Home TOP NEWS Η εμπειρία της La Liga, το «ξύλο» από τον Πέπε και η...

Η εμπειρία της La Liga, το «ξύλο» από τον Πέπε και η «δήλωση» του Μούτου


Γνωρίστε ξανά ένα από τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας, τον Χουάν Αλμπίν.

Αναλυτικά:

Ο Χουάν Αλμπίν γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1986 στο Σάλτο της Ουρουγουάης και αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από την Νασιονάλ της Ουρουγουάης και παρέμεινε εκεί μέχρι τα 20 του, καταγράφοντας 64 συμμετοχές και 24 γκολ.

Το 2006 πήρε μεταγραφή στην Χετάφε αποτελώντας μέχρι το 2011 ένα από τους πολυτιμότερους παίκτες της ισπανικής ομάδας. Στα πέντε χρόνια παρουσίας του, κατέγραψε 116 συμμετοχές πετυχαίνοντας 19 γκολ. Όσοι τον θυμούνται από τη θητεία του στη Χετάφε έχουν να λένε ότι στην Λα Λίγκα δεν έπαιξε απλώς, ξεχώρισε, διέπρεψε. Με την ταχύτητα και το εξαιρετικό αριστερό του, ήταν σταθερά στη λίστα με τους διακριθέντες σε μια περίοδο που η Χετάφε έκανε την μικρή επανάσταση της, αφού έφτασε να παίζει και Ευρώπη, ενώ παραδοσιακά είναι στη σκιά των συμπολίτισσων της Ρεάλ και Ατλέτικο.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβηκε στον αγώνα Χετάφε-Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω στο 2009. Συγκεκριμένα έπειτα από μια διεκδίκηση της μπάλας, ο Κασκέρο της Χετάφε έπεσε εντός της περιοχής της Ρεάλ, με τον Πέπε να τον κλωτσάει μετά μανίας. Στη συνέχεια έριξε και κάτι ψηλές στον Αλμπίν, που έτρεξε να υπερασπιστεί τον πεσμένο συμπαίκτη του. Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα και αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 10 αγωνιστικών.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο το εν λόγω περιστατικό:

Τον Ιούνιο του 2011, ο Αλμπίν «ανάγκασε» την Εσπανιόλ να πληρώσει 3 εκ. ευρώ στη Χετάφε για «χάρη» του. Αγωνίστηκε για δύο σεζόν στην καταλανική ομάδα χωρίς να έχει όμως αρκετό χρόνο συμμετοχής αφού κατέγραψε 13 συμμετοχές και πέτυχε 2 γκολ. Προτού ολοκληρωθεί μάλιστα το συμβόλαιο του, δόθηκε δανεικός τον Ιανουάριο του 2013 στην ομάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του, τη Νασιονάλ, μετρώντας μοναχά 8 παρουσίες.

Το Καλοκαίρι του ίδιου έτους, πήρε μεταγραφή στην Πετρολούλ Ρουμανίας βρίσκοντας ξανά τα πατήματα του αφού σε μια μόλις σεζόν κατέγραψε 37 συμμετοχές σκοράροντας 15 φορές.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του η μεξικάνικη Βερακρούζ παραμένοντας εκεί για τρεις χρονιές. Αγωνίστηκε σε 64 αγώνες και βρήκε δίχτυα 13 φορές. Ενδιάμεσα τον Ιανουάριο του 2017, δόθηκε δανεικός, για έξι μήνες, στη Δυναμό Βουκουρεστίου έχοντας μόνο 6 συμμετοχές και επιστρέφοντας ξανά πίσω στη μεξικάνικη ομάδα.

Το 2014, ο Άντριαν Μούτου, είχε δηλώσει για τον Αλμπίν ότι: «είναι ο καλύτερος ξένος που έπαιξε στην Ρουμανία». Υπερβολική σαν δήλωση; Σίγουρα! Δεν έγινε όμως από όποιον και όποιον, αλλά ένα από τους κορυφαίους Ρουμάνους ποδοσφαιριστές. Ο Μούτου με σπουδαία καριέρα μεταξύ άλλων σε Γιουβέντους, Τσέλσι και Φιορεντίνα, συνυπήρξε στα τελειώματα της καριέρας του στην Πετρολούλ με το νέο μαέστρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Χουάν Αλμπίν.

Ο Χουάν Αλμπίν, λοιπόν, θα κριθεί στο γήπεδο με βάση την απόδοση και όχι το βιογραφικό του. Ότι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Κύπρο, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Αν θα την κάνει, το ξέρει μόνο ο ίδιος και θα εξαρτηθεί από τα κίνητρα και την προσπάθεια του.

https://youtu.be/i9PF_FZaK6I