Home TOP NEWS Match Report: Εξαιρετική εμφάνιση, ανατροπή και νίκη για την Εθνική

Match Report: Εξαιρετική εμφάνιση, ανατροπή και νίκη για την Εθνική

 


Επιτέλους νίκη, συνδιασμένη με εξαιρετική εμφάνιση για την Εθνική μας στη δεύτερη αγωνιστική του UEFA Nations League. Σαφώς καλύτερη της Σλοβενίας κέρδισε με 2-1 μετά από ανατροπή του σκόρ μάλιστα.

Α’ Ημίχρονο

Η Εθνική Κύπρου μπήκε στον αγώνα με όρεξη και ζωντάνια. Ήταν σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο το αφεντικό του αγώνα και όλες οι γραμμές δούλευαν σωστά. Κυρίως ήταν άλλη ομάδα από τον προηγούμενο αγώνα. Υπήρχε φαντασία και διάθεση για επίθεση και ταυτόχρονα οι αμυντικοί μας ανέκοπταν κάθε ελπίδα της Σλοβενίας για δημιουργία φάσης. Η εθνική δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες. Ακόμα και όταν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι παίκτες της εθνικής μας βρήκαν τους τρόπους να ξυπνήσουν και να επαναφέρουν την ζωντάνια που χρειαζόνταν η ομάδα για να βγεί στην επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε χωρις η Κύπρος να κινδυνεύσει.

Β’ Ημίχρονο

Περίπου η ίδια εικόνα στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με την Κύπρο να πιέζει και να δημιουργεί τις προυποθέσεις για κάποιες ευκαιρίες. Σε μια αντεπίθεση και αντίθετα στον ρυθμό του αγώνα η Σλοβενία με όμορφη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-1 με τον Μπέριτς στο 54′. Μετά το γκολ η εθνική απορυθμίστηκε και η Σλοβενία βρήκε την ευκαιρία να αυξήσει κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες φάσεις. Στο 69′ μετά από έναν υπέροχο αλά Βραζιλία συνδιασμό της εθνικής ο Πιέρος Σωτηρίου πέτυχε με εξαιρετικό πλασέ το 1-1. Η Κύπρος συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις για γκολ μέχρι τις τελευταίες στιγμές του αγώνα, μέχρι που στο 89′ μετά από σέντρα γίνεται το αυτογκολ και η Κύπρος ανατρέπει το σκορ και πετυχαίνει το 2-1 από το κεφάλι του Σλοβένου Stojanovic Petar.

Συμπερασματικά

Αυτή την εθνική θέλουμε. Η Κύπρος είχε διάθεση και δημιουργία, είχαμε συνεχώς καλό ρυθμό, καλό passing game και όλες οι γραμμές λειτουργούσαν με σκοπό την επίθεση και το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο έλειψαν τα σωστά τελειώματα των φάσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο κάποια λάθη και κάποιες ολιγορίες στην άμυνα. Η συνολική εικόνα όμως είναι ότι η εθνική έχει ποιότητα και ταλέντο και αυτό φάνηκε σήμερα. Πολύ καλή η σημερινή εικόνα που συνδιάστηκε με νίκη που την άξιζε η ομάδα μας.