Home TOP NEWS Γιώργος Χριστοφίδης για την υπόθεση Κατσαντωνη: «Είναι μια απόφαση αναιτιολόγητη – Έχουμε...

Γιώργος Χριστοφίδης για την υπόθεση Κατσαντωνη: «Είναι μια απόφαση αναιτιολόγητη – Έχουμε δώσει 150 σελίδες και μας απάντησαν με 15 γραμμές»

 


Δηλώσεις για την απόφαση της Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ στην υπόθεση με τον Ανδρέα Κατσαντώνη έκανε ο Γιώργος Χριστοφίδης, ο δικηγόρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 ανέφερε πως πρόκειται για μια απόφαση αναιτιολόγητη, ενώ μάλιστα είπε πως από το “τριφύλλι” έχουν δώσει 150 σελίδες και η απάντηση που πήραν είναι μόλις 15 γραμμές». Πιο πιθανόν από την ΟΜΟΝΟΙΑ να προχωρήσουν με έφεση. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς προχωρά η ΟΜΟΝΟΙΑ για το θέμα Κατσαντώνη: «Η απόφαση ως απόφαση έχει εκδοθεί και παραδοθεί το πρωί στις 10:35. Ψες υπήρχε κοινοποίηση από την ΚΟΠ στην ιστοσελίδα για την απόφαση που δικαιώνει τον παίκτη. Η απόφαση που έχω λάβει, 15 γραμμές απόφαση είναι, μην φανταστείτε κάτι πολύ μεγάλο. Εκείνο το οποίο λέει η απόφαση ως λόγο που απέρριψε την δική μας θέση, είναι ότι η παρούσα υπόθεση αφορά το άρθρο 18.3 του Κανονισμού δεδομένου ότι ο ίδιος επιθυμεί να διατηρήσει την ερασιτεχνική του ιδιότητα. Δεν μας εξηγούν γιατί ισχύει αυτό. Έχω ήδη εισηγηθεί να κάνουμε έφεση γιατί είναι μια απόφαση αναιτιολόγητη όταν έχουμε δώσει 150 σελίδες και οι δυο πλευρές για την υπόθεση και μας απαντούν με 15 γραμμές είναι αναιτιολόγητη. Δεν μας λένε τι έγινε σωστά και λάθος, τι δεν καλύπτει τον κανονισμό δηλαδή για να ξέρουμε».

Και συνέχισε: «Η ΚΟΠ έχει δυο Εφετεία. Θα ασκήσουμε έφεση όπως προνοούν οι κανονισμοί στην Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών της Ομοσπονδίας. Υπάρχει δυνατότητα αποστολής αίτησης για αναστολής της απόφασης που από μόνη της δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και δεύτερον δεν μας αιτιολογεί γιατί ισχύει αυτό που λένε για την ερασιτεχνική ιδιότητα. Η ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της απόφασης εκδόθηκε χθες, η απόφαση κοινοποιήθηκε το πρωί στις 10:35. Έχω ήδη στείλει τη δική μου εισήγηση και περιμένω τους πελάτες μου να μου πουν πως προχωρώ».

Μίλησε για διάκριση και όχι θέμα ασυμβίβαστου: «Από τις δημόσιες τοποθετήσεις που υπήρξαν και από τον ΠΑΣΠ και την ΚΟΠ συζητήθηκε έντονα εάν ισχύει το παλιό ή το νέο κανονιστικό πλαίσιο. Είναι η τελευταία περίπτωση στην οποία υπερίσχυσε με το παλιό κανονιστικό πλαίσιο. Επηρεάστηκε η επιτροπή από τον δημόσιο διάλογο που έγινε νομίζω. Τα μέλη της επιτροπής είναι και τα μέλη της νομικής ομάδας της Ομοσπονδίας, άρα έχουν γνώση των δημόσιων συζητήσεων που γίνονται.

Ασυμβίβαστου σίγουρα δεν τίθεται θέμα, αφού ξέρουμε τα μέλη. Η πενταμελής σύνθεση της επιτροπής γίνεται με καθορισμένο τρόπο, άρα είναι γνωστό ποιοι απαρτίζουν. Θέμα ασυμβίβαστου δεν υπάρχει. Απλώς εγώ κάνω αναφορά για το ποιοι απαρτίζουν την επιτροπή στη συγκεκριμένη περίπτωση που είχαμε μια διάκριση. Και το αφήνω εδώ».

Για το αν θα ασκηθεί έφεση: «Σε λιγότερο από 15 μέρες εάν οι πελάτες μου θέλουν να προχωρήσουμε την υπόθεση, θα ασκήσουμε έφεση».

Ακούστε αναλυτικά πιο κάτω όσα είπε:

Πηγή δηλώσεων και ηχητικού: 24sports.com.cy