Home TOP NEWS Οι δύο όψεις, τα αντανακλαστικά και οι… ευθύνες

Οι δύο όψεις, τα αντανακλαστικά και οι… ευθύνες


Παρελθόν αποτελεί άλλος ένας προπονητής από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο οποίος φεύγει κι αυτός με την ταμπέλα του αποτυχημένου. Μετά δυσκολίας κατάφερε ο Χουάν Κάρλος Ολίβα να καθίσει όλους κι όλους πέντε αγώνες στον πάγκο του τριφυλλιού. Πάμε να δούμε τις δύο όψεις του διαζυγίου με μια πιο… ήρεμη ματιά.

Εκ του αποτελέσματος, ο Ισπανός αποδείχτηκε… λίγος για τον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι 5 παιχνίδια δεν είναι αρκετά για να κριθεί ένας προπονητής και θα μας βρει σύμφωνους στο συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, το επιθετικό πρόβλημα φάνηκε από τα φιλικά παιχνίδια και σε σύνολο 15 περίπου αγώνων (φιλικά και επίσημα μαζί) δεν είδαμε καμιά βελτίωση. Έχοντας τον δις πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στο ρόστερ, αλλά και ποδοσφαιριστές που έδειξαν καλές επιθετικές αρετές, θα έπρεπε τουλάχιστον να δούμε βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι.

Εκτός από τα πιο πάνω, ο Ολίβα επέμενε… ισπανικά, παρότι ορισμένοι δεν απέδιδαν όσο θα έπρεπε, και ενώ στον πάγκο υπήρχαν αξιόπιστες λύσεις. Δεν έφτανε αυτό, επικοινωνιακά ο κόουτς είχε χάσει το παιχνίδι εδώ και καιρό, κομμάτι το οποίο αναλύσαμε σε άλλο μας άρθρο («Απροβίβαστο και στην επικοινωνία»). Αναφέρουμε χαρακτηριστικά μια μόνο φράση του, όταν μας είπε πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι «Από το 10 πιστεύω βρισκόμαστε στο 8». Η ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι τότε μετρούσε μόνο 2 επίσημα παιχνίδια!

Στα θετικά η άμεση αντίδραση από το Δ.Σ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ποδόσφαιρο, η οποία με γρήγορα αντανακλαστικά και χωρίς να σκεφτεί την αποζημίωση (η λογική λέει ότι ο Ολίβα πήρε 2-3 μηνιάτικα), αποδέσμευσε τον Ισπανό. Αναφορά στις γρήγορες αντιδράσεις κάναμε και παλαιότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν διαγνώστηκε η έλλειψη ποιοτικού οχταριού, η ΟΜΟΝΟΙΑ κινήθηκε για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή, του Γιόρντι Γκόμες.

Παρόλα τα πιο πάνω, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Και η ευθύνη της βαραίνει κυρίως τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Άνχλε Γκόμεθ. Ο Ισπανός θα μπορούσε εύκολα να αποφύγει τα σημερινά γεγονότα, επιλέγοντας ένα πιο έμπειρο τεχνικό με καλύτερο βιογραφικό. Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα, στα 53 του χρόνια, είχε δουλέψει κυρίως ως βοηθός, ενώ εκεί που δούλεψε σαν πρώτος αποδεσμεύτηκε νωρίς. Ο Ισπανός κόουτς δε δούλεψε ποτέ σαν πρώτος προπονητής σε ομάδες με πίεση και πρωταγωνιστικούς στόχους, στοιχεία τα οποία συνάντησε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τα πιο πάνω, έκαναν τον κόσμο να θέλει άμεσα αποτελέσματα για να πειστεί για την αξία του, μεταβιβάζοντας αφόρητη πίεση στο πρόσωπο του. Παραμένει άγνωστο ποια χαρακτηριστικά είδε ο Γκόμες τα οποία τον έκαναν να προβεί στη συγκεκριμένη επιλογή. Καμιά επιλογή δε μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία, ωστόσο ένας προπονητής με πιο αξιόλογο έργο στις προηγούμενες του ομάδες, θα κέρδιζε χρόνο για να δουλέψει, ενώ δε θα είχε και την ανάγκη να αποδείξει πράγματα σε 5 παιχνίδια. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας μας, προδόθηκε από τη δική του επιλογή και πλέον ψάχνει ένα δυνατό χαρτί για να διορθώσει την κατάσταση.

Κλείνοντας, θέλουμε να επαναλάβουμε την άποψη ότι γνωρίζαμε όλοι μας από την αρχή ότι θα γίνονταν (και) λάθη. Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζουμε, τι γίνεται για να διορθωθούν και να έρθουν αγωνιστικά καλύτερες μέρες. Όπως λέει και ένα ρητό: «Η ζωή είναι 10% τι σου συμβαίνει και 90% πως αντιδράς σε αυτό»