Home TOP NEWS Match Report: Ήττα στην πρεμιέρα του Nations League για την Εθνική

Match Report: Ήττα στην πρεμιέρα του Nations League για την Εθνική


Με ήττα και με απογοητευτική εμφάνιση έκανε ποδαρικό η Εθνική μας στην πρεμιέρα του UEFA Nations League. Σαφώς κατώτερη, μιας μέτριας απόψε Νορβηγίας, ηττήθηκε με 2-0.

Α’ Ημίχρονο

Η Εθνική Κύπρου μπήκε στον αγώνα με σαφή αμυντική διάθεση, όμως το παιχνίδι δεν της βγήκε. Στο 21΄ο Stefan Johansen με ωραία ενέργεια έγραψε το 1-0 απέναντι στον Urko Pardo. Η εθνική μας συνέχισε να αμύνεται και αντιμετώπισε δυσκολίες να κυκλοφορήσει την μπάλα αλλά και να δημιουργήσει ευκαιρίες ή να περάσει με άνεση το κέντρο. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου απο στημένη φάση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας μας ο Stefan Johansen διπλασίασε τα τέρματα του αλλά και της Νορβηγίας σημειώνοντας το 2-0 στο 42′. Στο γκολ υπάρχει σαφής ευθύνη του Pardo που ολιγώρησε. Μόνος διασωθείς στο πρώτο ημίχρονο, ο δικός μας Γιάννης Κούσουλος ο οποίος ανέκοψε πολλές επιθέσεις της Νορβηγίας και έδειχνε διάθεση και ενεργητικότητα.

Β’ Ημίχρονο

Βελτιωμένη η εμφάνιση της εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο όπου η ομάδα μας απέκτησε περισσότερη κατοχή και κατάφερε να μεταφέρει αρκετές φορές το παιχνίδι στο μισό της Νορβηγίας. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις και να κερδίσουμε κάποια κόρνερς αλλά χωρίς σημαντικά αποτελέσματα. Στο 67′ λεπτό ο Φώτης Παπουλής έχασε την ευκαιρία του αγώνα για την ομάδα μας μιας και σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Νορβηγίας στόχευσε σε αυτόν. Την ίδια τύχη είχε και η ευκαιρία με τον Παπουλή στο 80′. Το παιχνίδι κύλησε με αρκετό παιχνίδι κέντρου χωρίς ιδιαίτερες στιγμές και φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο θετική παρουσία είχαν οι Φ. Παπουλής και Π. Σωτηρίου. Αρνητική παρουσία ο Pardo που πραγματοποίησε ασταθείς παρεμβάσεις και τα λάθη του προκαλούσαν ανασφάλεια στην ομάδα.

Συμπερασματικά

Η Κύπρος στην πραγματικότητα σε κανένα σημείο του αγώνα δεν αποτέλεσε απειλή για την Νορβηγία και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει. Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό και εάν ο στόχος μας σε αυτή τη νέα διοργάνωση είναι να προσπαθήσουμε να σκοτώσουμε τα παιχνίδια με πλήρως αμυντική διάθεση μάλλον το μέλλον μας δεν προβλέπεται ευοίωνο… Η πιο επιθετική διάθεση της Κύπρου στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε ελπίδες ότι μπορούμε και καλύτερα.

Την Κυριακή 9/9 η Κύπρος φιλοξενεί την Σλοβενία για την 2η αγωνιστική της 3ης κατηγορίας του Nation League στο ΓΣΠ