Home TOP NEWS Η καριέρα στην Ντεπορτίβο και ο «πόθος» της Εθνικής

Η καριέρα στην Ντεπορτίβο και ο «πόθος» της Εθνικής


Γνωρίστε, ξανά, ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας, τον Νταβίντ Ραμίρεζ.

Αναλυτικά:

Ο Νταβίντ Ραμίρεζ γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1993 στο Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα και αγωνίζεται ως επιθετικός αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Πέρασε σχεδόν όλη τη, μέχρι πρότινος, καριέρα του στην Ντεπορτίβο Σαπρίσα, ομάδα της χώρας του, προτού κλείσει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ξεκίνησε από τα 17 του χρόνια στις ακαδημίες της Σαπρίσα και στα 20 του (το 2013) έγινε μέλος της πρώτης ομάδας. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολο να βρει θέση στην ομάδα λόγω και του νεαρού της ηλικίας του. Έτσι, το 2015, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός στην γαλλική Εβιάν, για ένα χρόνο. Εκεί, δεν πήρε τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής, αφού μέτρησε μόνο 8 παρουσίες με τη γαλλική ομάδα.

Την επόμενη περίοδο, η πορτογαλική Μορεϊρένσε έκανε κίνηση απόκτησης του ποδοσφαιριστή, ενός έτους, υπό τη μορφή δανεισμού. Στο Πορτογαλικό Πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος τη σεζόν 2016-17, κατέγραψε 21 συμμετοχές (τις περισσότερες σαν αλλαγή) σκοράροντας δύο φορές.

Η επόμενη χρονιά, έμελλε να είναι η «δική» του χρονιά. Πιο πεισμωμένος από ποτέ κατάφερε να πάρει βασική θέση στην Σαπρίσα και να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας με την παρουσία του. Αγωνιζόμενος σε 46 αγώνες εκ των οποίων οι 36 στο αρχικό σχήμα, σκοράροντας μάλιστα 17 γκολ. Τον περασμένο Ιούλιο ήρθε η πρόταση από την ομάδα μας, τον ενδιέφερε η προοπτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έτσι ήρθε στην Κύπρο.

Ο Κοσταρικανός μετρά 19 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα σκοράροντας 4 γκολ. Ήταν στη προεπιλογή του προπονητή του για την αποστολή του Μουντιάλ όμως «κόπηκε» τελευταία στιγμή και δεν ακολούθησε τους συμπατριώτες του στα γήπεδα της Ρωσίας. Η παρουσία του στην Εθνική αποτελεί τον διακαή του πόθο αφού θέλει ξανά να αποτελεί μέλος της ομάδας.

Δείτε πιο κάτω highlight από την καριέρα του:

https://www.youtube.com/watch?v=KySyM-2E2yI