Home TOP NEWS Ο Κούμας για την κριτική που ασκείται – Η γραπτή του δήλωση

Ο Κούμας για την κριτική που ασκείται – Η γραπτή του δήλωση


Με γραπτή του δήλωση, που ανάρτησε η ΚΟΠ στην επίσημη ιστοσελίδα της, ο Γιώργος Κούμας κάνει αναφορά στην κριτική που δέχεται η Εθνική. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι η μηδενική κριτική, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά:

«Μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν τα ισοπεδωτικά σχόλια και η άσκηση μηδενιστικής κριτικής σε βάρος της Εθνικής ομάδας ανδρών, από διάφορες πλευρές, μετά την χθεσινοβραδινή ήττα με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας.

Ως ηγεσία της ΚΟΠ, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις εναντίον των διεθνών μας του προπονητή μας και γενικότερα της ομάδας. Ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση, κατά την οποία τόσο ο προπονητής όσο και ποδοσφαιριστές στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, δεν αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αλλά ούτε αναζήτησαν δικαιολογίες για την ήττα, έστω κι αν επρόκειτο για ένα δύσκολο αγώνα.

Πιστεύουμε στην Εθνική μας ομάδα, πιστεύουμε στο ταλέντο και τις δυνατότητές της, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα, τα όποια ποδοσφαιρικά λάθη έγιναν χθες βράδυ. Αποδεχόμαστε και επιδιώκουμε την καλοπροαίρετη κριτική, αλλά απορρίπτουμε και καταδικάζουμε, το μηδενισμό της προσπάθειας των παικτών και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση. Η άσκηση ισοπεδωτικής κριτικής σε βάρος της Εθνικής μας ομάδας κάθε άλλο παρά οφέλιμη είναι δύο μέρες πριν από τον σημαντικό αγώνα στο ΓΣΠ με τη Σλοβενία.

Η Εθνική μας χρειάζεται δίπλα της, ιδιαίτερα τώρα που οφείλουμε να αναπτερώσουμε το ηθικό της ομάδας. Έχουμε εθνική υποχρέωση να την στηρίξουμε, ανεξάρτητα από την απογοήτευση που μας προκάλεσε η έκβαση του χθεσινοβραδινού αγώνα. Αν πραγματικά αγαπούμε την Εθνική μας, θα πρέπει να την στηρίξουμε μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ με αντίπαλο την Σλοβενία. Ας αφήσουμε τις αναλύσεις και τα τεχνικά ζητήματα στους αρμόδιους και τους ειδικούς. Εθνική και ηθική μας υποχρέωση είναι να σπρώξουμε, με την μαζική παρουσία μας, την Εθνική μας ομάδα για το καλύτερο αποτέλεσμα».