Home SPORTS NEWS Ροναλντίνιο & Ριβάλντο στηρίζουν… ακροδεξιά! Θέση από πρώην άσσο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ροναλντίνιο & Ριβάλντο στηρίζουν… ακροδεξιά! Θέση από πρώην άσσο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Βραζιλία, με τον πρώτο γύρο τον εκλογών να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της χώρας είναι ο ακροδεξιός, Ζαΐρ Μπολσονάρο, που μεταξύ άλλων, έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του και υπέρμαχος της θανατικής ποινής. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υποψήφιος, ονομάστηκε από τον Τύπο ως ο Ντόναλντ Ντράμπ της Βραζιλίας!

Στο… κόλπο ενεπλάκησαν και γνωστοί αστέρες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, μεταξύ αυτών και οι Ροναλντίνιο-Ριβάλντο, οι οποίοι μέσω των Κοινωνικών Δικτύων στήριξαν την εν λόγω υποψηφιότητα.

Οι αναφορές των δυο στα κοινωνικά δίκτυα:

Ροναλντίνιο: «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους».

Ριβάλντο: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Άμεση ήταν η απάντηση ενός άλλου μεγάλου ποδοσφαιριστή, ο οποίο τα… έχωσε στους συναδέλφους του. Ο λόγος για τον Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος χαρακτήρισε ότι είναι ντροπή για τους ποδοσφαιριστές που στηρίζουν μια τέτοια υποψηφιότητα, ξεχνώντας από που ξεκίνησαν και ότι μεγάλωσαν μέσα στη φτώχεια και τις άθλιες συνθήκες.

Θέση για το ζήτημα, παίρνει και ένας πρώην ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Ντάβιτσον Μοράις. Σε συνομιλία που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική, αφού αυτοί που βρίσκονταν στην κυβέρνηση τα τελευταία 16 χρόνια, έκλεψαν πολλά λεφτά και είναι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα, ενώ μερικοί βρίσκονται ήδη στη φυλακή. Πολύς κόσμος, που ζει σε επίπεδα εξαθλίωσης, βρίσκει ελπίδα στα λόγια του ακροδεξιού, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ενώ ο ίδιος θέλησε να ταχθεί στο κέντρο και αρκέστηκε στο να μας μεταφέρει τον παλμό της χώρας.

Τέλος, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μας τόνισε δις ότι, ακόμα και αυτοί που στηρίζουν τον εν λόγω υποψήφιο, αντιδρούν έντονα σε ένα συγκεκριμένο μέτρο που θέλει να εφαρμόσει. Πρόκειται για την υποχρεωτική επιλογή φύλου από νεαρή ηλικία (5-6 χρονών), γεγονός που έφερε μεγάλες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, καθώς ένα παιδί δεν πρέπει να μπαίνει σε μια τέτοια διαδικασία.

Να ευχαριστήσουμε τον Βραζιλιάνο για την ανταπόκριση του και ας ελπίσουμε ότι η χώρα και ο λαός της θα βγουν από αυτήν την αποκαρδιωτική κατάσταση.