Home TOP NEWS Μένει να βρεθούν τα άτομα και η φιλοσοφία

Μένει να βρεθούν τα άτομα και η φιλοσοφία

 


Χαιρετίζουμε την αύξηση του μπάτζετ που αφορά την ακαδημία της ομάδας μας, με το ποσό να ανεβαίνει αισθητά σε σύγκριση με πέρσι. Αυτό που μένει είναι να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα που θα δημιουργήσουν το πλάνο και τη φιλοσοφία της ακαδημίας του τριφυλλιού.

Ο γράφων έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές για τη σημασία της ακαδημίας σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τα φυτώρια πρέπει να λειτουργούν ως σχολεία, που θα παράγουν πρώτα από όλα ανθρώπους και μετά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα διακατέχονται από πνευματικές και σωματικές ικανότητες. Μέσα από την πράσινη ακαδημία, πρέπει να βγαίνουν ποδοσφαιριστές που αναπτύσσουν τις αξίες και τα ιδανικά του Α.Σ.Ο.Λ και με αυτά να πορεύονται για όλη τους την καριέρα.

Η μετάβαση δε από την ακαδημία προς την πρώτη ομάδα πρέπει να γίνεται μεθοδευμένα βάσει ενός πλάνου και όχι λόγω έκτακτης ανάγκης. Οι νεαροί πρέπει πρώτα να ετοιμαστούν, σωματικά και ψυχολογικά, και μετά να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Αυτονόητο πρέπει να θεωρείται το κέρδος, είτε οικονομικό είτε άλλο, του να διαθέτεις ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά και αγγίζουν όλα τα μήκη και πλάτη του οικοδομήματος.

Όλα τα πιο πάνω αναμένουμε ότι θα κάνουν πράξη αυτοί που θα προσληφθούν, περνώντας παράλληλα και τη δική τους φιλοσοφία στην πράσινη ακαδημία.