Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ένας πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής

Ένας πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ένας πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής


Συνέχεια στην ενότητα «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» δίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αυτή τη φορά, φιλοξενείται αφιέρωμα στον Σάκη Ανδρέου, ποδοσφαιριστής με 14 χρόνια καριέρας στην ομάδα. Αναλυτικά:

Αγωνίστηκε στους «πράσινους» από το 1986 μέχρι το 2000 και σε αυτά τα 14 χρόνια κατέγραψε 372 συμμετοχές, 36 γκολ και πανηγύρισε 12 τίτλους (3 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 5 ασπίδες). Επίσης, αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της Εθνικής Κύπρου, με συνολικά 33 συμμετοχές.

Πήρε μεταγραφή στην ΟΜΟΝΟΙΑ από τον Ορφέα Λευκωσίας, το 1986, σε ηλικία 19 χρόνων. Από την πρώτη χρονιά παρουσίας του, ευτύχησε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με προπονητή τον Ιόντσο Άρσοφ.

Χαρακτηριστικό το γεγονός πως άρχισε και έκλεισε την καριέρα του με την κατάκτηση τίτλου, καθώς το τελευταίο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα ήταν τον Μάιο του 2000, όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε το κύπελλο επικρατώντας στον τελικό του ΑΠΟΕΛ (4-2).

Υπήρξε πιστός στρατιώτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ήταν πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής, καθώς αγωνιζόταν σε οποιαδήποτε θέση του ζητούσε ο προπονητής του, δίνοντας πάντοτε τον καλύτερό του εαυτό. Καθιερώθηκε, ωστόσο, σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά τα ισχυρά πνευμόνια, καλό κράτημα μπάλας, ταχύτητα και γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη. Ξεχώριζε για το πάθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του, ενώ ο αριθμός των τερμάτων που πέτυχε «μαρτυρούν» πως είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Επιπλέον, ξεχώριζε για το ήθος και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του. Ήταν κλασικό παράδειγμα ποδοσφαιριστή αντί-σταρ. Είχε εξαιρετική σχέση με όλους τους συμπαίκτες του και πάντοτε λειτουργούσε, εντός των αποδυτηρίων, για το καλό της ομάδας.

Γεννήθηκε στις 2/2/1966 στη Λευκωσία.