Home TOP NEWS Μάριος Δημητρίου: «Στους πρώτους που έχει αντίκτυπο μια κακή χρονιά είναι στους...

Μάριος Δημητρίου: «Στους πρώτους που έχει αντίκτυπο μια κακή χρονιά είναι στους παίκτες»

 


Δηλώσεις στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 95.0 «Pressing» με τον Ανδρέα Βιολάρη έκανε ο Μάριος Δημητρίου και μίλησε τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε ο ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ:

Αν είναι μπακ ή χαφ: «Βάση των τελευταίων πέντε χρόνων ακραίος αμυντικός μας έγινε συνήθεια. Όπου σου πει ο προπονητής θα παίξεις. Δεν έπαιξα πολύ ακραίος αμυντικός αλλά όταν σου ζητηθεί πρέπει να παίξεις. Είναι δύσκολο να συνηθίσεις πως πλέον τα πρώτα σου καθήκοντα θα είναι τα αμυντικά».

Για το πώς ξεκίνησε να παίζει μπακ: «Ο πρώτος που μου είπε ήταν ο Κώστας Καϊάφας. Παίζαμε με την ΑΕΛ και ούτε προπόνηση δεν έκανα ως δεξί μπακ. Είχαμε πρόβλημα τελευταίας στιγμής και ήρθε και με ρώτησε αν μπορώ να παίξω. Όταν δεν είσαι καν στα πλάνα και καλείσαι να παίξεις και τερματοφύλακας παίζεις».

Για το αν εκνευρίστηκε όταν δεν έπαιζε: «Είναι φαινόμενο σε όλες τις ομάδες. Είναι και στο χέρι του παίκτη να αποδείξει πως αξίζει. Αλλά και ο κάθε προπονητής κάνει τις επιλογές του. Είτε το θέλουμε είτε όχι, με τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι ο πολυπληθέστερος, παίζει ρόλο στο πως θα βάλει πίεση. Αν ο παίκτης δείξει πως αξίζει, παίρνει την ευκαιρία του».

Για το αν χάνονται παίκτες: «Δεν χάνεται κανείς πιστεύω. Όποιος αξίζει και είναι το μεράκι του να παίξει, θα καταφέρει τα πάντα».

Για το αν σκεφτόταν να πάει σε μια ομάδα ώστε να παίζει: «Ναι περνά από το μυαλό αυτό. Κάθε Καλοκαίρι, κάθε μεταγραφική περίοδο τα σκέφτεσαι αυτά. Ως τώρα βέβαια, μια ζωή στην ΟΜΟΝΟΙΑ».

Για το μέλλον που έρχεται: «Δεν είμαι αγχώδης τύπος. Αρέσκει μου να περιμένω και πιστεύω πως ότι γίνεται γίνεται για κάποιο λόγο. Πιστεύουμε όλοι πως δε θα ξαναγίνει τέτοια χρονιά που δεν αρμόζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και από του χρόνου να ξαναχτίζουμε σιγά σιγά μια καλή ομάδα. Εδώ και 2-3 χρόνια δεν πάνε καλά τα πράγματα».

Για το αν είναι αισιόδοξος για τη νέα κατάσταση: «Είμαι αρκετά αισιόδοξος στο θέμα πως δείχνουν τα πράγματα πως θα κινούνται επαγγελματικά πλέον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα σαν την ΟΜΟΝΟΙΑ. Να είναι πιο επαγγελματικές οι βάσεις. Δείχνουν οι άνθρωποι που ήρθαν να αναλάβουν πως δεν ήρθαν με σκοπό να αποτύχουν. Είναι θετικό αυτό που πάει να γίνει και ακόμα και οι ξένοι παίκτες το έλεγαν αυτό πως είναι αισιόδοξοι».

Για το πώς βιώνουν τα άσχημα χρόνια: «Στους πρώτους που έχει αντίκτυπο μια κακή χρονιά είναι στους παίκτες και ιδιαίτερα στους Κύπριους. Έχει τον αέρα σου ο κόσμος να σου πει τα αρνητικά. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολλά χάλια και είναι λογικό να αντιδρά ο κόσμος. Λέμε πως πάμε για κάτι θετικό αλλά κρατάμε και τις επιφυλάξεις μας με όσα έγιναν αλλά πρώτη φορά βλέπουμε τόσο θετικό κλίμα».

Για το αν είναι το οικονομικό που φέρνει αισιοδοξία: «Το οικονομικό είναι η βάση για να χτίσεις πάνω, αλλά είναι και ο τρόπος που μιλάνε οι άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Αν δεν το έκαναν οι Ομονοιάτες αυτό θα ήταν άδεια τα γήπεδα. Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο μόνος κόσμος που το κάνει είναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ελπίζω να πάμε καλύτερα του χρόνου και να μείνει ο κόσμος μαζί μας γιατί άμα δει πως κάτι δεν πάει καλά είναι λογικό να απογοητεύεται».

Για το ζήτημα να βλέπουμε Κύπριους να παίζουν: «Νομίζω αδικείται ο Κύπριος παίκτης. Φέτος στην ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξαν πολλοί Κύπριοι και νομίζω πρέπει να βοηθήσουμε τον Κύπριο παίκτη. Δείχνουν πως αξίζουν και στο εξωτερικό που κάνουν μεταγραφές και στις ομάδες που παίζουν. Ο προπονητής της Εθνικής δοκιμάζει νέους παίκτες και αυτό είναι καλό γιατί έστω έτσι τους βλέπει ο κόσμος».

Για το στόχο να παίζει στην Κύπρο: «Έχω πάρει κλήση από τον Μπεν Σιμόν χωρίς να παίξω.Το να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου είναι αυτό που σε κάνει περήφανο που μπορείς να τη βοηθήσεις. Είναι κάτι διαφορετικό από το να παίζεις για την ομάδα σου».

Για τον Πιέρο και το Λαίφη: «Το να είσαι επαγγελματίας, λίγο πολύ το έχεις το ταλέντο. Από εκεί και πέρα θέλεις δουλειά και προπόνηση. Να πάρεις ευκαιρίες και να τις αρπάξεις. Τις χρονιές που ο Πιέρος και ο Λαίφης πετούσαν, επειδή τους ξέρω προσωπικά δούλεψαν πολύ σκληρά για να τα καταφέρουν».

Για το ταλέντο του Πιέρου: «Όσες φορές είδα τον Πιέρο που παίζαμε μικροί, το είχε το ταλέντο. Αλλά όταν ξεκίνησε στον Ολυμπιακό έκανε γεμάτη σεζόν. Μετά πήγε Αποέλ και για να πάρει ευκαιρίες σημαίνει το ζήτησε, δε του άνοιξε κανείς την πόρτα από μόνος του. Το ζήτησε με τη δουλειά και έπαιξε».

Για τον Νταρμπιασάιρ: «Ο Ματ από την πρώτη μέρα που ήρθε έδωσε σε όλη την ομάδα να καταλάβει πως δουλεύει ένας επαγγελματίας. Δε κλέβει ποτέ στην προπόνηση, δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι και καλή παρέα, έστω με το αγγλικό χιούμορ (γέλια)».

Για το πώς περνά τις διακοπές του: «Ακόμα είμαστε Λευκωσία. Πάμε γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα να μην κόψουμε πίσω. Περιμένουμε να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία να δούμε και τι θα γίνει με ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Πρέπει να πετύχει η ομάδα πρώτα και μέσα από αυτή πετυχαίνουν και οι ποδοσφαιριστές».

Πηγή δηλώσεων: www.24sports.com.cy