Home TOP NEWS Το τμήμα σκάουτινγκ και ο… Μανέλ Μπεναβέντε

Το τμήμα σκάουτινγκ και ο… Μανέλ Μπεναβέντε


Με την μεταγραφή του Αλμπέρτο Λόρα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν και ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάμε για μια νέα ομάδα. Την παρακολούθηση και επιλογή των «εκλεκτών», ανάλαβαν οι Άνχελ Γκόμεθ, κατά κύριο λόγο, και Κάρλος Ολίβα.

Την αποκλειστική ευθύνη λοιπόν, την είχαν δυο άτομα, τα οποία επέλεξε και εμπιστεύτηκε η εταιρεία που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα. Σκοπός του άρθρου, δεν είναι να αναφερθεί στο έργο των Ισπανών, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι θετικές, αλλά να τονίσει τη σημαντικότητα κατασκοπείας και επιλογής ποδοσφαιριστών από τμήμα σκάουτινγκ. Άλλωστε η δημιουργία τέτοιου, ήταν μια από τις δεσμεύσεις της εταιρείας, και η πρώτη κίνηση έχει ήδη γίνει με την πρόσληψη του Μανέλ Μπεναβέντε ως επικεφαλής του τμήματος. Ο Μανέλ πραγματοποίησε ταξίδι στην Ισπανία για να παρακολουθήσει τουρνουά ακαδημιών στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Πρόθεση μάλιστα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι όπως ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα σκάουτινγκ.

Τι παραπάνω μπορεί να μας προσφέρει το τμήμα σκάουτινγκ; Πρώτα από όλα, τα μάτια που βλέπουν ποδοσφαιριστές είναι περισσότερα από 2. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο λανθασμένων εκτιμήσεων, μιας και οι απόψεις συναθροίζονται προτού παρθεί η απόφαση κίνησης για ποδοσφαιριστή.

Επίσης, οι «στόχοι» παρακολουθούνται από την ομάδα σε συνεχής βάση, και όχι μόνο σε μεταγραφικές περιόδους. Η αξιολόγηση παίρνει κάποιους μήνες, μέχρι και χρόνο ή χρόνια, και τα στατιστικά του παίκτη αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων, παρέχοντας τη δυνατότητα σύγκρισης με άλλους υποψηφίους.

Επιπρόσθετα, τα μέλη του τμήματος είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια για εντοπισμό και καταγραφή της ανέλιξης των ταλέντων από τις Ακαδημίες της ομάδας, και όχι μόνο. Καθήκοντα τα οποία δε μπορεί να προλάβει ένα και μόνο άτομο. Όλα τα πιο πάνω, απαλλάσσουν την ομάδα από την εξάρτηση που έχουν από μάνατζερς και καθιστούν το τμήμα ικανό να βρίσκει και να επικοινωνεί με ποδοσφαιριστές, χωρίς να εξαρτάται αποκλειστικά από ποδοσφαιριστές που θα προτείνουν μάνατζερς.

Όλα τα πιο πάνω, καθιστούν το τμήμα σκάουτινγκ ένα από τα πιο σημαντικά σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Χωρίς μάλιστα να επεκταθούμε περισσότερο σε πιθανά έσοδα που μπορεί να έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ απο εντοπισμό νεαρών ταλέντων, όπως και λεφτά που εξοικονομεί, αποφεύγοντας ποδοσφαιριστές που έχουν αυξημένο ρίσκο…

Διαβάστε επίσης – Οι 26 ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – Αναλυτικά το ρόστερ της σεζόν 2018-19