Home TOP NEWS Δεδομένη η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υποστήριξη

Δεδομένη η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και υποστήριξη

 


Μια από τις πιο κλισέ ατάκες στο ποδόσφαιρο, «το γήπεδο είναι ο καθρέφτης». Αυτό ισχύει και για τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως και κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, από το γήπεδο περνάει η ψυχολογία, εκεί μετρούνται οι επιτυχίες. Ωστόσο, υπάρχουν κεφάλαια, για τα οποία ήδη στους “πράσινους” έχουν επενδύσει και η αλλαγή προς το καλύτερο είναι δεδομένη. Αυτά αφορούν, το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές και την υποστήριξη της ομάδας.

Ήδη έχει μεγαλώσει αισθητά ο αριθμός του υπαλληλικού προσωπικού. Τόσο σε επαγγελματικές θέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο, όσο και της ποδοσφαιρικής ομάδας και της ακαδημίας. Αυτό εφόσον προσλήφθηκαν σωστά καταρτισμένα πρόσωπα (και αυτοί κρίνονται άλλωστε) σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη εξειδίκευση και περισσότερο επαγγελματισμό. Ασφαλώς και ο κάθε επαγγελματίας θα αξιολογείται και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, όμως η απόφαση για αύξηση του αριθμού των ατόμων που εργοδούνται, σημαίνει πως στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα της σωστής επαγγελματικής δομής.

Σε υποδομές, ήδη οι αλλαγές έχουν δημοσιοποιηθεί. Τα πρώτα έργα στο “Ηλίας Πούλλος” υλοποιήθηκαν, με σημαντικές αλλαγές στο εξωτερικό και εσωτερικό των εγκαταστάσεων.  Θα ακολουθήσουν πολύ μεγαλύτερα έργα, με στόχο να καταστήσουν το προπονητικό κέντρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ υπερσύγχρονο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως πένδυση γίνεται και στις εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που θα χρησιμοποιεί η Ακαδημία. Μάλιστα λέγεται πως μέρος του εξοπλισμού θα προκαλέσει αίσθηση, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που Ακαδημία στην Κύπρο θα τον χρησιμοποιεί.

Τέλος, αφήσαμε το κομμάτι της υποστήριξης, ένα θέμα το οποίο έχουμε θίξει τα τελευταία χρόνια δεκάδες φορές. Η ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει πλέον υψηλού επιπέδου υποστήριξη (ιατρική/επιστημονική/διατροφική και άλλη), που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της. Επιπλέον, είναι δεδομένη η πρόθεση της ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο για συνεχή αναβάθμιση, εκεί και όπου κριθεί από τους αρμοδίους ως απαραίτητο.

Όλα τα πιο πάνω μπορεί να μην… παίζουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως επιτυχίες στο ποδόσφαιρο και πρόοδος δεν έρχονται, εάν δεν υπάρχουν όλα αυτά. Τονίζουμε ξανά βέβαια πως η ψυχολογία περνάει από το γήπεδο, οπότε ελπίζουμε οι επιλογές του Γκόμεθ να τον δικαιώσουν, για να μην παραγνωριστούν μοιραία και τα υπόλοιπα.