Home TOP NEWS Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης κάρτας φιλάθλου

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης κάρτας φιλάθλου

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο φιλάθλων, για όσους θέλουν να βρίσκονται στα γήπεδα με τη νέα σεζόν. Πλέον, όποιος θέλει να εισέλθει εντός γηπέδου, θα πρέπει να έχει κάρτα φιλάθλου και να την προσκομίζει στις εισόδους. Σήμερα, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ για να προχωρήσει με την εν λόγω διαδικασία, που ξεκίνησε χθες από το Τσίρειο στάδιο.

Πιο κάτω σχετικές πληροφορίες:

Την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφής στο Μητρώο Φιλάθλου στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό, παρακολούθησε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης, μαζί με το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στέλιο Στυλιανού και τη Γενική Διευθύντρια Δρ. Μάιρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη. Παρόντες ήταν επίσης ο Υπεύθυνος Λειτουργός του ΚΟΑ Δρ. Κώστας Σολωμού και ο Πρόεδρος του ΓΣΟ κ. Άκης Λάμπρου.

Η διαδικασία για απόκτηση κάρτας φιλάθλου προχωρά ήδη με ταχείς ρυθμούς και είναι ιδιαίτερα απλή. Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί κάποιος να γραφτεί και ηλεκτρονικά, από το σπίτι του μέσω διαδικτύου.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ σε δηλώσεις του κάλεσε τον φίλαθλο κόσμο να κάνει έγκαιρα την εγγραφή του στο Μητρώο Φιλάθλου για να μπορεί να παρακολουθήσει τους αγώνες, ενώ για την όλη διαδικασία που ακολουθείται, τόνισε τα εξής: «Θεωρούμε ότι σήμερα κάναμε ακόμη ένα βήμα για μια ιστορική αλλαγή που γίνεται στα Κυπριακά γήπεδα. Ξεκινούμε από τη Λεμεσό και από το Τσίρειο, για να εφαρμόσουμε ακόμη ένα μέτρο στον αγώνα κατά της βίας στους αθλητικούς χώρους. Οι αθλητικοί χώροι, είναι χώροι χαράς και όχι πεδίο μάχης. Κανένας δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει αγώνα, εάν δεν έχει γραφτεί στο Μητρώο Φιλάθλου».

Ο κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι οι αρμόδιοι Φορείς, κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια, έτσι ώστε να μπορέσει όλος ο κόσμος να αποκτήσει κάρτα φιλάθλου πριν την πρώτη αγωνιστική της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018 – 2019. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία, αποφασίστηκε όπως από την 1η Αυγούστου, η ηλεκτρονική καταχώρηση να ολοκληρώνεται από τον αιτούμενο χωρίς να χρειάζεται να γίνεται ενεργοποίηση από τα Κέντρα Εγγραφής. Ως εκ τούτου θα μπορεί κάποιος από το σπίτι του να καταχωρήσει όλα τα στοιχεία του, μια φωτογραφία και ένα αντίγραφο της ταυτότητα του. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι Λειτουργοί θα μπορούν να επιβεβαιώσουν και να ενεργοποιήσουν την κάρτα. Ωστόσο για να δοθεί και εναλλακτική επιλογή δημιουργήθηκαν και τα Κέντρα Εγγραφής.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε: «Η Πολιτεία, όλοι μαζί αποφασίσαμε ότι θέλουμε ασφαλή γήπεδα. Και αυτό είναι ακόμη ένα μέτρο για την καταπολέμηση της βίας. Αυτοί που σκέπτονται να παρανομήσουν, εισηγούμαι να μην έρθουν στα γήπεδα».

Για τις μέχρι τώρα αιτήσεις ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι από την ημέρα που λειτούργησε το ηλεκτρονικά το σύστημα έχουν γίνει χίλιες αιτήσεις και τώρα με την απλοποίηση της διαδικασία μέσω διαδικτύου, όσοι πραγματικά θέλουν θα μπορούν να εγγραφούν έγκαιρα.

Κέντρα Εγγραφής στο Μητρώο Φιλάθλου:

  • Λευκωσία: (Από 26 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου)
    1. Στάδιο ΓΣΠ
    2. ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”
  • Λεμεσός: (Από 25 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου)
    Τσίρειο Στάδιο
  • Λάρνακα: (Από 27 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου)
    1. Στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ
    2.Στάδιο “ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ”
    3. Στάδιο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”
  • Πάφος: (Από 27 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου)
    ΣΤΑΔΙΟ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ” (ΠΑΦΙΑΚΟ)
  • Παραλίμνι: (Από 27 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου)
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Ώρες λειτουργίας:

  • Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 15:00 & 16:00-20:00
  • Σάββατο: 09:00 – 14:00
  • Τρίτη 14 Αυγούστου: 09:00 – 15:00.
  • Τα Κέντρα θα είναι κλειστά στις 15 και 16 Αυγούστου 2018 καθώς και τις Κυριακές.
  • Από το Σεπτέμβρη τα Κέντρα θα λειτουργούν μόνο τις ημέρες που διεξάγονται αγώνες Α’ Κατηγορίας και μόνο στα στάδια που πραγματοποιούνται οι αγώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, (www.cyprussports.org & https://theasis.cy.net/koa
  • Στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης (22860990), το οποίο θα λειτουργεί από τις 25/7 μέχρι και τις 31/8 ως εξής: Δευτέρα – Πέμπτη: 08:00-17:00 & Παρασκευή: 08:00-16:00.

Κόστος Εγγραφής:

  • Για ηλεκτρονική κάρτα το κόστος είναι ένα (1) Ευρώ και μπορεί να εκδοθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://theasis.cy.net/koa/
    Σημειώνεται ότι μετά την ηλεκτρονική εγγραφή ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να παρουσιαστεί σε ένα από τα Κέντρα Εγγραφής για εξακρίβωση στοιχείων και ενεργοποίηση της κάρτας.
  • Για έκδοση πλαστικής κάρτας το κόστος είναι τρία (3) Ευρώ.
    Σημειώνεται ότι με την έκδοση πλαστικής κάρτας ο δικαιούχος θα την παραλαμβάνει και ηλεκτρονικά.

Σημερινές φωτογραφίες από το ΓΣΠ: