Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ένα δεξί εξτρέμ με σέντρες ακριβείας

Ένα δεξί εξτρέμ με σέντρες ακριβείας


Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» δίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτή τη φορά, φιλοξενείται στη στήλη ο Γιώργος Τσελεπής, ένας πιστός στρατιώτης που αγωνιζόταν ως δεξής εξτρέμ και χαρακτηριζόταν για τις μπαλιές ακριβείας του. Αναλυτικά:

Από τις μεγαλύτερες μορφές στην Ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αγωνίστηκε στους πράσινους από το 1968 μέχρι το 1974 και σε αυτά τα έξι χρόνια κατέγραψε 76 συμμετοχές, 6 γκολ και πανηγύρισε δύο νταμπλ.

Συνέδεσε το όνομά του με μια κορυφαία στιγμή, όχι μόνο του Συλλόγου, αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το φθινόπωρο του 1972, η ΟΜΟΝΟΙΑ έγινε η πρώτη Κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε σε δεύτερο γύρο των Κυπέλλων Ευρώπης. Το “τριφύλλι” είχε ηττηθεί με 2-1 στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, από την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας, Γότερφορντ, ωστόσο κέρδισε με 2-0 στον επαναληπτικό που έγινε σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ. Τα δύο γκολ σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι σημείωσε ο Γιώργος Τσελεπής, «υπογράφοντας» την πρόκριση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον επόμενο γύρο, όπου τέθηκε αντιμέτωπη με την Μπάγερν Μονάχου.

Υπηρέτησε σε όλη την καριέρα του το «τριφύλλι», καθώς αρνήθηκε δελεαστικές, για την εποχή, προτάσεις από άλλες ομάδες, που ήθελαν να τον αποκτήσουν. Ο ίδιος δήλωνε πάντα πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, την οποία παρακολουθεί τακτικά μέχρι σήμερα.

Αγωνιζόταν στη θέση του δεξιού εξτρέμ και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι σέντρες ακριβείας, η σωστή αντίληψη του χώρου, το πάθος και η αποφασιστικότητα. Μετά το τέλος της καριέρας του, ακολούθησε με μεγάλη επιτυχία καριέρα προπονητή. Μάλιστα, υπό τις οδηγίες του αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια τίμησαν τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπως οι Ανδρέας Χαρίτου και Πανίκος Ξιούρουππας.

Ο Γιώργος Τσελεπής γεννήθηκε στις 24/4/1949.