Home TOP NEWS Ρ. Ράουφμαν: «Το 40% των κατοίκων είναι ΟΜΟΝΟΙΑ»

Ρ. Ράουφμαν: «Το 40% των κατοίκων είναι ΟΜΟΝΟΙΑ»


Δηλώσεις στο Γραφείο Τύπου της Άιντραχτ παραχώρησε ο Μάρκο Ράινερ Ράουφμαν, με αφορμή το παιχνίδι του Απόλλωνα με την εν λόγω ομάδα στα πλαίσια του Europa League. Ο Ράουφμαν είχε αγωνιστεί στη Γερμανική ομάδα τη σεζόν 1995-96, γι’ αυτό και η Γερμανοί ρώτησαν την άποψη του για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αναφορά από τον ίδιο όπως πάντα, έγινε και για την ΟΜΟΝΟΙΑ, που μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι διαθέτει σαν φιλάθλους το 40% των κατοίκων της Κύπρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ράινερ, ας μην μιλήσουμε για το αποτέλεσμα. Αρχικά, γιατί υπήρχε τόσο λίγος κόσμος στο γήπεδο;

«Πριν το ξεκίνημα της σεζόν, υιοθετήθηκε η κάρτα φιλάθλου για να αντιμετωπιστεί η βία όπως λένε οι Αρχές. Πολλοί φίλαθλοι δεν συμμετέχουν σε αυτό. Ο αριθμός των θεατών έχει μειωθεί πάρα πολύ από τότε».

Αυτό τι σημαίνει για το παιχνίδι της Άιντραχτ με τον Απόλλωνα στη Λευκωσία;

«Περιμένω το πολύ 5000 φίλους του Απόλλωνα. Η Άιντραχτ δεν πρέπει να ανησυχεί για το σκηνικό».

Και για τον αντίπαλο;

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αρχηγό, Φώτη Παπουλή. Είναι καλλιτέχνης της ντρίμπλας και πολύ επικίνδυνος παρά τα 33 του χρόνια. Έχουν μια δυνατή επίθεση αλλά πρόσφατα είχαν κάποιους τραυματισμούς. Τα δίνουν όλα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ακόμα και με την… Μπαρτσελόνα. Αυτό το είδαμε και στα πρώτα παιχνίδια του ομίλου και το ίδιο θα κάνουν και με την Άιντραχτ».

Είδατε τον αγώνα του Απόλλωνα με τη Μαρσέιγ;

«Ναι. Ο Απόλλων έπαιξε με πείσμα τα τελευταία 20 λεπτά και θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει. Η Άιντραχτ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Γενικά, τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες κυπριακές ομάδες εκπροσωπούνται σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Ποια η άποψη σου;

«Υπάρχει καλή οργάνωση και με τους προϋπολογισμούς που έχουμε εδώ μπορούν οι ομάδες να αγωνιστούν στη φάση των ομίλων του Europa League. Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε πολλούς ξένους παίκτες. Αυτό αύξησε το επίπεδο μας. Στην εποχή μου μόνο τρεις ποδοσφαιριστές ξένοι μπορούσαν να αγωνιστούν ενώ τώρα παίζουν 15».

Σκοράρατε 42 γκολ σε μια χρονιά, περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή. Πως έγινε αυτό;

«Νομίζω ότι σήμερα δεν είναι πλέον εφικτό να σκοράρει κάποιος τόσα τέρματα επειδή πλέον οι αμυντικοί και οι άμυνες έχουν γίνει καλύτερες. Εκείνη την εποχή δεν ήταν στο επίπεδο που είναι σήμερα. Πλέον είναι πολύ δύσκολο για έναν επιθετικό».

Ήταν καλή η ζωή στην Κύπρο επειδή γρήγορα βρήκες τον δρόμο σου σε προσωπικό επίπεδο;

«Ναι. Γνώρισα εδώ τη σύζυγο μου μετά από τρεις μήνες και έκανα την οικογένεια μου. Αυτό που μου έδωσε την ώθηση να γίνω πιο επαγγελματίας και να κοιτάω μόνο το ποδόσφαιρο».

Η Κύπρος ήταν η τελευταία διέξοδος στην καριέρα σου;

«Το όνομα μου χάλασε στη Γερμανία. Θα μπορούσα να βάλω τέλος στη καριέρα μου από τα 29 μου αλλά ήρθε η Ομόνοια. Αρχικά σκέφτηκα να παίξω εκεί για ένα χρόνο να φτιάξω το όνομα μου και να γυρίσω. Ο ένας χρόνος έχει μετατραπεί σε 21».

Τι σας αρέσει πιο πολύ εδώ; 

«Η Ομόνοια είναι στη καρδιά μου. Ήμουν παίκτης εδώ ενώ βρισκόμουν και σε άλλα πόστα. Η Ομόνοια έχει τους περισσότερους οπαδούς στη Κύπρο ενώ δεν έχει κερδίσει τόσους τίτλους τα τελευταία δέκα χρόνια. Το 40% των κατοίκων είναι Ομόνοια».

Άλλα πράγματα;

«Οι Κύπριοι είναι τρομερά φιλόξενοι. Όπου και αν πάτε σας προσκαλούν σε καφέ, νερό ή μπύρα. Η ζωή εδώ είναι απλά διασκεδαστική».

Είναι οι Κύπριοι οπαδοί ποδοσφαίρου;

«Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα εδώ, όλοι είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο. Μετά από αυτό έρχεται η οικογένεια και στη συνέχεια το φαγητό».