Home SPORTS NEWS «Ο σεντερμπάκ του μέλλοντος» που πάλεψαν Παρί και Μπάρτσα για να τον...

«Ο σεντερμπάκ του μέλλοντος» που πάλεψαν Παρί και Μπάρτσα για να τον αποκτήσουν


Ο 21χρονος Γερμανός, Τίλο Κέρερ υποχρέωσε τους Παριζιάνους να φτάσουν στα 37 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον σέντερ μπακ του μέλλοντος…

Είναι λες και ορυχεία του Γκελζενκίρχεν βγάζουν διαρκώς ακατέργαστα διαμάντια. Ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί και η τελευταία εξαγωγή της Σάλκε, ο Τίλο Κέρερ. Ισως να τον έχουν ακούσει οι πολύ φανατικοί με την Μπουντεσλίγκα, αλλά οι υπόλοιποι αγνοούν την ύπαρξή του. Τώρα όμως αναγκαστικά θα τον μάθουν. Θα τους αναγκάσει εκείνος δηλαδή. Οπως συνέβη σε πρώτη φάση με την Μπαρτσελόνα και την Παρί. Τις έβαλε να μονομαχήσουν για χάρη του και τελικά την περασμένη Κυριακή κατέληξε στο Παρίσι, μια ο Τόμας Τούχελ πίεσε πολύ για να τον πάρουν και το club αποφάσισε να πληρώσει τα 37 εκατ. ευρώ που αξίωσαν οι Βασιλικοί Μπλε. Τώρα απομένει να παίξει και να δούμε εάν άξιζε ένα τόσο μεγάλο ποσό…

Ο Ερίκ Αμπιντάλ πάντως θεώρησε ότι το ποσό ήταν αντιπροσωπευτικό του ταλέντου του, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν ήθελα να δώσει τόσα πολλά και άφησε την Παρί να υπερισχύσει. Ο Κέρερ θεωρείται λοιπόν τρομερά ανερχόμενος, αλλά στη Σάλκε τελευταία άρχισε να παίζει. Το περίεργο είναι ότι και στο EURO U-21 του 2017 όπου η Εθνική Γερμανίας έφτασε στην κορυφή, εκείνος δεν ήταν βασικός, κάτι που όμως φέτος έχει αλλάξει και στην πορεία προς την επόμενη διοργάνωση, του έχουν δώσει το περιβραχιόνιο, ενώ έχει περάσει απ’ όλα τα εθνικά κλιμάκια.

Το ντεμπούτο του με τη Σάλκε το έκανε τον Φεβρουάριο του 2016 και ήταν τυχερός επειδή έτυχε την ίδια στιγμή να είναι τιμωρημένοι οι Χέβεντες, Νάλντο κι έτσι πήρε την πρώτη ευκαιρία του και τα πήγε εξαιρετικά. Ωστόσο, εκεί όπου ακούστηκε δυνατά το όνομά του, ήταν στο 150ό ντέρμπι κόντρα στην Ντόρτμουντ τον Απρίλιο του 2017. Εκείνος έβαλε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) και έκανε τους οπαδούς της ομάδας του να φτιάξουν σύνθημα για χάρη του. Η απογείωση πάντως ήρθε όταν ανέλαβε τη Σάλκε ο Ντομένικο Τεντέσκο.

Ο 32χρονος προπονητής έριξε τον Κέλερ σε 27 αγώνες πρωταθλήματος και του έδειξε τεράστια εμπιστοσύνη στην πορεία προς την 2η θέση της Μπουντεσλίγκα. Ο 21χρονος σέντερ μπακ θεωρείται παιδί του θρυλικού προπονητή των ακαδημιών του club, Νόρμπερτ Ελγκερτ, ο οποίος έχει δημιουργήσει παικταράδες, μεταξύ αυτών και τους Χέβεντες, Νόιερ, Οζίλ, Ντράξλερ. Το φοβερό με την περίπτωσή του είναι ότι στη Σάλκε έχει παίξει σε οκτώ διαφορετικές θέσεις. Εχει βρεθεί μέχρι και αμυντικός μέσος ή εξτρέμ, απόδειξη ότι έχει πολυδιάστατο ταλέντο και το μόνο που απομένει πλέον είναι αυτό το διαμάντι να το κατεργαστεί σωστά ο Τούχελ στην Παρί.

Πηγή: gazzetta.gr