Home TOP NEWS Ευελιξία στο σχηματισμό

Ευελιξία στο σχηματισμό

 


Τρία φιλικά έχει δώσει μέχρι στιγμής η ΟΜΟΝΟΙΑ, σε μια περίοδο που η ομάδα διανύει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο προπονητής του τριφυλλιού, Κάρλος Ολίβα, έχει πειραματιστεί αρκετά μέχρι στιγμής, σύνηθες φαινόμενο για ένα οικοδόμημα που άλλαξε σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ισπανός κόουτς έχει δοκιμάσει μέχρι στιγμής τέσσερα συστήματα στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Συγκεκριμένα, ο Ολίβα δοκίμασε το κλασικό 4-4-2, το γνωστό για την ΟΜΟΝΟΙΑ 4-2-3-1, ενώ είδαμε την ομάδα να παρατάσσεται με 3 αμυντικούς με 3-5-2 και 3-4-3. Ενδεχομένως να μην δούμε όλους τους πιο πάνω σχηματισμούς στην νέα σεζόν, ωστόσο ο προπονητής της ομάδας μας δείχνει να θέλει ευελιξία και επιλογές, όσο αφορά το σύστημα που θα εφαρμόζει το τριφύλλι.

Εξυπακούεται βέβαια ότι, ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να γνωρίζει το ρόλο του μέσα στο παιχνίδι και να προσαρμόζεται στις τυχόν αλλαγές του συστήματος που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Γι’ αυτό άλλωστε γίνονται και τόσα πειράματα στην Οπαλενίτσα της Πολωνίας…