Home TOP NEWS Όσα έγιναν στην Εκλογική Συνέλευση

Όσα έγιναν στην Εκλογική Συνέλευση

 


Το OmonoiaNews.com βρέθηκε από τις 15:30 στο χώρο όπου διεξήχθη η Εκλογική Συνέλευση του σωματείου μας και σας μετέφερε μέχρι αργά το βράδυ όλες τις εξελίξεις. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν σήμερα, από την έναρξη με τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι το αποτέλεσμα των εκλογών και το νέο 15μελές Δ.Σ:

Από νωρίς ξεκίνησαν τα μέλη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να μαζεύονται στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης, όπου για τις 16:00 στην αίθουσα Α και Β προγραμματίστηκε η έναρξη της Εκλογικής Συνέλευσης του σωματείου. Συνολικά 33 υποψήφιοι διεκδικούν τις 15 θέσεις το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Έντεκα από αυτούς ανήκουν στο συνδυασμό “Πορεία Αλλαγής”, άλλοι 15 είναι στο συνδυασμό με επικεφαλής το Λώρη Κυριάκου, ενώ υπάρχουν και εφτά ανεξάρτητοι.

Θυμίζουμε πως οι 15 του συνδυασμού με επικεφαλής τον Λώρη Κυριάκου υποστηρίζει την πρόταση του Σταύρου Παπασταύρου για δημιουργία εταιρείας με σκοπό τη διαχείρηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Πέραν του Λώρη Κυριάκου, ο συνδυασμός περιλαμβάνει επίσης τους Γιώργο Γεωργίου, Ματθαίο Παπαπέτρου, Στέλιο Στυλιανού, Μάριο Αργυρίδη, Φώτο Ιωάννου, Γιαννάκη Ιωάννου, Κούλλη Πογιατζή, Πόλυ Πουμπουρή, Ελένη Κκαϊλή, Σωτήρη Κυριακίδη, Πανίκο Μιχαηλίδη, Χριστόδουλο Κουντουρή, Στάθη Σταυρινού και Λάμπρος Χρίστου.

Ο δεύτερος συνδυασμός έχει αντίθεση άποψη με τους πιο πάνω, ζητώντας να μην βιαστούν στο ξεπούλημα της ομάδας, όπως ανέφεραν αρκετές φορές. Οι έντεκα που “κατέβηκαν” στις εκλογές με την “Πορεία Αλλαγής” είναι οι Αλέκου Αλέκος, Αντωνίου Μάριος, Ευσταθίου Αδάμος, Μηνά Σκεύη, Παπέττα Αθηνά, Πιχίδης Γιώργος, Τσικουρής Αντώνης, Τσικουρής Σάββας, Φιλίππου Μιχέλης, Φιλίππου Φίλιππος και Χριστοδούλου Κυριάκος.

Όσον αφορά τους ανεξάρτητους υποψηφίους, όλοι έχουν τις δικές τους απόψεις για την επόμενη μέρα στο σύλλογο. Πρόκειται για τους Γιάννο Τραν, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, Νίκο Σάββα Μούζουρο, Μαρίνο Στυλιανίδη, Στέλιο Βασίλακκα, Νίκο Κωνσταντίνου και Μπάρετ Κωστανιάν.

-Αρκετά μέλη έφτασαν νωρίς στο χώρο της συνέλευσης με σκοπό να τακτοποιήσουν τις συνδρομές τους. Για να έχει κάποιος δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να πληρώσει μέχρι και η συνδρομή Απριλίου 2018 και αυτό αφορά όσους έχουν ήδη ενεργοποιήσει την ιδιότητα του ως μέλος.

-Με αναβολής μισής ώρας θα ξεκινήσει η Εκλογική Συνέλευση, λόγω απουσίας του ½ των μελών, όπως προβλέπει το άρθρο 50 του Καταστατικού του Σωματείου.

-Ακόμη αρκετός κόσμος είναι στο χώρο πληρωμής των συνδρομών και έτσι ακόμη η αίθουσα τις συνέλευσης είναι μισοάδεια.

–> Φωτογραφίες από το χώρο της κρατικής έκθεσης

16:45 Ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται ακόμη εκτός της αίθουσας, όμως η Συνέλευση θα ξεκινήσει, με την ημερήσια διάταξη. Πρώτα θα γίνει απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ με ομιλία του Αντώνη Τζιωνή, θα ακολουθήσει ένα μισάωρο για συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις, έπειτα άλλη μισή ώρα θα δοθεί για να λεχθούν απόψεις και εισηγήσεις. Στη συνέχεια θα υπάρξει παρουσίαση των υποψηφίων, που θα έχουν από τρία λεπτά να μιλήσουν, ενώ οι δύο συνδυασμοί θα έχουν αμφότεροι από 20 λεπτά.

16:55 Ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Τζιωνής και μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ αναλυτικά όσα είπε.

17:35 Τώρα ακολουθεί η διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων:

-Εξαγγείλατε τέλη του 2017 συζήτηση για καταστατικές αλλαγές αλλά δεν έγινε τίποτα και δεν το αναφέρατε. Γιατί δεν προχώρησε η συζήτηση με τα μέλη?
-Είναι γνωστό πως από την αρχή του χρόνου είχαμε συστήσει δυο επιτροπές που ασχολούνταν ακριβώς με αυτές, με πιθανές αλλαγές στους θεσμούς. Είναι εδώ τα μέλη του Δ.Σ, και εκείνα που αποχώρησαν, μελετήσαμε ένα μικτό μοντέλο διοίκησης και οι άλλοι εξ ολοκλήρου με καταστατικές αλλαγές και θα τα φέρναμε στη συνέλευση. Προέκυψαν όλα αυτά συν αποχωρήσεις μελών του Δ.Σ. Ορίσαμε και νωρίτερα την εκλογική οπότε δεν υπήρχε χρόνος. Δεν ήταν θέμα διάθεσης το καταστατικό θέλει αλλαγές.

-Πότε ήρθε η πρόταση για προαγορά εισιτηρίων στα χέρια σας? Πάνω στην καθυστέρηση να ενημερώσετε χτίστηκε η επιχειρηματολογία για μη ύπαρξη άλλων επιλογών.
-Συζητείται εδώ και 1.5 μήνα η πρόταση για τα εισιτήρια, μας την είχε φέρει η Consultics. Πριν ένα μήνα μας έφερε χρονοδιάγραμμα με ημερομηνία κατάληξης τη περασμένη Δευτέρα να υπογράφαμε. Αυτό ήταν το χρονοδιάγραμμα, να καταλήξουμε μέσα του Απριλίου και να υπογράψουμε 25 Απριλίου. Ερχόμαστε γενική συνέλευση οπότε δεν τα προχωρήσαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα να το αποφασίσει το νέο Δ.Σ.

-Είκοσι λεπτά δεν είπατε τη λέξη «αποτύχαμε». Είκοσι λεπτά δικαιολογούσατε τα πάντα. Φταίει ο προπονητής η τακτική, εσείς δεν φταίτε? Είπατε πως όταν ήταν ο Πάμπος κάποιοι έπρεπε να φύγουν, είναι οι ίδιοι με του Πέτεφ? Αν ναι γιατί αποφασίσατε να μείνουν στην ομάδα. Εσείς σαν πρόεδρος παίρνατε οδοιπορικά? 
Κ. Πασιουρτίδη, παίρνατε μισθό σαν έφορος και αν ναι τι μισθό? Δυο χρόνια στην ομάδα, οι χειρότερες σαιζόν της ιστορίας μας και ακόμα κάθεστε εκεί. Είπατε σαν πρόεδρος μιλήσατε με τον Παπασταύρου. Ποιος σας εξουσιοδότησε?
-Η ομιλία μου μόνο απολογίες είχε. Στις επιλογές των προπονητών αποτύχαμε και είναι ξεκάθαρο. Απέτυχε ο προπονητής άρα αποτύχαμε και εμείς, δική μας είναι η ευθύνη.
Οι παίκτες που έπρεπε να φύγουν έφυγα, ήταν ο Φελτχούιζεν, ο Λεάντρο και ο Φαμπρίτσιο.
Οδοιπορικά, θα ήταν ντροπή να έπαιρνα, εξίσου ντροπή είναι και που αναρωτιέστε. Όσον αφορά τον κ. Πασιουρτίδη, αυτά αγγίζουν τα όρια της κακεντρέχειας. Δεν πήρε ένα σεντ υπό οποιαδήποτε μορφή, αντίθετα τα λίγα λεφτά που διαθέτει ο καθένας, τα έβαλε στην ομάδα.
Σε ότι αφορά την εξουσιοδότηση, ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση για να συζητήσει με οποιονδήποτε για το καλό της ομάδας. Αποφασίζει η Γενική Συνέλευση πως προχωράμε και όχι ο πρόεδρος και κανείς δεν με έψαξε όταν πήγα στη Κίνα και το Κατάρ για να εξασφαλίσω λεφτά.

-Μετά τον αγώνα με τη Δόξα γιατί δεν διώξατε τον Πέτεφ και έγινε όλη αυτή η κατάσταση?
-Σε ότι αφορά μετά τη Δόξα, ειδοποιήθηκα στο δρόμο προς τη Λεμεσό πως ο Πέτεφ θα έκανε ότι έκανε. Επέστρεψα στο Ηλίας Πούλλος πρόλαβα τα γεγονότα και του υπέδειξα πως δεν θα ήταν σωστό να κάνει τέτοια πράγματα. Του είπα πως δεν μπορεί να μεταφέρει την ευθύνη στους παίκτες και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Του είπα να μιλήσουμε την επόμενη μέρα για να βρούμε τρόπους να προχωρήσουμε. Αντί αυτού μου έθεσε το ερώτημα ή οι παίκτες ή εγώ. Απάντησα πως το σωματείο θα αποφασίσει, το Δ.Σ. αλλά προχώρησε και είπε στους παίκτες πως είναι εκτός. Την επομένη τα είπε στο Δ.Σ. και ήταν απόφαση μας να παραμείνει ο προπονητής.

-Μπορούσαμε να περισώσουμε ακόμα κάτι τοις από τον κόσμο ακόμα και από τον υπηρεσιακό προπονητή, αν έφερνε από την ακαδημία 4-5-6 παίκτες από την ακαδημία. Γιατί δεν έγινε?
-Δεν μπήκαμε ποτέ στη διαδικασία να πούμε σε προπονητή πως να παίζει. Προσωπικά του είπα πως είναι ευκαιρία προώθησης παικτών, να δώσει χρόνο και θεωρώ πως το κάνει. Είπε και ο ίδιος πως δεν μπορεί και η ΟΜΟΝΟΙΑ να κινδυνεύει να διασύρεται, έπρεπε να γίνει με μέτρο.

-Είπατε ότι αναλαμβάνατε την ευθύνη. Σε ένα ματς που μας έκαψε η διαιτησία είπατε στον διαιτητή να πάει να παίξει σκάκι, έπρεπε να κάνετε το ίδιο. Ο τεχνικός διευθυντής τι έκανε, όταν δεν έφερνε παίκτες, όταν δεν μπορούσε να ελέγξει τους παίκτες και ήταν παρών απόν και ανάλαβε την ευθύνη. Πήγαμε να παίξουμε με 14 παίκτες λόγω λαθών. Άνθρωπος τον ακαδημιών δεν εμπορούσε να βγάλει πέντε παίκτες?
-Θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει και πιο νωρίς, δεν το κάναμε γιατί κάποιος πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες. Έχουμε αποφύγει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις, υπάρχει όμως η καθημερινότητα μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

-Μήπως θα έπρεπε σήμερα να γίνει ανάλυση οικονομικών δεδομένων? Μας αφήσατε να νοηθεί πως το σωματείο χρωστά 16,8. Σε μέσα διαβάζουμε πως 9.3 θα αναλάβει ο επενδυτής, 1.5 μας δίνει και μένει στο σωματείο 3.6. Ε τα νούμερα δεν βγαίνουν.
-Δεν προβλέπετε σήμερα να γίνει ανάλυση των καταστάσεων. Έχουμε μέχρι το Δεκέμβριο 2017 και τα υπόλοιπα θα παρουσιαστούν Ιούνιο 2018. Δεν μπορώ να απαντώ για τα νούμερα που παρουσιάζουν οι συνδυασμοί.

-Μας είπατε έχουμε χρέος 16.8, άρα το χρέος αυξήθηκε σωστά? Η ελεγκτική επιτροπή τι κάνει? Που είναι? Δεν πρέπει να μας παρουσιάσει το έργο της?
-Η ελεγκτική επιτροπή, δεν παρουσιάζεται στην έκτακτη εκλογική. Θα το κάνει τον Ιούνιο.

-Μας παρουσίασες πως για τα αποδυτήρια έφταιγε ο Πέτεφ. Εσείς τον στηρίξατε να διώξει παίκτες, η εφορία ποδοσφαίρου γιατί άφηνε ένα παίκτη από τους 4 να επεμβαίνει και να κάνει ο ίδιος εκρηκτικό κλίμα? Που ήταν μετά το 5-0 στη Λάρνακα η εφορία?
-Η εφορία ποδοσφαίρου τα τελευταία δυο χρόνια έκανε τη δουλειά της όπως μπορούσε στα πλαίσια των δυνατοτήτων της πάντα και στα πλαίσια της εθελοντικής προσφοράς. Αφήνονται σκιές οπότε δίνω το λόγο στο κ. Πασιουρτίδη.
-Καταρχάς η υφιστάμενη εφορία μπήκε τον Απρίλιο 2017 μέχρι Μάρτιο 2018. Καταλαβαίνω πως μιλάς για το Μαργκάσα και το Ντάρμπισαϊαρ. Οποιεσδήποτε αποφάσεις παίρνονταν για τους παίκτες, παίρνονταν με βάση τα συμβόλαια τους. Όταν ο Μαργκάσα ζητούσε να έχει περίθαλψη και να προπονείται πριν την ομάδα είμαστε υποχρεωμένοι να του τα δώσουμε. Εκείνη τη μέρα έμεινε να κάνει φυσιοθεραπεία στο γόνατο και του την προσφέραμε. Την ώρα που ήταν έτοιμος να φύγει ξεκίνησαν να έρχονται οι άλλοι και έγινε το περιστατικό. Η εφορία μας πρώτιστα δεν έπρεπε να αφήσει εκτεθειμένο το σωματείο όσον αφορά προσφυγές. Μετά το 5-0 τι έπρεπε να κάνει η εφορία? Ουδέποτε μετά που ματς δεν πάμε σε ξενοδοχείο, υπάρχουν άλλα πρόσωπα που είναι εξουσιοδοτημένα. Αν θεωρείς πως πρέπει να προβλέπουμε τι πρέπει να γίνει διαφωνώ μαζί σου.

-Υπάρχει έντονη διαφωνία σε σχέση με το ποσό που θέλουμε για τα κριτήρια. Τα απλά μέλη είχαν άποψη και εισήγηση και εσείς δεν κάνατε μια παρέμβαση και να πείτε ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται. Ακόμα και σήμερα δεν το πράξατε, πόσο είναι τελικά? Έχει σημασία γιατί επικαλούμαστε 1.5 εκατομμύριο για να πουλήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Πόσο είναι το ποσό για τα κριτήρια? Εσείς σαν Δ.Σ. τι ενέργειες κάνατε για να είναι έτοιμη η ΟΜΟΝΟΙΑ τον Ιούνιο?
Όσον αφορά τα ομόλογα, πέρσι είπατε πως θα πάρετε 1.5 εκατομμύριο με στόχο το 1.2 εκατομμύρια. Σε περίπτωση μη εξασφάλισης είπατε θα τα επιστρέφατε. Είμαστε στο 1 εκατομμύριο γιατί δεν τα επιστρέψατε? Υπάρχουν διασφαλίσεις για τα λεφτά αυτά?
Τέλος όσον αφορά την ΚΟΠ και τη ταυτοποίηση. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας, είμαστε εναντίων. Μαζί με την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι άλλα 5 σωματεία του 1ου γκρουπ. Ποια ήταν η θέση του εκπροσώπου μας για την απόφαση αυτή, γιατί θεωρώ το παράδοξο να είναι όλοι εναντίων αλλά να περνά ταυτοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκπρόσωπος μας κάνει τέτοια. Ποια η άποψη σας για τον εκπρόσωπο μας?

-Την τελευταία εβδομάδα επέλεξα να μην ασχοληθώ με την κόντρα των συνδυασμών. Χαίρομαι που με ρωτάτε για να απαντήσω. Για να είμαστε έτοιμοι του χρόνου χρειαζόμαστε περίπου 1.8 με 2 εκατομμύρια. Έχουμε εισπράξεις 500 χιλιάδες άρα το υπόλοιπο είναι 1.3 με 1.5 εκατομμύρια. Για τα κριτήρια του Ιούνη, δηλαδή για να τακτοποιηθεί Μάιος Ιούνιος, είναι περίπου 650-700 χιλιάδες.
-Όσον αφορά τις ενέργειες, προφανώς κάναμε, φαίνεται και από την πρόταση για την προπώληση εισιτηρίων. Κάναμε κι άλλες ενέργειες όπως τα επετειακά προϊόντα που έφεραν 100 χιλιάδες ευρώ. Όσον αφορά το ομόλογο, 1 εκατομμύριο ήταν η δέσμευση και πήραμε 1 και κάτι. Επειδή το ποσό δεν είναι 1.5 εκατομμύριο, θεωρήθηκε λάθος να ξοφλήσουμε τη Τράπεζα Κύπρου. Οφείλουμε 350 χιλιάδες και μπήκε δεύτερη υποθήκη το σωματείο. Μέσω primetel, θα δοθούν τα λεφτά.
-Για την ταυτοποίηση η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Με τον κ.Νικολάου είχαμε καλή συνεργασία και είναι εδώ αν θέλει να απαντήσει.

Πως ο γενικός διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που είναι από τον καιρό του Μιλτίαδη Νεοφύτου, πως δεν έχετε καταφέρει να μην τον διώξετε από τη θέση του αφού έχει ευθύνες?
-Όσον αφορά τον διευθυντή, είναι περίεργο πως διαρρέει πως δεν κάνει σε όλους μας. Δεν είπε κανείς ότι δεν μας κάνει. Αξιολογήθηκε και ο γενικός διευθυντής και θα αποφασίσει το νέο Δ.Σ. αν πρέπει να μείνει.

18:15 Συνέχεια τώρα με απόψεις και εισηγήσεις από τα μέλη:

-Τοποθέτηση από μέλος: Είμαστε εδώ 1000 άτομα. Κάποιους από εμάς δεν μας εκφράζει καμιά πρόταση. Γιατί δεν μας παρουσιάζουν τα πλάνα και να πάμε σε άλλη συνέλευση να αποφασίσουμε; Τα Συμβούλια είναι περαστικά. Το συμβούλιο του Λώρη αύριο θα φύγει. Τι θα γίνει με τα άλλα 13 χρόνια της συμφωνίας;

-Νίκος Κατσουρίδης: ψηφίζοντας η γενική συνέλευση εγκρίνει πρόταση? Αν είναι τούτο είναι μια διαδικασία, αν θα επανέλθει με τις προτάσεις είναι άλλη διαδικασία. Εάν υπάρχουν δυο προτάσεις, πρέπει να κατατεθούν στη γενική συνέλευση και η όποια απόφαση παρθεί να είναι δεσμευτική. Γιατί ένα Δ.Σ. να κάνει τόσο μεγάλο βήμα όταν αφορά το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ? Οι δυο προτάσεις πρέπει να έρθουν ενώπιον της Συνέλευσης και το Δ.Σ. Να την εφαρμόσει. Έχω την αίσθηση πως συγχύζουμε τα πράγματα. Ενώπιον της συνέλευσης θα μπουν μη τελεσίδικες προτάσεις. Η συνέλευση αποφασίζει αν θα γίνει αλλαγή στη δομή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να ξέρουμε τις επιπτώσεις. Τότε θα κάνει διαπραγμάτευση το Δ.Σ και να επανέλθουν για να αποφασίσουμε.

Αδάμος Ευσταθίου: Δεν μας ζητήσατε να έρθουμε να παρουσιάσουμε προτάσεις. Εμείς σαν πορεία αλλαγής λέμε πως δεν είναι χώρος η εκλογική συνέλευση να αλλάξει το μοντέλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτή είναι η πρόταση μας και από ότι φαίνεται πολύς κόσμος συμφωνεί. Ότι δηλαδή το νέο Δ.Σ. Θα φέρει την πρόταση και να αποφασίσει να αποφασίσει η συνέλευση. Να μην δεσμεύσει μια εκλογική συνέλευση την ΟΜΟΝΟΙΑ για 15 χρόνια.

Λώρης Κυριάκου: Έγιναν πάρα πολλές παρουσιάσεις. Το τελικό συμβόλαιο είναι κατατεθειμένο στο σωματείο και όποιος θέλει μπορεί να πάει να το δει. Είχαμε παρουσιάσει το πλάνο σε συναντήσεις.

Λώρης Κυριάκου: Σήμερα έχουμε εκλογική συνέλευση και κάποιοι έχουν παρουσιάσει κάποιες θέσεις για το μέλλον της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αν αυτή η συνέλευση εκλέξει πορεία αλλαγής εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση. Έτσι και αυτοί πρέπει να σεβαστούν.

-Γενικά οι απόψεις του κόσμου είναι έντονες όσον αφορά πως δεν πρέπει σήμερα να αποφασιστεί το μοντέλο που θα ακολουθήσει ο σύλλογος!

Μέλος: Πρέπει σήμερα να έχουμε απόφαση, είναι δύσκολη η κατάσταση. Μας τα έχουν παρουσιάσει και όλοι ξέρουν τι ψηφίζουν.

Ανδρέας Πασιουρτίδης: ΤΟ Δ.Σ κάλεσε έκτακτη εκλογική, όχι καταστατική. Σήμερα έχουμε εκλογές. Το αν απαιτείται τροποποίηση του καταστατικού είναι νομικό θέμα. Δεν είναι η συνέλευση σε θέση να αποφασίσει καταστατικές αλλαγές. Εμάς η πρόταση μας είναι οι όποιοι συνδυασμοί ή οι ανεξάρτητοι αν εγκριθούν, αυτόματα να πάρουν εντολή να εφαρμόσουν το πλάνο τους. Αν η Πορεία Αλλαγής σε 6 μήνες θα έρθουμε πίσω, αν βγει ο Λώρης Κυριάκου να κάνει ότι νομίζει και ούτω καθ’εξής.
Το αν δικαιούται ένα ΔΣ να κάνει καταστατικές αλλαγές είναι θέμα νομικό και υπάρχουν πολλές απόψεις.

Μέλος: Είμαι 71 χρονών και δεν έκλαψα ποτέ στη ζωή μου και κλαίω σήμερα. Εδώσαμε όλοι τη ζωή μας για την ΟΜΟΝΟΙΑ ηρεμήστε και να πάρουμε αποφάσεις ήρεμα και να παλέψουμε για την ΟΜΟΝΟΙΑ μας.

Ανδρέας Πασιουρτίδης: Η συνέλευση είναι έκτακτη εκλογική συνέλευση. Ανακοινώθηκε, αναρτήθηκε παντού και ήταν ξεκάθαρο.

Αδάμος Ευσταθίου: Σήμερα είναι έκτακτη εκλογική συνέλευση. Εμείς αυτό που θέλουμε από τον κ. Λώρη είναι να δεσμευτεί πως δεν θα πάει να τη πουλήσει χωρίς να ρωτήσει την Γενική Συνέλευση.

Σειρά τώρα με την παρουσίαση των υποψηφίων, όπου ο κάθε ένας έχει από 3 λεπτά στη διάθεση του. Θα ακολουθήσει η διαδικασία εκλογών, με τα 854 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου να πηγαίνουν στις κάλπες.

-Ονομάζομαι Νίκος Κωνσταντίνου και είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος. Ήμουν μέλος του Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζας, της αρχής εξυγίανσης, της επιτροπής ελέγχου της κεντρικής τράπεζας και έχω 3 γιούδες που εδώ και δέκα χρόνια φεύγουν από το γήπεδο με το κεφάλι χαμηλά. Τους λέω συνεχώς υπομονή, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αξίες, είναι μεγάλη ομάδα. Δεν θα αφήσω την υπομονή όλων των μελών να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες όπως επιχειρείται σήμερα. Διερωτώμαι για το μένος και το θυμό και να μας λέτε πως δεν θα δούμε άλλες επιλογές. Η εμπειρία μου με διδάσκει διαφορετικά, οφείλετε να ακούσετε και την άλλη άποψη. Έχουμε μπροστά μας μέλη που διαπραγματεύτηκαν μια συμφωνία και τη φέρνουν μπροστά μας. Από τη στιγμή που την προωθούν ταυτίζονται μαζί της και είναι αντιπρόσωποι του κ. Παπασταύρου. Ως εκ τούτου, η εντολή των μελών είναι ξεκάθαρη να προστατεύσουν τα συμφέροντα του σωματείου και δεν μπορείτε να εφαρμόσετε την πρόταση του Παπασταύρου. Δεν μπορείτε να ασκήσετε δημοκρατικά τα καθήκοντα σας. Αφού υπάρχει αυτή η ιδιωτική σχέση πρέπει να δούμε και τη διαφάνεια. Ποιοι θα είναι στην εταιρεία? Προέρχομαι από ελεγκτικό κλάδο και θέλουμε απάντηση. Δεν μπορείτε να αντιπροσωπεύσετε τα μέλη μας. Όπως ακούω η τενέκα θα συνεχίσει άρα τι λύση είναι για το σωματείο? Πρέπει να ακολουθηθούν οι θεσμικές διαδικασίες, να αξιολογηθεί και να παρουσιαστεί στα μέλη και αναλόγως να εγκριθεί ή να απορριφθεί. Όταν ο Ρόης Πογιατζής ως πριν δέκα μέρες έκανε πρόταση και δεν αξιολογήθηκε καν πρέπει να μας προβληματίσει. Δύο πράγματα σκέφτομαι αν πράγματι ισχύουν τα τεκμήρια σαν σωματείο να δώσουμε ευκαιρία και για άλλες προτάσεις για να αξιολογηθούν όλα. Θα είμαστε ανεύθυνοι αν δεν αξιολογήσουμε. Δεν μπορεί να αγνοηθεί η πρόταση Πογιατζή. Υπέγραψα έγγραφο εμπιστευτικότητας για συνεργασία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς το οποίο θα παρουσιάσω στο Δ.Σ. Είναι ευθύνη μας να δούμε όλα τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, να δούμε επαγγελματικά τι μας συμφέρει.

-Νίκος Μούζουρος: Είμαι ανεξάρτητος και μπήκα από την είσοδο του Παβίλιον. Που κατάντησες ΟΜΟΝΟΙΑ να έχεις 30 αυτοκίνητα αστυνομίας για τυχόν επεισόδια. Πώς μας κατάντησαν. Είμαστε εδώ σήμερα γιατί είμαστε όλοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ. ΌΛΟΙ θέλουμε να ξαναγίνει βασίλισσα. Μετείχα τουλάχιστον σε 10 συνελεύσεις. Πάντα καταρτιζόταν ένα Δ.Σ. Και μας έφερναν προ τετελεσμένων, ή τους ψηφίζετε ή κλείει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Φταίμε όλοι για το κατάντημα με κάποιες αποφάσεις μας. Η γνώμη η δική μου είναι ότι δεν έπρεπε κανένα μέλος Δ.Σ. να είναι σε συνδυασμό. Είναι οι πρώτοι που έφεραν εδώ την ΟΜΟΝΟΙΑ. Κύριε Λώρη δεν έχω τίποτα μαζί σας αλλά είσαστε σε προηγούμενο ΔΣ. Δεν είμαι ενάντια στην εταιρεία, δεν είμαι ενάντια στην πορεία αλλαγής, υπάρχουν δυο επιχειρηματίες που θέλουν την ΟΜΟΝΟΙΑ για να κερδίσουν.

-Μαρίνος Στυλιανίδης: Αγωνίστηκα στην ομάδα πετόσφαιρας για 14 χρόνια. ΤΟ 2013 δημιουργήσαμε μια επιτροπή πετόσφαιρας που οδήγησε το τμήμα από τη φθορά και την αφθαρσία ξανά στα πρωταθλήματα, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό. Το τμήμα είναι στη κορυφή, κέρδισε 3 πρωταθλήματα 2 κύπελλα και 2 σούπερ καπ. Κρατήσαμε τη σημαία ψηλά. Δημιουργήσαμε το πρώτο γυναικείο τμήμα. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι μέλος του ΔΣ με αρμοδιότητες στο βόλεϋ και το ποδόσφαιρο. Αντίθετα με το πετοσφαιρικό τμήμα, το ποδοσφαιρικό δυστυχώς λόγω λαθών περνάει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας μας. Πιστεύω πως με την εμπειρία μου και με την αγάπη για το σωματείο, είμαι σε θέση να προσφέρω περισσότερα. Έχω το χρόνο και τη διάθεση σε οποιοσδήποτε μοντέλο να τα δώσω όλα.

-Γιάννος Τραν: Βρισκόμαστε μπροστά από μια κρίσιμη διαδικασία και το νέο Δ.Σ θα καθορίσει την πορεία τα επόμενα χρόνια. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα πρέπει οι προτάσεις να τεθούν ενώπιον της γενικής συνέλευσης. Το εκάστοτε συμβούλιο εξυπηρετεί πρώτα τα συμφέροντα του σωματείου και είναι υπόλογο στα μέλη. Είναι φυσιολογικό ο κάθε ένας να έχει τις απόψεις του και τα θέλω του αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις διαδικασίες. Είμαστε προοδευτικοί άνθρωποι και η επόμενη μέρα είναι σημαντική. Προοδευτικός είναι να είσαι ανοικτός σε ιδέες και να είσαι δεκτικός σε κάτι που πιστεύουν άλλοι. Θα ήθελα να παρακαλέσω το νέο ΔΣ να μελετήσει νέες προτάσεις. Να δώσει ημερομηνία για υποβολή νέων προτάσεων και να συγκαλέσει νέα έκτακτη γενική συνέλευση. Θα δώσω έμφαση στην επιχειρηματική ανάπτυξη των τμημάτων. Θα καταθέσω πατέντα τρίπτυχο για τα μέλη που θα γίνει πηγή εισοδημάτων.

Χριστόδουλος Χριστοδούλου: Να μάθουμε από τα λάθη μας. Είμαστε στο βάθος του γκρεμού. Να διαλέξουμε το σωστό σχοινί που θα μας τραβήξει προς τα πάνω και πρέπει να είναι το πιο γερο και πιο ασφαλές. Μια πρόταση γίνεται ακόμη καλύτερη και συμφέρουσα όταν μπαίνει σε ανταγωνισμό με μια άλλη ή πολλές άλλες. Για αυτό το νέο Δ.Σ πρέπει να ακούσει με ανοικτά αφτιά. Εχθρός μας δεν είναι Παπασταυριανοί ούτε  θυραεννιώτες αλλά τα κατεστημένα της ΚΟΠ. Αύριο δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είτε εκλεγώ είτε όχι υπόσχομαι να συνεχίσω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις. Το οφείλουμε στον μικρο Γιώργο, ένα 15χρονο που ήταν στο ογκολογικό και ζήτησε να του πάρουμε μια τηλεόραση για να βλέπει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Παίζαμε Σαλαμίνα-ΟΜΟΝΟΙΑ και με ένα γκολ στο 70 τόσο νικήσαμε 1-0. Είπε μπράβο ρε ΟΜΟΝΟΙΑ μου και έκλεισε τα μάτια του για πάντα. Αυτή είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Αδάμος Ευσταθίου εκπροσωπώντας την Πορεία Αλλαγής: Είπατε μας ότι δεν θα κάνουμε προτάσεις σήμερα, άπλα να κάνουμε μια ομιλία. Για να μην νομίζει ο κόσμος ότι αυτή είναι η παρουσίαση που κάναμε. Αυτό που φωνάζαμε τόσες μέρες για λάθος διαδικασία και ότι δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις από εκλογική συνέλευση φαίνεται την ασπάζεται ο κόσμος άλλα συνεχίζουμε τη διαδικασία. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα. Να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πηγαίνουμε. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας, τα ναι και τα όχι μας, από συνέπεια και ευθύνη μας. Αυτή η πρώτη συνέλευση ως μέλος και φοβάμαι τελευταία που μου επιτρέπει η συνείδηση μου να συμμετέχω. Θα μπορούσαμε να κάτσουμε στο σπίτι μας να κάνουμε στην πάντα και να αφήσουμε την μάχη να περάσει. Τα ψέματα, τα τελεσίγραφα, η λογική αν δεν έχεις λεφτά μην μιλάς, δεν μας άφηναν να κοιμηθούμε τα βράδια. Τι σχέση έχουν αυτά με τα ιδανικά του σωματείου μας. Πως τολμούν να παρουσιάζουν ξεπούλημα ως μονόδρομο. Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο το δρόμο που θα επέλεγαν οι ιδρυτές του σωματείου μας αν ήταν εδώ μαζί μας. Από συνείδηση. Δεν ήρθαμε να πούμε ότι είναι κακός ο δρόμος των άλλων άλλα ότι ο δικός μας δρόμος είναι ο σωστός. Με τιμιότητα παρουσιάσαμε το πλάνο μας, σπάσαμε ψέματα που ακούγονταν και ότι χωρίς επενδυτή δεν θα υπήρχε επόμενη μέρα. Τονίσαμε ανάγκη για σωστές διαδικασίες που θα έφερναν την πολυπόθητη ενότητα. Αποδείξαμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κλείνει. Δώσαμε πρόταση για τρέχοντα έξοδα και όχι μόνο τα κριτήρια. Πρόταση για προϋπολογισμό επόμενης χρονιάς και να πληρώνονται όλοι στην ώρα τους χωρίς να προσθέτουμε άλλα βάρη προεισπράξεων. Μιλάμε για το ίδιο σωματείο που κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως τελειωμένο. Τους καλέσαμε σε δημόσιο διάλογο αλλά δεν ήρθαν γιατί το ψέμα δεν πάει ποτέ να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Προτείναμε σωστές διαδικασίες, δηλώσαμε ότι θα μπουν όλα στο τραπέζι και θα αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις και όχι αποφάσεις με πιστόλι στον κρόταφο και δεσμεύοντας την ομάδα μας για 15 χρόνια με μια συμφωνία που δεν μας δόθηκε να μελετήσουμε. Η Πορεία Αλλαγής σημαίνει εκσυγχρονισμό και διαφάνεια αλλά πάνω από όλα θέληση. Ο άλλος συνδυασμός δεν πρότεινε τίποτε άλλο παρά ξεπούλημα. Την δώσαμε την εναλλακτική για αυτό κανένας δεν μπορεί να πει ότι το ξεπούλημα γίνεται ανάγκη για αυτό στην ιστορία θα γραφτεί ότι άλλοι υπερασπίστηκαν το σωματείο και ότι σε αυτήν την ζωή δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται όλα. Χάσαμε όλες μας τις κατακτήσεις. Μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε να δώσουμε στα παιδιά μας. Κλείστε τα αφτιά σας στις σειρήνες των εκατομμυρίων και τώρα που μας έφεραν το χαρτί να μην σκύψουμε το κεφάλι. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ο ύμνος μας και του λαού ομάδας να μην σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή.

Λώρης Κυριάκου: Όσοι μίλησαν έχουν ένα όραμα. Το όραμα τους είναι να βγει η ΟΜΟΝΟΙΑ από αυτή τη κατάσταση. Όλοι όσοι είμαστε εδώ αυτό το όραμα έχουμε. Κανεί πλέον να πάμε στο γήπεδο και να είμαστε 80 άτομα. Εγώ ο Λώρης θέλω να πηγαίνω στο γήπεδο και η ΘΥΡΑ 9 να παίρνει φωτιά. Όπως εζήσαμε την Ευρέπη το 85 με την Άντερλεχτ. Που είναι ο κόσμος μας? Αυτό είναι το όραμα, να ξαναγίνει βασίλισσα. Ο κάθε ένας θέλει να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ όπως την ζήσαμε παλιά. Εγώ λέω πως η λύση για να ξαναγίνει βασίλισσα, είναι η εισήγηση μας. Δεν σημαίνει για μένα πως με το να γίνει εταιρεία, δεν θα υπάρχει σωματείο. Θα υπάρχουν τα τμήματα και θα τα αναπτύξουμε. Υπόσχομαι πως ειδικά το καλαθοσφαιρικό θα επανέλθει και δεν θα είναι άλλο στη β κατηγορία. ΘΑ μείνουν στο σωματείο χρέος θα υπάρχει τενέκα ναι, πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σωματείο μας. Με το να εκλέξουμε 15 άτομα θα λυθούν τα προβλήματα? Αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί δεν πάμε μπροστά. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δείξουμε τον χαρακτήρα μας λόγω προβλημάτων. Είναι στις προτεραιότητες μας αυτά πλέον. Η νεολαία χάθηκε, το σωματείο είναι που θα τους φέρει πίσω γιατί είναι το μέλλον του σωματείου. Πρέπει εμείς να δώσουμε κίνητρα να έρθουν πίσω. Όλοι θέλουν να λεν την άποψη τους, αλλά να είναι ενεργά μέλη. Σε ότι αφορά τη πρόταση Παπασταύρου, θεωρούμε πως θα μας βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να δούμε μια άλλη ΟΜΟΝΟΙΑ. Η άποψη μας είναι πως με αυτή τη πρόταση θα μπορέσει η ΟΜΟΝΟΙΑ να ξεφύγει από τη μιζέρια. Θα καλέσω το φίλο το Μίνω σε αυτό το σημείο να αναπτύξει την πρόταση Παπασταύρου.

*Ένταση στην αίθουσα, αφού ο Μίνως δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει, δεν είναι υποψήφιος, είναι ένα απλό μέλος όπως οι υπόλοιποι στο χώρο.

Τελικά συνεχίζει ο Λώρης Κυριάκου και ανέφερε τα πιο κάτω:
Η διάρκεια θα είναι 10 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 5 χρόνια. Με τη λήξη μπαίνουμε ξανά σε διαπραγματεύσεις με το κ. Παπασταύρου. Αν δεν καταλήξουμε τότε το ποδοσφαιρικό επιστρέφει στο σωματείο. Η εταιρεία του κ. Παπασταύρου μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί αλλά το ποδοσφαιρικό επιστρέφει στο σωματείο. Τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας θα είναιθ 9, τα 6 Παπασταύρου τα 3 σωματείο. Το μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 5 εκατομμύρια. 10/6, 31/12, 30/6/19, 31/12/19 οι δόσεις. Υπάρχει δέσμευση πως σε 3 χρόνια θα προσφερθεί ποσοστό μέχρι 40% στα μέλη. Στις 31/5 ο ΠΑπασταύρου δεσμεύεται να δώσει 1.5 εκατομμύριο. Επίσης δεσμεύεται πως η εταιρεία θα αποπληρώσει 9,4 εκατομμύρια για παλιές υποχρεώσεις του σωματείου για τα κριτήρια. Η εταιρεία κάθε χρόνο θα δίνει ποσό στο σωματείο, από 180 χιλιάδες με αύξηση και το τελικό ποσό θα είναι 280 χιλιάδες. Σύνολο 3,3 εκατομμύρια. Θα δίνει δικαιώματα 5% από τις πωλήσεις από την εκμετάλλευση του σήματος, με μίνιμουμ ποσό 100 χιλιάδες. Σε περίπτωση που μπούμε σε ομίλους από τα έσοδα το σωματείο θα πάρει το 10%. Σε αυτά τα 15 χρόνια το σωματείο μας θα έχει όφελος 16.2 εκατομμύρια. Λόγω του ότι έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά σαν σωματείο με αλόγιστους προϋπολογισμούς, θέσαμε σαν όρο πως ο ελάχιστος προϋπολογισμός θα είναι 4 εκατομμύρια. Επίσης σε περίπτωση που θέλει να κάνει μεγαλύτερο προϋπολογισμό αναλαμβάνει τα έξοδα ο επενδυτής. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει τις μετοχές του Παπασταυρου και έχει προτεραιότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αν δεν συμπληρωθεί το ποσό θα απευθυνθούμε σε φίλους του σωματείου και αν χρειαστεί θα πάμε πιο πλατιά. Εντός δύο ετών σωματείο και εταιρεία θα μπουν σε συζήτηση για γήπεδο. Εντός δύο μηνών θα μπουν σε συζητήσεις για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Γέρι. Η εταιρεία απέχει από κάθε πράξη αντίθετη με το καταστατικό του σωματείου. Η εταιρεία θα σέβεται το έμβλημα, τον ύμνο και το καταστατικό του σωματείου. Η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα τοποθέτησης για πολιτικά ζητήματα. Ο μόνιμος εκπρόσωπός στην ΚΟΠ θα διορίζεται από το σωματείο με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας.

Ξανά στο πάνελ ο Αδάμος Ευσταθίου για την ανάλυση του πλάνου που ετοίμασε η Πορεία Αλλαγής:
Να κάνουμε και παρουσίασή όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Δεν έχουμε κατεβεί από τον ουρανό. Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η οικονομική μας κατάσταση. Είμαστε εκτός Ευρώπης, έχουμε προεισπράξεις μισού εκατομμυρίου από την Primetel, δεσμευμένη η δόση της Primetel Αυγούστου και 2500 εισιτήρια διαρκείας προεισπραγμένα. Έχουμε έξοδα ένα εκατομμύριο. Τα κριτήρια 650 χιλιάδες. Κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τα κριτήρια ήταν 1,5. Αυτό που δεν λέει κανένας ότι αυτό το σωματείο έχει και έσοδα. Δόση Ιουνίου, χορηγίες με μήνα και διαρκείας που θα πουλήσουμε. Σύνολο μισό εκατομμύριο και έχουμε έλλειμμα μισό εκατομμύριο. Εμείς θα κάνουμε εισροή 600 χιλιάδων ως συνδυασμός. Πληρωμή και κριτηρίων με αυτά. Προϋπολογισμός ποδοσφαιρικού 3,5 εκατομμύρια. Βάλαμε 1 εκατομμύριο για παλιές όφειλες και 400 χιλιάδες λειτουργικά έξοδα. Πολλοί μας ρωτούν τι θα γίνει αποδεσμεύσεις, υπολογίσαμε 300 χιλιαδες. Αν θέλουμε πχ να σπάσουμε το συμβόλαιο του Λοπες, τώρα μπορούμε χωρίς αποζημίωση ή με πιο μικρή. Σύνολο 4 εκατ. 900 χιλιάδες. Πού θα τα βρούμε; Με τους πιο συντηρητικούς προϋπολογισμούς. Τηλεοπτικά 920 χιλιάδες. Χορηγίες 600 χιλιάδες. Εισιτήρια διαρκείας 550 χιλιάδες με το χειρότερο σενάριο. 100 χιλιάδες από πορεία αλλαγής, 120 χιλιάδες από διαφημιστικές και 450 χιλιάδες από μέλη και δωρεές. Και υπάρχει και 250 χιλιάδες για σχέδιο ΚΟΠ. 4.900 χιλιάδες όλα αυτά μαζί. Η ομαδα που πρεπει να ξεπουλήσουμε σε ένα επενδυτή όπως μας λένε έχει μέλλον και μπορεί με συντηρητικούς προϋπολογισμούς μπορεί να έχει σχεδόν πέντε εκατομμύρια έσοδα και αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Μεταβατική χρονιά και όποιος θέλει να φέρει την πρόταση του ας την φέρει. Να έχουμε τον χρόνο να προχωρήσουμε. Δεν τάσσουμε πρωταθλήματα, θα εξασφαλίσουμε κριτήρια, θα δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα, θα αποπληρώσουμε παλιές οφειλές, θα φέρουμε την υγεία στα αποδυτήρια, και ταυτόχρονα ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δεν αρμόζει ο προϋπολογισμος αυτός στην ΟΜΟΝΟΙΑ αν δεν είχαμε προεισπράξεις μπορούσαμε να κάνουμε πέντε. Τι πάμε να κάνουμε; Να δεσμεύσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ για 15 χρόνια; Είναι εδώ η λύση. Δεν έχω να χωρίσω τίποτε με Λώρη ή το Μίνω. Πάμε να εφαρμόσουμε πλάνο με κοινά αποδεκτό συμβούλιο και πάμε του χρόνου και πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο λειτουργίας, ε φέρτε προτάσεις. Είναι ρεαλιστικό αυτό το σενάριο και μπορούμε να το κάνουμε πράξη.

*Ακολουθεί η διαδικασία των εκλογών και τα μέλη βγήκαν έξω μέχρι να ετοιμαστούν οι διαδικασίες. Έπειτα θα πάνε στην αίθουσα να ψηφίσουν. Υπάρχουν 20 παραβάν και 2 κάλπες.

Πηγαδάκια σε κάθε γωνιά στο χώρο της εκλογικής συνέλευσης, εν αναμονή για να έρθει η ώρα που θα ψηφίσουν.

Τεράστιες ουρές μέχρι το σημείο όπου βρίσκονται τα παραβάν και θα χρειαστεί μπόλικη υπομονή από τα μέλη.

21:25 Αρκετός κόσμος ψήφισε, όμως υπάρχει ουρά ακόμη για να περάσουν τα μέλη στην αίθουσα όπου θα χρησιμοποιήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

21:40 Λίγα μέλη έμειναν ακόμη για να ψηφίσουν και σε λίγο κλείνουν οι κάλπες.

21:45 Έχουν κλείσει οι κάλπες και αργότερα απόψε θα βγουν τα αποτελέσματα. Ξεκινάει σε λίγο η καταμέτρηση.

22:03 Έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση.

00:30 Γνωστά τα αποτελέσματα της κάλπης: Εκλέχθηκε ολόκληρος ο συνδυασμός με επικεφαλής το Λώρη Κυριάκου.