Home TOP NEWS «Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα!»

«Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα!»

 


Ο Ραν Μπεν Σιμόν… απαντά σε όλους όσοι αμφισβητούν τις δυνατότητες του Γιάννη Κουσουλου.

Του Ανδρέα Βιολάρη / 24sports.com.cy

«Είναι πολλά τα λεφτά για τον Κούσουλο», «η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε μεγάλο ρίσκο», «άλλο Σαλαμίνα, άλλο ΟΜΟΝΟΙΑ». Αυτά ήταν μερικά από τα πρωινά γραπτά μηνύματα ακροατών του ΣΠΟΡ FM 95.0 αναφορικά με τη μεταγραφή του Γιάννη Κούσουλου στο «τριφύλλι».

Σαφώς και τα 210 – 220 χιλιάδες ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό, ειδικά για μα ομάδα η οποία ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Και ναι, υπάρχει και ρίσκο. Όπως βαθμός ρίσκου συνοδεύει κάθε μεταγραφή, είτε ο ποδοσφαιριστής ονομάζεται Κούσουλος, είτε Ενρίκεζ, Λόε ή Γκαφούρ.

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα χρήματα και τα.. ρίσκα και να θυμηθούμε τι πρόλαβε να κάνει ο Γιάννης Κούσουλος, πριν ακόμα συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του. Σε ηλικία 17 ετών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο κυπριακό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος για μερικά… δευτερόλεπτα στο Σαλαμίνα- Άρης.

Μία εβδομάδα αργότερα έπαιξε για 10 λεπτά, για να ακολουθήσουν τρία σερί 90λεπτα με την ερυθρόλευκη φανέλα! Πριν κλείσει τα 18 χρόνια κατέγραψε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και είχε περίπου άλλες τόσες στην επόμενη σεζόν. Από τη περίοδο 2014/15 και σε ηλικία 19 ετών, έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος και πολύ σύντομα και αρχηγός της Νέας Σαλαμίνας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο (τέσσερα χρόνια και μία μέρα μετά το επίσημο ντεμπούτο του) συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έγινε ο νεαρότερος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε τριπλάσιο αριθμό αγώνων, μετά τον Δημήτρη Χριστοφή!

Πέραν από τους αριθμούς και τις εμφανίσεις του Κούσουλου με τη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του στις μικρές Εθνικές ομάδες. Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της εθνικής Ελπίδων, όπου ξεχώρισε με την παρουσία του και ήταν χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Άλλο Ελπίδες και άλλο… άνδρες, θα πείτε. Και δεν θα έχετε άδικο. Το δείγμα του διεθνούς αμυντικού σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών είναι πολύ μικρό. Για την ακρίβεια ο Κούσουλος αγωνίστηκε μόλις μία φορά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο φιλικό με το Μαυροβούνιο (0-0). Ο Ραν Μπεν Σιμόν, όμως, γνώριζε πολύ καλά τον παίκτη αφού τον παρακολούθησε αρκετές φορές σε παιχνίδια της Νέας Σαλαμίνας και της Εθνικής Ελπίδων. Μετά την πρώτη κλήση, τις πρώτες προπονήσεις και το ντεμπούτο του με την Εθνική μας ομάδα, ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής σιγουρεύτηκε για τις δυνατότητες του νεαρού αμυντικού.

«Ο Γιάννης δεν βγαίνει από την ενδεκάδα!», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ισραηλινού και η οποία – ως ένα βαθμό – αποτελεί και την απάντηση σε όλους όσοι αμφισβητούν την αξία του Κούσουλου ή την ορθότητα της μεταγραφής του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πλέον, αυτό που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο ο 22χρονος διεθνής αμυντικός θα καταφέρει να ανταποκριθεί και στο πιο ψηλό επίπεδο και σε μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερη πίεση και απαιτήσεις.

Όσον αφορά τα σχόλια ή τα μουρμουρητά για τα 200+ χιλιάρικα που θα πληρώσουν οι «πράσινοι» στη Νέα Σαλαμίνα, ανεξάρτητα αν κάποιοι θεωρούν ότι είναι πολλά ή όχι, αποτελεί την απόδειξη ότι κάτι αλλάζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και πως ο σύλλογος της Λευκωσίας αφήνει πίσω του τα πολύ δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν, χωρίς φυσικά αυτό να προεξοφλεί την επιτυχία.