Home TOP NEWS Δύο στοιχεία χωρίς ουσία

Δύο στοιχεία χωρίς ουσία


Όχι πως δούλεψε κάτι σωστά στον χτεσινό αγώνα, αλλά δυο στοιχεία μας έκαναν για άλλη μια φορά εντύπωση. Στοιχεία τα οποία είδαμε και σε άλλα παιχνίδια, με διαφορετική συχνότητα. Ωστόσο, αναφορά κάναμε ξανά και φαίνεται ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Το πρώτο έχει να κάνει με την επιθετική προσέγγιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές μας, εικάζουμε βάσει οδηγιών, επιλέγουν να προσεγγίσουν την αντίπαλη περιοχή με μακρινές μπαλιές. Η ομάδα αγωνίζεται με ένα μόνο φορ μπροστά και οι συμποδοσφαιριστές του προσπαθούν μάταια να τον βρουν για να γίνει επικίνδυνος μέσα σε μια ολόκληρη άμυνα. Δε λέμε ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ επιτίθεται μόνο με αυτό τον τρόπο, αλλά δε βρίσκουμε λόγο γιατί η συγκεκριμένη τακτική να είναι στις επιλογές μας, από τη στιγμή που δεν έχει αποδώσει μέχρι στιγμής.

Το άλλο έχει να κάνει με τα στημένα και πιο συγκεκριμένα τα κόρνερ. Η ομάδα μας χτες κέρδισε 17 (!) κόρνερ και δεν έφτιαξε ούτε σε ένα την τεράστια φάση. Κάποιες κεφαλιές δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τα αντίπαλα καρέ και η ΟΜΟΝΟΙΑ δε σκόραρε ποτέ για να ισοφαρίσει. Τα στημένα και τα κόρνερ είναι ένας τρόπος να ξεκλειδώσεις μια καλά δουλεμένη άμυνα, να αλλάξεις την εικόνα του παιχνιδιού και να πάρεις τη νίκη. Ακόμα και σε μια άσχημη σου βραδιά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ωστόσο δε φαίνεται να είναι σε θέση να τα εκμεταλλευτεί, ή τουλάχιστον αυτό δείχνει μέχρι σήμερα.

Στα πιο πάνω, είναι η 2η φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος που κάνουμε αναφορά. Και τα δυο αφορούν τον προπονητή, ο οποίος πρέπει να βρει τις λύσεις για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.