Home TOP NEWS Τριήμερο σεμινάριο της UEFA στην Κύπρο

Τριήμερο σεμινάριο της UEFA στην Κύπρο


Τριήμερο σεμινάριο με θέμα την Ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους και την προστασία των φιλάθλων διοργανώνει αυτές τις ημέρες η UEFA στην Κύπρο.

Διαβάστε το δελτίο της ΚΟΠ, όπως αυτό αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Δεκαμελής αντιπροσωπεία της UEFA βρίσκεται στην Κύπρο ειδικά για το σεμινάριο με επικεφαλής το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής και Πρόεδρο της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Michel Van Praag. Ο κ. Van Praag είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίων της UEFA.

Την έναρξη του σεμιναρίου κύρηξε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας στην παρουσία του Προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη.

Εκ μέρους της ΚΟΠ παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας Φοίβος Βάκης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θάσος Παναγιώτου και ο Γενικός Διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς

Παρόντες ήταν επίσης Πρόεδροι, Γενικοί Διευθυντές και υπεύθυνοι ασφαλείας των Σωματείων Α’ Κατηγορίας, η Γενική Διευθυντρία του ΚΟΑ και αρμόδιοι λειτουργοί του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, αρχές Σταδίων, μέλη του προσωπικού της ΚΟΠ και εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας

«Γνωρίζω από πρώτο χέρι την σημασία που δίνει η UEFA στον τομέα της ασφάλειας των Σταδίων καθώς επί σειρά ετών και πιο συγκεκριμένα από το 2009 υπηρέτησα στην αρμόδια επιτροπή της UEFA πριν με διαδεχθεί μόλις πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκης.

Η ασφάλεια των γηπέδων κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων και η λήψη μέτρων πρόληψης και καταστολής της βίας βρίσκεται συνεχώς ψηλά στην ατζέντα των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών καθώς πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα που δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό αλλά κυρίως είναι κοινωνικό» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να προσθέσει:

«Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιθυμούμε να αναβαθμίζεται συνεχώς το αίσθημα ασφάλειας στους ποδοσφαιρικούς χώρους έτσι ώστε ο καθένας ανεξάρτητα από ηλικία ή φύλο να μπορεί να απολαμβάνει το θέαμα που προσφέρει ο βασιλιάς του αθλητισμού, το ποδόσφαιρο».

Στη διάρκεια της σημερινής ημέρας παρουσιάστηκαν από την UEFA διάφορα περιστατικά που έγιναν σε αγώνες Κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των φιλάθλων καθώς και περιστατικά που συνέβησαν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, έγινε αναφορά στην πρόοδο που επιτεύχθηκα τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο σε θέματα ασφάλειας ενώ έγινε και εκτενής συζήτηση για την εφαρμογή του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.