που χρειάζεται για καταστατικές αλλαγές δεν το ξέρω. Δεν είμαι νομικός. Ζητήσαμε γνωμάτευση από τα ίδια δικηγορικά, συν κάποια άλλα, και όλοι μας είπαν το 50%+1 ψήφο».

«Ο κ. Παπασταύρου είναι και ο ίδιος επί ξύλου κρεμάμενος. Περιμένει και ο ίδιος να πάρει την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση. Ερχόταν Κύπρο με άλλα πλάνα, όμως ανατράπηκαν. Θέλουμε να κάνουμε συνάντηση μαζί του, να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και, αν εγκριθεί η πρότασή του, να είμαστε έτοιμοι άμεσα για να ξεκινήσουμε δουλειά».

Για τους Χριστόδουλο και Στυλιανίδη: «Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατό τη μεγαλύτερη ενότητα. Αυτοί οι δύο που ήταν ανεξάρτητοι. Αυτά τα 15 μέλη δεν αρκούν για όλες αυτές τις δουλειές. Όλοι είμαστε Ομονοιάτες, θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση. Πρέπει όλοι μαζί να στηρίξουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ, μας έχει όλους ανάγκη».

Πηγή δηλώσεων: www.sigmalive.com