Home TOP NEWS Τι είδαμε στο πρώτο φιλικό

Τι είδαμε στο πρώτο φιλικό

 


Θα πούμε καταρχάς το αυτονόητο, ένα φιλικό είναι και τίποτα περισσότερο. Συμπεράσματα από το πρώτο ματς και μάλιστα τέτοιου χαρακτήρα, δεν μπορούν να εξαχθούν και θα ήταν αφελές να γίνει κάτι τέτοιο. Πιο κάτω είναι απλά κάποιες παρατηρήσεις, ούτε κριτική, ούτε δεδομένα. Ενδεχομένως ο Ολίβα να έδειξε προθέσεις, ενδεχομένως απλά να είναι το πρώτο από πολλά πειράματα.

Με 4-2-3-1

Σε όλη τη διάρκεια του ματς η ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνιζόταν με 4-2-3-1. Στον άξονα ο ένας ήταν καθαρό αμυντικό χαφ, ο δεύτερος είχε σύνθετο ρόλο και ο τρίτος ήταν επιτελικός. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν άλλαξε σε κανένα σημείο το σχήμα, οπότε δεν έπαιξε ποτέ με 2 επιθετικούς.

Προσπάθεια να έχει κατοχή

Στατιστικά δεν είχαμε, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ φάνηκε να θέλει να έχει τη μπάλα στα πόδια παρά να περιμένει την αντίπαλο. Ήθελε δηλαδή να κάνει η ίδια παιχνίδι, να γίνει δημιουργική παρά να κτυπήσει στην κόντρα. Ίσως βέβαια αυτό να αλλάζει ανάλογα με τον αντίπαλο.

Σε κανένα σημείο μαζί Ενρίκες και Λοέ

Εδώ και μέρες όλοι μιλάνε για τους δίδυμους πύργους των χαφ. Ενρίκες και Λοέ όμως δεν έπαιξαν σε κανένα σημείο του ματς μαζί, ο πρώτος αντικατέστησε το δεύτερο, ενώ βασικός σε όλο το 90λεπτο ήταν πλάι τους ο Άλεξ Σοάρες, ένας παίκτης δηλαδή κοντύτερος, αλλά πιο ευκίνητος και δημιουργικός.