Home TOP NEWS Νούνο Ασσίς: «Όλοι μιλούν για τα λεφτά. Πιο σημαντικό είναι η οργάνωση»

Νούνο Ασσίς: «Όλοι μιλούν για τα λεφτά. Πιο σημαντικό είναι η οργάνωση»

 


Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 έκανε ο Νούνο Ασσίς και μίλησε ασφαλώς για την ΟΜΟΝΟΙΑ, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, φορώντας και για αρκετό διάστημα μάλιστα το περιβραχιόνιο του αρχηγού. «Προσπαθώ όποτε μπορώ να βλέπω την ΟΜΟΝΟΙΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι χειρότερα τα πράγματα. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο και πάντα πρέπει να κερδίσει. Κάτι πρέπει να αλλάξει», ήταν μια από τις τοποθετήσεις του.

Για το τι χρειάζεται για να επιστρέψει στο ψηλότερο επίπεδο: «Όλοι μιλούν για τα λεφτά. Πιο σημαντικό είναι η οργάνωση. Πρέπει να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους στα κατάλληλα σημεία. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την οργάνωση. Κάποιες φορές δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να φτιάξεις μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πιθανό αυτό, το ξέρω από την εταιρεία μου. Μπορούν να βρεθούν καλοί ποδοσφαιριστές με λίγα χρήματα».

Για την αποχώρηση του το 2016 και τον Νίκο Νταμπίζα: «Έγιναν πολλά. Μιλήσαμε 2-3 φορές και δεν ήθελε να μείνω. Δεν ήθελε να δουλέψει μαζί μου. Δεν μπορούσα ούτε και εγώ να δουλέψω με άτομα που δεν με ήθελαν. Τα πράγματα πήγαν χειρότερα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν δύσκολο να τερματίσω την καριέρα μου με αυτό τον τρόπο, όμως ήταν το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί».

Αν κράτησε επαφή με κάποιους στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Όχι. Ήταν δύσκολο, όταν έφυγα αφού ανέλαβε ο Νταμπίζας. Κράτησα επαφή όμως με 1-2 άτομα. Ήταν 4 απίστευτα χρόνια. Πιο σημαντικό από τους τίτλους είναι ο σεβασμός που λαμβάνω από τον κόσμο. Για μένα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος. Κερδίσαμε μόνο ένα Σούπερ Καπ, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρόνια που ήμουν στην ομάδα, η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή».

Αν θα τον ενδιέφερε η θέση του τεχνικού διευθυντή στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Όχι τώρα. Αν με καλέσουν δεν ξέρω. Τώρα είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και αν έρθω είναι αδύνατο να δουλέψω. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρέπει να γίνουν επαγγελματίες, να οργανωθούν. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι».

Για την κάθοδο του στην Κύπρο και τη νέα του επαγγελματική του ενασχόληση: «Όλοι γνωρίζουν πως έχω μια εταιρεία μάνατζερ. Ήρθα για κάποιες δουλειές για να βοηθήσουμε κάποιες ομάδες. Θα έχω συναντήσεις και θα προτείνω ποδοσφαιριστές. Δεν είχα ακόμα χρόνο για να έχω πολλές συζητήσεις. Τώρα έχουν θέματα όμως απόψε θα έχω συνάντηση με ένα άνθρωπο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και θα γνωρίζω ακριβώς τι γίνεται».

Για την καλύτερη ανάμνηση που έχει από την ΟΜΟΝΟΙΑ: «Έχω κρατήσει πολλές στιγμές, ακόμα και αν δεν κατέκτησα ένα πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω. Νιώθω το σεβασμό και την αγάπη του κόσμου και αυτό είναι ότι καλύτερο για ένα ποδοσφαιριστή».

Για τη χειρότερη στιγμή στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Ήταν ο αγώνας με την Ντινάμο Μόσχας που δεχτήκαμε το γκολ στις καθυστερήσεις».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy