Home TOP NEWS Τζιωνής: «Ψύχραιμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση»

Τζιωνής: «Ψύχραιμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση»

SHARE

 

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 παραχώρησε ο Αντώνης Τζιωνής και αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με το οφειλές του συλλόγου. Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου μίλησε για τα λάθη που έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και για την επόμενη μέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τα όσα λέχθηκαν χθες ότι δεν παρουσιάστηκαν τα σωστά οικονομικά στοιχεία: «Μίλησα με τον πρόεδρο του νυν Διοικητικού Συμβουλίου και μου είπε ότι δεν ασπάζεται το δημοσίευμα. Εύχομαι ο δημοσιογράφος να έχει το θάρρος να αποκαλύψει τις πηγές του, ή αν είναι από το μυαλό του που βγήκαν να είναι το θάρρος να απολογηθεί. Η ουσία είναι ότι δώσαμε τους αριθμούς όπως μας του έδωσε η πιο αρμόδιο πηγή, η επιτροπή κριτηρίων της ΚΟΠ. Δεν υπολείπεται ούτε ένα σεντ. Το ποσό που αμφισβητήθηκε αφορά τις οφειλές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι 31/12/2017 στο Φόρο και στο κράτος. Μας το έδωσε επισήμως η επιτροπή κριτηρίων της ΚΟΠ που πήρε κατάλογο με τα υπόλοιπα όλων των ομάδων».

Για το τι χρειάζεται για τα κριτήρια Ιουνίου: «Χρειάζεται ένα ποσό που να καλύπτει τις υποχρεώσεις με τα τρέχοντα έξοδα της. Το 1.5 εκ. ευρώ είναι το ποσό που χρειάζεται για να καθαρίσει η ομάδα από την περίοδο χάριτος. Δεν μπορεί να είναι περισσότερα από 500.000-600.000 ευρώ για τα κριτήρια Μαΐου».

Για τις δύο προτάσεις που θα έχει ενώπιον της η συνέλευση: «Ήμουν αναμεμειγμένος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του κ. Παπασταύρου μέχρι ενός σημείου. Δεν θα ήταν σωστό να τοποθετηθώ αφού δεν γνωρίζω τις προθέσεις του κ. Πογιατζή. Για τον κ.Παπασταύρου, να πω ότι είναι ένας άνθρωπος έντιμος και ειλικρινής. Προσπαθώντας να επιστρέψει στην πατρίδα του, του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει στα διοικητικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Θα πρέπει να τη μελετήσουμε σε βάθος, να της δώσουμε τη σημασία που πρέπει και να λάβουμε υπόψη ότι βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση. Προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα οι προηγούμενες διοικήσεις, όμως δεν μπορέσαμε Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς αφορισμούς και χωρίς διλήμματα. Ψύχραιμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Είναι μια πρόταση που μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση».

Αν θα μπορούσαν να χειριστούν καλύτερα κάποια πράγματα: «Όταν μια χρονιά τελειώνει με αυτό τον τρόπο, ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών. Πρώτος στην πυραμίδα των ευθυνών είναι ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο. Εκείνο που μας κρατά ζωντανούς είναι το ότι προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, έντιμα και ειλικρινά. Δεν μας βγήκαν κάποια πράγματα. Θα επέλεγα και σήμερα τον Πάμπο Χριστοδούλου. Δεν θεωρώ ότι η επιλογή αυτή ήταν λανθασμένη. Αν αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, είναι εκ των υστέρων που κρίνεται. Ναι οι επιλογές που έγιναν ήταν λανθασμένες».

Για το Bitcoin: «Το έχουμε μεταφέρει στο νυν Διοικητικό Συμβούλιο με όλα τα σχετικά. Από τη στιγμή που εκκρεμεί το θέμα της εταιρείας, δεν μπορεί να γίνει κάτι».

Για το μεγαλύτερος λάθος που έκανε ο ίδιος και αυτό που τον απογοήτευσε: «Η επιλογή του προπονητή μετά την αντικατάσταση του κ. Χριστοδούλου. Ο συγκεκριμένος (Ιβάιλο Πέτεφ) άνθρωπος δεν θα έπρεπε να έχει σχέση και θέση στο οικοδόμημα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας δεν συνάδει με την ιστορία και το παρελθόν της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο τρόπος που χειριστήκαμε το θέμα ήταν ο καλύτερος. Αν επιχειρούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά, θα προσθέταμε ακόμα ένα ποσό στα βεβαρημένα οικονομικά του σωματείου».

Για την επόμενη μέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα βρει το δρόμο της. Είναι θέμα χρόνου. Τα μέλη στην επόμενη συνέλευση θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις».

Για την ενότητα που δεν υπάρχει: «Είναι ένα σημείο που περηφανεύομαι ότι πετύχαμε. Δεν περισσεύει κανένας στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Να βρεθούν οι τρόποι για να υπάρξει σύμπνοια και ενότητα. Δεν υπάρχει ΟΜΟΝΟΙΑ χωρίς ενωμένο κόσμο. Ασφαλώς και θα υπάρχουν διαφορές, όμως στο τέλος, υπάρχει δημοκρατία και θα πρέπει να υποστηριχτεί από όλους μας».

Πηγή δηλώσεων: www.sport-fm.com.cy