Home TOP NEWS Post Game: Η στάσιμη τακτική και το χαμένο πέναλτι

Post Game: Η στάσιμη τακτική και το χαμένο πέναλτι


Εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα μας στήλη Post Game, η οποία θα ασχολείται με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ενός αγώνα, αφότου ολοκληρωθεί. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δίπλωμα προπονητικής δε διαθέτουμε, γι’ αυτό και απλά θα παραθέτουμε την ταπεινή μας άποψη για το που κερδήθηκε ή χάθηκε ένα παιχνίδι. Νοείται ότι μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, με την κριτική να εστιάζει στην αγωνιστική εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και σε καθοριστικές στιγμές που ενδέχεται να επηρέασουν ένα αγώνα, όπως μια κόκκινη, ένα πέναλτι κτλ.

Όσο αφορά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, δυο πράγματα κρατάμε: την στασιμότητα σε όλο το 90λεπτο, όσο αφορά την τακτική στην επίθεση, και το χαμένο πέναλτι που ενδέχεται να άλλαζε τον αγώνα.

Ξεκινώντας με το πρώτο, η ΟΜΟΝΟΙΑ μπροστά επιτέθηκε κυρίως με ψηλές μπαλιές που έψαχναν κατά κύριο λόγο το κεφάλι του Ματ Ντάρμπισαιαρ. Η ομάδα παρά τις πολλές σέντρες, έφτιαξε ελάχιστες προϋποθέσεις, ωστόσο ο κόουτς επέμενε σε αυτό το στιλ επίθεσης. Τα δυο ακραία μπακ είχαν περισσότερο το νου τους στους επιθετικούς του Απόλλωνα, ενώ όσες φορές ανέβηκαν, επιχείρησαν και πάλι μπαλιές στην περιοχή με το ίδιο αποτέλεσμα.

Σε μια από τις λίγες φορές που βγήκε πάσα στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε πέναλτι. Ο Χουάν Κάρλος Ολίβα, φαίνεται ότι εγκλωβίστηκε στην τακτική, που προφανώς δούλεψε τις τελευταίες μέρες, και όταν αυτή δεν απέδωσε, έμοιαζε εγκλωβισμένος και χωρίς λύσεις μπροστά. Σε έναν αγώνα ενδέχεται να μη δουλέψει το αρχικό πλάνο και η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να παραμένει σε αυτό, παρότι δεν της βγήκε.

Όσο αφορά το πέναλτι, τα πράγματα είναι απλά. Ο Άγγλος θα μπορούσε να σκοράρει αν δεν γλιστρούσε και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είχε τη ψυχική ώθηση να γυρίσει το παιχνίδι στο σπίτι της. Μπορεί να μην τα κατάφερνε, η ουσία είναι ότι μιλάμε για ένα γκολ το οποίο θα έφερνε την ισοφάριση και μάλλον θα άλλαζε εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο.