Home TOP NEWS Παρουσιάστηκε η Κάρτα Φιλάθλου και τίθεται σε εφαρμογή

Παρουσιάστηκε η Κάρτα Φιλάθλου και τίθεται σε εφαρμογή

 


Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσιάστηκε η Κάρτα Φιλάθλου, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία εγγραφής. Πιο κάτω ενημέρωση από την ιστοσελίδα goal.philenews.com που κάλυψε την διάσκεψη:

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού παρουσίασε την εφαρμογή του Μητρώου Κατόχων Κάρτας Φιλάθλου, στα πλαίσια συμμόρφωσης με τα άρθρα 39Α και 39Β του νόμου περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους του 2008 (48 (Ι)/2008). Το μέτρο αυτό θα τεθεί επίσημα σε εφαρμογή με την έναρξη του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος 2018-2019, στις 25 Αυγούστου 2018 και η εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλου θα αρχίσει στις 26 Ιουλίου 2018 και ο κόσμος θα μπορεί να κάνει την εγγραφή μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε συμμαχία έτσι ώστε τα γήπεδα μας να είναι πιο ασφαλή. Ένας από τους κυριότερους στόχους μας ήταν να κάνουμε την πρόσβαση στον αθλητισμό πιο ασφαλή. Φέτος θα εφαρμοστεί το μητρώο φιλάθλου. Γνωρίζουμε ότι στην αρχή θα υπάρχουν προβλήματα. Δεν θέλουμε τα γήπεδα εκκλησίες αλλά ούτε και πεδία μαχών. Από το 2018-2019 εφαρμόζουμε το μητρώο φιλάθλου. Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με όποιον οργανωμένο σύνολο. Το μητρώο θα φυλάγεται μόνο από τον ΚΟΑ και τον λειτουργό».

Ακολούθως, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Λειτουργός του Οργανισμός Κώστας Σολωμού, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση του Μητρώου: «Στο μητρώο θα υπάρχει κατάλογος όλων των κατόχων της κάρτας φιλάθλου, ένας κατάλογος καταδικασθέντων προσώπων για αδικήματα περί βίας, ένας κατάλογος επικίνδυνων οπαδών που καταδικάστηκαν στο δικαστήριο. Σε κάθε αγώνα θα πρέπει το κάθε πρόσωπο να έχει και να επιδεικνύει όποτε του ζητηθεί τόσο το εισιτήριο όσο και την κάρτα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν θέλουμε την ανωνυμία αλλά να έχουμε κάποια στοιχεία ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε τον αγώνα. Ο κάθε αιτητής θα μπορεί να καταχωρήσει τα στοιχεία του στο theasis.cy.net/koa/ ή σε κάποιο κέντρο εγγραφής. Αφού καταχωρηθούν τα στοιχεία διαδικτυακά, στη συνέχεια ο κάθε αιτητής θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ένα από τα κέντρα εγγραφής για εξακρίβωση στοιχείων και ενεργοποίηση της κάρτας. Η ηλεκτρονική κάρτα θα κοστίζει 1 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμεί πλαστική κάρτα τότε το κόστος θα είναι στα 3 ευρώ».

Θα υπάρχουν δύο τρόποι για εγγραφή είτε διαδικτυακά είτε από τα κέντρα εξυπηρέτησης, τα οποία είναι: Στάδιο ΓΣΠ, «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», Τσίρειο, ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ, «Αμμόχωστος», «Αντώνης Παπαδόπουλος», «Στέλιος Κυριακίδης», «Τάσος Μάρκου». Τα κέντρα θα λειτουργούν από τις 26/7 μέχρι και τις 31/8. Δευτέρα με Παρασκευή στις 09:00 – 15:00 και 16:00 – 20:00, Σάββατο 09:00 – 14:00. Μετά τις 31 Αυγούστου τα κέντρα εγγραφής θα λειτουργούν μόνο στα γήπεδα την ώρα του αγώνα. Μια εκχώρηση στο μητρώο μπορεί να πάρει μόνο ένα εισιτήριο. Παιδιά κάτω των 14 δεν χρειάζονται να κάνουν εγγραφή εκτός και αν το θέλουν.

Με το τέλος των δηλώσεων ακολούθησε επίδειξη του τρόπου έκδοσης της Κάρτας Φιλάθλου, με τον πρόεδρο του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη να βγάζει τη δική του.

Η ενημέρωση από τον ΚΟΑ:

Νέα Εποχή στα Γήπεδα μας
το Μητρώο Φιλάθλου

Το Μητρώο Φιλάθλου, χαρακτηρίζεται ως Νέα εποχή στα Γήπεδα, για ασφαλή πρόσβαση στη χαρά του θεάματος. Αυτό το χαρακτηριστικό στοιχείο τόνισε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, κατά την παρουσίαση της εφαρμογής του Μητρώου Φιλάθλου, καλώντας παράλληλα τους φιλάθλους, τους φίλους του αθλητισμού, να διεκδικήσουμε μαζί τα δικαιώματα για ασφαλή απόλαυση της χαράς που προσφέρει ο αθλητισμός.

Η παρουσίαση έγινε σε δημοσιογραφική διάσκεψη τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2013 στον ΚΟΑ για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου για το νέο αυτό θεσμό, ο οποίος θα βοηθήσει τα μέγιστα για την αναβάθμιση της ποιότητας του αθλητισμού μας. Και επίσης είναι στα πλαίσια συμμόρφωσης με τα άρθρα 39Α και 39Β του νόμου περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους του 2008 (48 (Ι)/2008).

Το Μητρώο Φιλάθλου θα τεθεί επίσημα σε εφαρμογή με την έναρξη του Παγκύπριου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος 2018-2019, στις 25 Αυγούστου 2018 και η εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλου θα αρχίσει στις 25 Ιουλίου 2018.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ αναφερόμενος στην πολιτική για το Μητρώο Φιλάθλου, είπε τα εξής: «Ένας από τους κυριότερους στόχους τόσο εμένα όσο και των συνεργατών μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν να καταστήσουμε την πρόσβαση στον αθλητισμό όσο το δυνατόν πιο εύκολη, πιο προσιτή και πιο ασφαλή για όλους τους πολίτες της Κύπρου. Μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το 2014, των σχετικών τροποποιήσεων στον, «Περί της πρόληψης και καταστολής της βίας στους Αθλητικούς Χώρους, Νόμων του 2008 έως 2012» ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού έχει πλέον και τη Νομική υποχρέωση να προχωρήσει στην εφαρμογή της σχετικής Νομοθεσίας».

Στη συνέχεια ο κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης τόνισε: «Ο Αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και εμείς ως η Ανώτατη Αθλητική Αρχή της Κύπρου οφείλουμε να το προσφέρουμε αλλά και να τον διαφυλάξουμε ως τέτοιο. Η πολιτεία αποφάσισε ότι η κοινωνία και οι πολίτες δικαιούνται ασφαλή γήπεδα. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα γήπεδα εκκλησίες αλλά ούτε και να είναι πεδία μαχών. Το δικαίωμα του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου. Και επειδή όλοι έχουμε δικαίωμα ασφαλούς συμμετοχής στην χαρά του αθλητισμού, από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 εφαρμόζουμε ακόμα ένα μέτρο για να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους που μας την χαλούν».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε: «Το μητρώο φιλάθλου είναι ακόμα ένας σύμμαχος στην προσπάθεια καταπολέμησης απαράδεκτων και παράνομων συμπεριφορών που θέτουν σε κίνδυνο τα σπουδαία κοινωνικά ευεργετήματα του αθλητισμού. Γνωρίζουμε και σεβόμαστε τις ανησυχίες κάποιων για την κάρτα φιλάθλου. Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με όποιο οργανωμένο σύνολο θα ήθελε να το συζητήσουμε παρόλο που δεν θεωρώ ότι υπάρχει πλέον κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχούμε. Η διαδικασία φύλαξης των προσωπικών μας δεδομένων είναι διασφαλισμένη εφόσον το μητρώο θα φυλάγεται μόνο από τον ΚΟΑ με πρόσβαση μόνο από τον εξουσιοδοτημένο λειτουργό, τον Πρόεδρο και την Γενική Διευθύντρια. Η κάθε πρόσβαση είναι ελεγχόμενη και δεν επιτρέπεται χωρίς νόμιμη αιτία και λόγο».

Η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη, στο χαιρετισμό της κατά την παρουσίαση τόνισε πως η εφαρμογή του Μητρώου Φιλάθλου έχει ως αποκλειστικό στόχο την καταστολή της βίας και της παραβατικότητας.. Την εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των φιλάθλων, τη βελτίωση της αθλητικής εμπειρίας και της ποιότητας του αθλητισμού μας. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι γιορτή!!!. Πρέπει να είναι χαρά!!!. Πρέπει να είναι ένα απολαυστικό θέαμα που προσφέρει διασκέδαση για όλους. Θέλουμε να φέρουμε στα Κυπριακά Γήπεδα τη Ζωή, τον Παλμό και το χρώμα που του έλειπε. Και το Μητρώο Φιλάθλου πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί αξίζουμε όλοι μας ένα καλύτερο αθλητισμό και για να τον αποκτήσουμε είναι απαραίτητη η συνέργεια όλων μας».

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ – ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

Ο Υπεύθυνος Λειτουργός του ΚΟΑ Δρ. Κώστας Σολωμού παρουσίασε τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες για το Μητρώο Φιλάθλου, τονίζοντας ότι με την έναρξη του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας 2018-2019 θα εφαρμοστεί .

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε αυτή την νέα εποχή για τον αθλητισμό, θα πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Φιλάθλου το οποίο ισχύει για όλους τους αγώνες πρωταθλήματος Ομαδικών Αθλημάτων Α’ κατηγορίας, (Ποδόσφαιρο, Ποδόσφαιρο Σάλς,Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση).

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, (www.cyprussports.org) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης, (22860990) το οποίο θα λειτουργεί από τις 25/7 μέχρι και τις 31/8 ως εξής:

Δευτέρα – Πέμπτη: 08:00 – 17:00
Παρασκευή : 08:00 – 16:00

Κέντρα Εγγραφής στο Μητρώο Φιλάθλων:
Λευκωσία:
1. Στάδιο ΓΣΠ
2. ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”
Λεμεσός:
Τσίρειο Στάδιο
Λάρνακα:
1. Στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ
2.Στάδιο “ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ”
3. Στάδιο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”
Πάφος:
ΣΤΑΔΙΟ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ” (ΠΑΦΙΑΚΟ)
Παραλίμνι:
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ”
Μέρες και ώρες Λειτουργίας:
Τα Κέντρα θα λειτουργούν από τις 26/7/2018 μέχρι τις 31/8/2018 τις πιο κάτω μέρες και ώρες:
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 15:00 και 16:00-20:00
Σάββατο: 09:00 – 14:00
Τρίτη 14 Αυγούστου: 09:00 – 15:00
*Τα Κέντρα θα είναι κλειστά στις 15 και 16 Αυγούστου 2018 καθώς και τις Κυριακές.
Μετά τις πιο πάνω ημερομηνίες, τα Κέντρα θα λειτουργούν μόνο τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες Α’ Κατηγορίας και μόνο στα στάδια που πραγματοποιούνται αυτοί.

Κόστος Εγγραφής:
1. Για ηλεκτρονική κάρτα το κόστος είναι ένα (1) Ευρώ και μπορεί να εκδοθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://theasis.cy.net/koa/
Σημειώνεται ότι μετά την ηλεκτρονική εγγραφή ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ένα από τα Κέντρα Εγγραφής για εξακρίβωση στοιχείων και ενεργοποίηση της κάρτας.

2. Για έκδοση πλαστικής κάρτας το κόστος είναι τρία (3) Ευρώ.
Σημειώνεται ότι με την έκδοση πλαστικής κάρτας ο δικαιούχος θα την παραλαμβάνει και ηλεκτρονικά.

Τέλος ο Υπεύθυνος της εταιρείας Hellenic Technical κ. Δημήτρης Νικολάου, εξήγησε τις λεπτομέρειες για την εγγραφή στο Μητρώο και την έκδοση της Κάρτας Φιλάθλου.