Home TOP NEWS Α. Δημητρίου: «Να δείξουμε στον κόσμο μας ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την...

Α. Δημητρίου: «Να δείξουμε στον κόσμο μας ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση»


Δηλώσεις στα Μέσα παραχώρησε ο Υπεύθυνος Τύπου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Δημητρίου. Μεταξύ άλλων, σχολίασε για τον επερχόμενο αγώνα με την Πάφο, για το θέμα του προπονητή αλλά και για την προσπάθεια των ομάδων σχετικά με την κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με την Πάφο…

«Απέναντι στην Πάφο θέλουμε νίκη και καλή εμφάνιση. Νίκη διότι έχουμε ανάγκη τους τρεις βαθμούς. Και καλή εμφάνιση για να δείξουμε αγωνιστική ανάταση, προοπτική, αλλά και για να κτίσουμε αυτοπεποίθηση και σωστή νοοτροπία. Η Πάφος είναι χαμηλά στη βαθμολογία και φυσιολογικά θα αναζητήσει βαθμούς από όλα τα παιχνίδια. Εμείς οφείλουμε, μέσα στην έδρα μας, από την πρώτη φάση του αγώνα, να κάνουμε τον αντίπαλο να νιώσει πως δεν θα είναι δυνατό να πάρει κέρδος από το παιχνίδι. Περιμένουμε αντίδραση από την ομάδα. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο μας ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Πάντως, με ικανοποίηση διακρίνουμε ότι τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές πιστεύουν και μάλιστα με έντονο τρόπο, ότι αδικούνται από τα αποτελέσματα και τη θέση τους στη βαθμολογία. Και δείχνουν αποφασιστικότητα, αλλά και σιγουριά, για αντιστροφή των δεδομένων».

Για τις συνθήκες στην ομάδα μετά τα τελευταία αποτελέσματα…

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση με τα τελευταία αποτελέσματα δεν αρμόζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Και αποδεχόμαστε πως τα πολλά βήματα που έχουν γίνει προς τη σωστή κατεύθυνση, δυστυχώς επισκιάζονται από το αγωνιστικό. Απ΄ εκεί και πέρα, υπάρχει η επόμενη μέρα. Εάν θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισό γεμάτο, είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν και έχουμε την ευκαιρία να ανακάμψουμε. Τέτοιες συνθήκες απαιτούν δυνατούς χαρακτήρες και προσωπικότητες. Στοιχεία δηλαδή που πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Θέλουμε να δούμε αντίδραση μεγάλης ομάδας. Θέλουμε να δούμε στο γήπεδο ενέργεια και ζωντάνια, μια ομάδα που πρώτα αυτή θα απολαμβάνει το παιχνίδι και με την παρουσία της θα ικανοποιεί τον κόσμο».

Τα αγωνιστικά δεδομένα…

«Υπάρχουν τρία αγωνιστικά προβλήματα. Δυστυχώς ο Τζόρνταν Γκρίνιτζ στάθηκε άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη μηνίσκου και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τρεις μήνες. Ο Τζαρσίνιο Αντόνια έχει ένα μυϊκό τραυματισμό πρώτου βαθμού και θα παραμείνει εκτός προπονήσεων για περίπου δέκα ημέρες. Ο Σάσα Ζίβετς ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης και κρίνεται αμφίβολος για το παιχνίδι με την Πάφο. Ο Τζαΐλσον ξεπέρασε το πρόβλημά του και προπονείται κανονικά».

Για το θέμα του προπονητή…

«Ήταν κοινή πεποίθηση πως θα έπρεπε να δοθεί χρόνος για το θέμα του νέου προπονητή. Να αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι, χωρίς την πίεση του χρόνου, με στόχο να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση. Άποψη του κ. Γκόμεθ, η οποία έγινε αποδεχτή από τη Διοίκηση, ήταν πως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα έπρεπε αυτός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, καθώς γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές, όπως και τα δεδομένα γύρω από την ομάδα. Συνεπώς, οι οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα προπονητή, εκτός απροόπτου, θα πρέπει να αναμένονται μετά το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως δεν έχει γίνει επαφή με κανένα προπονητή».

Ένα μήνυμα στον κόσμο…

«Όλοι κατανοούν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του κόσμου. Όπως ο κόσμος, έτσι και όλοι στην ομάδα ανέμεναν καλύτερα αποτελέσματα και αγωνιστική εικόνα. Δεν πρόκειται να ψάξουμε για δικαιολογίες. Ποτέ δεν θα το κάνουμε, δεν αρμόζει στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος θέλει να δει έργα στο γήπεδο, νίκες και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό θα επιδιώξουμε, αρχής γενομένης από το Σάββατο. Θέλουμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να παραμείνει δίπλα στην ομάδα. Ειδικά σε στιγμές σαν αυτές, οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται τον κόσμο στο πλευρό τους. Γιατί όχι απέναντι στην Πάφο να κάνουμε την μεγαλύτερη φετινή προσέλευση. Και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε την προσπάθεια για αντιστροφή των δεδομένων. Η Διοίκηση διαβεβαιώνει πως ό,τι χρειαστεί να κάνει για το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ – είτε άμεσα, είτε στο μέλλον – θα το κάνει. Υπενθυμίζει ότι είναι εδώ για να εφαρμόσει το μακροπρόθεσμο πλάνο, με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τα χρόνια που έρχονται».

Για τα εισιτήρια με Πάφο…

«Η Γενική Είσοδος έχει καθοριστεί στα €5. Με αυτή την κίνηση θέλουμε να δείξουμε ότι κατανοούμε τη δύσκολη στιγμή της ομάδας και προσβλέπουμε σε μαζική παρουσία του κόσμου. Η προπώληση συνεχίζεται σε όλα τα σημεία. Εισιτήρια θα υπάρχουν και στο γήπεδο. Το €1 από το κάθε εισιτήριο, θα προσφέρεται ως εισφορά για τον μικρό, Ζαχαρία Αντωνίου, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Η συγκέντρωση χρημάτων γίνεται για κάλυψη των αναγκών που απαιτούνται για μετάβαση, θεραπεία, και διαμονή του Ζαχαρία και της μητέρας του, στο ογκολογικό τμήμα της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Έσσεν στη Γερμανία, στο οποίο παραπέμπεται με ενέργειες του Υπουργείου Υγείας».

Για την κοινή προσπάθεια των ομάδων σε σχέση με την Κάρτα Φιλάθλου…

«Είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια ενιαία, οργανωμένη προσπάθεια σε σχέση με την Κάρτα Φιλάθλου. Από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της νομοθεσίας, ανεξάρτητα από τις θέσεις μας για την Κάρτα Φιλάθλου, είχαμε πει πως εφόσον πλέον ήταν νόμος που εφαρμοζόταν, θα αξιολογούσαμε τα αποτελέσματα και ακολούθως θα τοποθετούμασταν. Εντοπίστηκαν αδυναμίες, οι οποίες έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Επιπλέον, προκύπτει αντίδραση από σημαντική μερίδα φιλάθλων, η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είμαστε σε συνεννόηση με άλλες ομάδες, για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο να επιτευχθούν αλλαγές και διαφοροποιήσεις. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για νομοθεσία και συνεπώς για να επιτευχθούν αλλαγές απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Βάζουμε μια άνω τελεία, καθώς σεβόμαστε την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σχετικά με δηλώσεις που είχαν να κάνουν με ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις…

«Η ομάδα απολαμβάνει υψηλού επιπέδου υποστήριξη, επιστημονική και ιατρική. Έχει γίνει επένδυση σε αυτόν τον τομέα, σε ανθρώπινο δυναμικό, συνεργασίες και εξοπλισμό. Έχουμε συνάψει συνεργασίες με το American Heart και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει αγοραστεί καινούργιος εξοπλισμός που αφορά επιστημονικά και ιατρικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το σύστημα GPS Catapult, το οποίο καθημερινά καταγράφει τις διάφορες μετρήσεις των ποδοσφαιριστών. Επαναλαμβάνουμε ότι η αξιολόγηση που γίνεται είναι καθημερινή, συνεπώς εάν προκύψει οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη, η Διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα. Η βελτίωση και η ανάπτυξη σε ιατρικά και επιστημονικά θέματα δεν σταματά ποτέ, είναι τέτοια η φύση των συγκεκριμένων τομέων που οφείλεις να ενημερώνεσαι, να παρακολουθείς τις εξελίξεις και συνεχώς να προχωράς μπροστά».