Home TOP NEWS Με 16 ομάδες η Β’ Κατηγορία – Δύο διαθέσιμα εισιτήρια ανόδου

Με 16 ομάδες η Β’ Κατηγορία – Δύο διαθέσιμα εισιτήρια ανόδου

 


Αλλαγές στη Β’ Κατηγορία ανακοίνωσε η ΚΟΠ, που δημοσίευσε και την προκήρυξη του Πρωταθλήματος. Πλέον στη δεύτερη τη τάξει Κατηγορία του Ποδοσφαίρου στην Κύπρο θα συμμετέχουν 16 ομάδες, που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια ανόδου στα… μεγάλα σαλόνια. Επίσης, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη Γ’ Κατηγορία θα είναι τέσσερις. Ο τρόπος διεξαγωγής παραμένει ο ίδιος, με δύο γύρους και όλες τις ομάδες να αναμετρούνται μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, τα Μέλη της ΚΟΠ που μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας είναι τα εξής: Αγία Νάπα, ΑΕΖ, Ακρίτας Χλώρακας, Αναγέννηση Δερύνειας, Άρης Λεμεσού, ΑΣΙΛ Λύσης, Διγενής Ορόκλινης, Ε.Ν. ΘΟΙ Κάτω Λακατάμιας, Εθνικός Άχνας, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, ΜΕΑΠ Πέρα Χωρίου Νήσου, Οθέλλος Αθηαίνου, Ολυμπιακός Λευκωσίας, Ομόνοια Αραδίππου, Ονήσιλος Σωτήρας 2014 και ΠΑΕΕΚ Κερύνειας.

Δύο διαθέσιμα εισιτήρια ανόδου στην Α’ Κατηγορία λοιπόν και αναμένεται συναρπαστικό Πρωτάθλημα. Φαβορί λόγο ονόματος υπάρχουν, όμως όταν στηθούν τα ρόστερ θα ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση, ενώ στο γήπεδο ασφαλώς θα κριθούν όλα. Η δράση θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 1012 Μαΐου 2019.

Να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε όπως στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας τα Σωματεία να δικαιούνται και δύο ξένους ποδοσφαιριστές μέσα στα πλαίσια των συμβολαίων που δικαιούνται. Δηλαδή η Β’ Κατηγορία σήμερα δικαιούται έξι συμβόλαια ποδοσφαιριστών άνω των 22 ετών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους δεν ήταν γραμμένοι στο μητρώο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ, αλλά να προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτή την αλλαγή θα δικαιούνται μέσα στους έξι ποδοσφαιριστές να υπάρχουν και δύο που δεν προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.