Home TOP NEWS Ισάριθμες ήττες σε ντέρμπι χωρίς… κόφτη

Ισάριθμες ήττες σε ντέρμπι χωρίς… κόφτη


Το γράφαμε και πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, ότι η ομάδα μας σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να παρατάξει μια συμπαγής μεσαία γραμμή.

Σε ένα ντέρμπι ο χώρος του κέντρου παίζει καθοριστικό ρόλο και ενδέχεται να είναι το κλειδί για τη νίκη. Τα χαφ κάνουν τη «βρώμικη» δουλειά στη μεσαία γραμμή και από τη δική τους παρουσία κρίνεται μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Απέναντι σε ομάδες που έχουν καλές επιθετικές γραμμές (βλ. ΑΕΚ, Απόλλωνα) οι ποδοσφαιριστές του κέντρου έχουν το περισσότερο βάρος όσο αφορά τις αναχαιτίσεις των αντιπάλων.

Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα όμως, επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει καθαρό εξάρι σε κανένα από τα δύο ντέρμπι και άφησε τον Γκόμεζ στη συγκεκριμένη θέση. Ο Ισπανός και στα δύο ματς κινήθηκε στα ριχά, χωρίς όμως να φέρει απόλυτη ευθύνη αφού δεν είναι η θέση του. Ο ποδοσφαιριστής έκανε μεγάλη καριέρα στο κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου σαν 8αρι και μέχρι στιγμής στην ΟΜΟΝΟΙΑ αγωνίζεται ως κόφτης και αδικείται.

Ο κόουτς προφανώς επηρεάστηκε από την απουσία του Ενρίκεζ, που ήταν ο κατάλληλος για τους συγκεκριμένους αγώνες, όμως είχε στον πάγκο τις επιλογές των Λοέ, Κατελάρη και Κούσουλο. Και αν οι πρώτοι δύο κρίθηκαν ανέτοιμοι λόγω της μεγάλης απόχης τους, δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κούσουλος. Ο Κύπριος διεθνής είναι γνώστης της συγκεκριμένης θέσης και έπαιξε αρκετές φορές με Σαλαμίνα και Εθνική όπου και διέπρεψε.

Λάθη είναι δεδομένο πως έγιναν, δυο συνεχόμενες ήττες μετράμε άλλωστε, και ο Ολίβα είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να τα διορθώσει. Ο δρόμος είναι μεγάλος και χρειάζεται συνεχής βελτίωση από την ομάδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του Πρωταθλήματος.