Home TOP NEWS Α. Δημητρίου: «Να βγούμε σοφότεροι από τις δυσκολίες»

Α. Δημητρίου: «Να βγούμε σοφότεροι από τις δυσκολίες»


Δηλώσεις στο ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Αντρέας Δημητρίου μίλησε για την επισημοποίηση της πρόσληψης του Νίκου Χαραλαμπίδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού, για την επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και για αγωνιστικά θέματα. Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τη Δόξα:

«Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το πόσο απαραίτητο είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος, η νίκη. Θέλουμε βαθμούς, επιβάλλεται να ανέβουμε θέσεις στη βαθμολογία, έχουμε ανάγκη τα θετικά που προσφέρουν οι αγωνιστικές επιτυχίες. Απέναντί μας θα έχουμε έναν αντίπαλο που κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι ένα συμπαγές σύνολο που έχει πάρει βαθμούς από μεγάλες ομάδες. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε στο γήπεδο όσα χρειάζονται, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα:

«Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καταδικασμένη να κυνηγά τη νίκη σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι κάτι που δεν διαφοροποιείται. Απ΄ εκεί και πέρα, πέραν από τον μεσοπρόθεσμο μας στόχο, κοιτάμε και πολύ πιο μακριά από το παιχνίδι με τη Δόξα ή από αυτά που ακολουθούν. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε κάτι στέρεο και ισχυρό, μια ποδοσφαιρική ομάδα που να λειτουργεί με επαγγελματισμό, οργάνωση και πειθαρχία, να εξελίσσεται, να έχει επιτυχίες, να κατακτά τίτλους και να τιμά την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία αυτή χρειάζεται χρόνο. Προφανώς, για να είμαστε στη βαθμολογική θέση που είμαστε, κάποια πράγματα δεν δούλεψαν όπως έπρεπε. Μέσα από αυτοκριτική καταλήξαμε σε συμπεράσματα. Με βάση αυτά τα συμπεράσματα επιχειρείται περαιτέρω ενίσχυση σε διάφορους τομείς, όπως και η δημιουργία μηχανισμών και διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του όλου οικοδομήματος. Μια από τις ενέργειες είναι ο διορισμός του κ. Νίκου Χαραλαμπίδη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού. Ασφαλώς έγιναν και θα γίνουν αρκετά άλλα. Μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές θέλουμε να βγούμε σοφότεροι, να γίνουμε καλύτεροι. Και να είναι όλοι βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει. Η Διοίκηση διαχειρίζεται την κατάσταση με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα».

Για την επιλογή του κ. Νίκου Χαραλαμπίδη:

«Ο κ. Νίκος Χαραλαμπίδης θα έχει υπό την ευθύνη και εποπτεία του το ποδοσφαιρικό τμήμα. Με τις εμπειρίες και τις γνώσεις του, αλλά και τη θέσπιση διαδικασιών και μηχανισμών, θα επιχειρεί να διασφαλίζει: την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως και των συνθηκών που θα επιτρέπουν την υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων. Ο κ. Χαραλαμπίδης έχει πολυετή εμπειρία από διαχείριση μεγάλων αθλητικών οργανισμών και πιστεύεται ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει».

Για το θέμα του γυμναστή:

«Η ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης επαγγελματιών, με στόχο την στελέχωση του τμήματος που έχει την ευθύνη εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών. Θέλουμε να κάνουμε σοβαρή επένδυση σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα, προσθέτοντας περαιτέρω εξειδίκευση και γνώση. Επίσης, αξιολογούνται επιπλέον ανάγκες της ομάδας και δεν αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω κινήσεις ενίσχυσης».

Τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας:

«Εκτός θα είναι οι Ζίβετς, Γκαφούρ, Εντρένα και Γκρίνιτς. Ο Νταρμπισάιαρ ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα και θα διαφανεί η κατάστασή του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Χριστοφή έχει ένα ελαφρύ τραυματισμό μετά από σύγκρουση στο παιχνίδι με τον Ερμή, όπως φαίνεται δεν θα προλάβει το παιχνίδι με τη Δόξα, όμως εκτός απροόπτου θα τον έχουμε με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Υπάρχουν απουσίες, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε τις λύσεις. Όπως είπε και ο προπονητής την περασμένη βδομάδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ είναι σημαντικοί».

Για το θέμα της επιστολής στον Πρόεδρο:

«Έχει σταλεί η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και την ΚΟΠ. Το επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί από την ΚΟΠ η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης, ώστε να συζητηθεί το περιεχόμενο της επιστολής. Επίσης, αναμένουμε απάντηση από όλους όσους έχουν λάβει την επιστολή. Στην επιστολή, πέραν από την Κάρτα Φιλάθλου, σημειώνονται αρκετοί τομείς που χρίζουν άμεσης βελτίωσης (γήπεδα, κανόνες υγιεινής, τιμές εισιτηρίων και προϊόντων στις καντίνες, ώρες διεξαγωγής αγώνων, διαιτησία, διοργάνωση) με τη συνδρομή της Πολιτείας».

Αν τέθηκε ζήτημα αποχώρησης του Άνχελ Γκόμεθ:

«Όχι δεν έχει τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα».